СПЕЦИЈАЛНА ОПЕРАЦИЈА НАТО НА РУСКИМ ГРАНИЦАМА: Како Американци спремају Ф-16 за светски рат

СПЕЦИЈАЛНА ОПЕРАЦИЈА НАТО НА РУСКИМ ГРАНИЦАМА: Како Американци спремају Ф-16 за светски рат

25 октобра 2021

Ратно ваздухопловство САД је послало ловце Ф-16 на аеродром најближи руским границама, на острву Шемја, пише експерт часописа Форбс Дејвид Екс, а прености РИА Новости.Како пише Форбс, команда америчког ваздухопловства од маја ове године изводи вежбе на Аљасци. Пилоти имају задатак да увежбају слетање и полетање на велики мрој мањих аеродрома.

– Ове вежбе су проба рата са Русијом у пуном обиму. Команда ваздухопловства очекује да ће у случају рата Руси гађати велике базе балистичким и крстарећим ракетама – написао је Екс у чланку.

У случају сукоба америчко ваздухопловство може да рачуна да ће бар неки авиони преживети и моћи да узврате Русима.

Дејвид Екс примећује да се војна база на острву Шемја налази на идеалној локацији за пресретање руских војних авиона изнад Беринговог мора.

– Ово острво се налази само 320 километара од руске обале. Ниједан други амерички аеродром, нити носач авиона, не може да смести авионе тако близу Русије – нагласио је Форбс.

Екс примећује да је лет до Шемије ризичан, зато што је аеродром удаљен, а пилоти морају да се боре са маглама и јаким олујама.

(Вечерње новости)

KOMENTARI5 коментара

  • Косовац says:

   @ padre, …..Ја бих у слободном преводу то написао: „припремају се у јебену πчку материну 16 пута. Мислим, „Fak 16 times”. Срби то обично кажу „Све у шеснаест“.

 1. rade says:

  Samo vi vjezbajte,u Rusiji vas ceka s-400.

 2. Pravda says:

  Vise se nece ratovati na ruskoj teritoriji - Vladimir Putin, kome nije jasno nahebao je.

  • Косовац says:

   @ Pravda, …..Мени није јасно, све се мислим да је најебао Џо Бајден. Чак и ти да помогнеш маторој дртини Џоу Бајдену, ипак ће он у овом случају да испуши. Евентуално ако му ти будеш муштикла, онда ће Бајден само трансмисионо испушити.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u