СПЕЦИЈАЛНА ОПЕРАЦИЈА НАТО НА РУСКИМ ГРАНИЦАМА: Како Американци спремају Ф-16 за светски рат

SPECIJALNA OPERACIJA NATO NA RUSKIM GRANICAMA: Kako Amerikanci spremaju F-16 za svetski rat

25 oktobra 2021

Ratno vazduhoplovstvo SAD je poslalo lovce F-16 na aerodrom najbliži ruskim granicama, na ostrvu Šemja, piše ekspert časopisa Forbs Dejvid Eks, a prenosti RIA Novosti.Kako piše Forbs, komanda američkog vazduhoplovstva od maja ove godine izvodi vežbe na Aljasci. Piloti imaju zadatak da uvežbaju sletanje i poletanje na veliki mroj manjih aerodroma.

– Ove vežbe su proba rata sa Rusijom u punom obimu. Komanda vazduhoplovstva očekuje da će u slučaju rata Rusi gađati velike baze balističkim i krstarećim raketama – napisao je Eks u članku.

U slučaju sukoba američko vazduhoplovstvo može da računa da će bar neki avioni preživeti i moći da uzvrate Rusima.

Dejvid Eks primećuje da se vojna baza na ostrvu Šemja nalazi na idealnoj lokaciji za presretanje ruskih vojnih aviona iznad Beringovog mora.

– Ovo ostrvo se nalazi samo 320 kilometara od ruske obale. Nijedan drugi američki aerodrom, niti nosač aviona, ne može da smesti avione tako blizu Rusije – naglasio je Forbs.

Eks primećuje da je let do Šemije rizičan, zato što je aerodrom udaljen, a piloti moraju da se bore sa maglama i jakim olujama.

(Večernje novosti)

KOMENTARI5 komentara

 1. padre says:

  Pripremaju se sve u (F-) 16!

  • Kosovac says:

   @ padre, …..Ja bih u slobodnom prevodu to napisao: „pripremaju se u jebenu πčku materinu 16 puta. Mislim, „Fak 16 times”. Srbi to obično kažu „Sve u šesnaest“.

 2. rade says:

  Samo vi vjezbajte,u Rusiji vas ceka s-400.

 3. Pravda says:

  Vise se nece ratovati na ruskoj teritoriji - Vladimir Putin, kome nije jasno nahebao je.

  • Kosovac says:

   @ Pravda, …..Meni nije jasno, sve se mislim da je najebao Džo Bajden. Čak i ti da pomogneš matoroj drtini Džou Bajdenu, ipak će on u ovom slučaju da ispuši. Eventualno ako mu ti budeš muštikla, onda će Bajden samo transmisiono ispušiti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *