СПЕЦИЈАЛНИ АМЕРИЧКИ ПРЕДСТАВНИК ЗА ЗАПАДНИ БАЛКАН најавио добро познату причу за СРБИЈУ

SPECIJALNI AMERIČKI PREDSTAVNIK ZA ZAPADNI BALKAN najavio dobro poznatu priču za SRBIJU

6 avgusta 2020

Zamenik pomoćnika državnog sekretara i specijalni predstavnik Stejt departmenta za Zapadni Balkan, Metju Palmer, izjavio je da su Sjedinjene Države zabrinute zbog aktuelnih trendova u Srbiji.

Kako prenosi Glas Amerike, taj stav Palmer je izneo tokom razgovora o prilikama na Zapadnom Balkanu koji je organizovao Balkan insajder, vašingtonski internet portal koji se bavi temama vezanim za područje Balkana.Primili smo k znanju izveštaj Fridom hausa po kome je Srbija nazadovala iz kategorije polukonsolidovane demokratije u hibridni režim. Fridom haus je veoma cenjena organizacija i koristi dokazane metode u svom radu, predočio je Palmer.

Američki diplomata rekao je da je Srbija održala izbore koji, međutim, javnosti nisu ponudili mnogo mogućnosti za izbor.

„Čvrsto smo se zalagali za to da opozicija učestvuje. ali opozicija je tvrdila da izborni uslovi nisu dovoljno fer da bi se tako nešto dogodilo. Zabrinuti smo zbog toga što opozicione političke partije i njihovi politički predstavnici nemaju podjednaku mogućnost pojavljivanja u medijima”, ukazao je Palmer.

To se posebno odnosi na javnog emitera, Radioteleviziju Srbije, precizirao je Palmer, koji bi želeo da se „dogode promene koje će omogućiti da javnost u Srbiji pred sobom ima mogućnost da bira između različitih opcija“.

Ocenio je i da najavljena provera finansijskih transakcija dela nevladinih organizacija i novinara neće pomoći Srbiji na proklamovanom putu članstva u Evropskoj uniji (EU).

„Zabrinuti smo i zbog percepcije selektivne primene zakona, čija meta su civilno društvo i istraživački novinari. To je nešto što samo može otežati Srbiji da napreduje na svom evropskom putu”, upozorio je Palmer.

On je istakao da SAD snažno podržavaju evropsku budućnost i perspektivu Srbije i , na kraju, njeno članstvo u EU.

„Ali, da bi se taj cilj postigao, potrebno je da se Srbija kvalifikuje za to, što podrazumeva sprovođenje demokratskih reformi. Nadamo se da nas Beograd i vlasti Srbije posmatraju kao partnere u tome. Zasigurno, ima još mnogo posla koji je potrebno uraditi”, zaključio je Palmer.

KOMENTARI5 komentara

 1. Cp6a says:

  Ooo jadničak, koliko on brine za Srbiju. Generalno, sve za šta se zalaže je protiv interesa Srbije. A RTS je pod direktnom kontrolom engleske Military Intelligence, Section 6, možete sa njima da se dogovarate, ali je ovako lakše da nas kinjite. Na tu televiziju ni predsednik Srbije ne ide, ili ako ide, to radi nerado.

 2. Zorana says:

  Evo ga, odmah stize i ucicev covek da daje izjave za nase medije, jer su pod kotrolom njegovih kao i nas predsednik ucic. Samo narodu treba objasniti da kad ovaj prica to je sa tezinom kao i bilo kojeg prodavca na pijaci, jer njegovi nisu na vlasti u Americi, nego Trump i njegovi ljudi. Price ovog glovaliste su bitne samo naprenjackim ovcama.

 3. Nikoletina says:

  Što se njega tiče evropski put Srbiji? Niti je on predstavnik EU niti nečega u Srbiji????

 4. Beli Orao says:

  Izgleda da je ovaj monstrum već zarazio vlast u Beogradu !!!

 5. milorad2 says:

  koji bre istraživački novinari? To ne postoji u srbiji a ni u americi, to NIKADA nije ni postojalo sem možda na samom početku tog medija kao što je bilo i sa internetom.Pa oni su PRVI uveli PLAĆENIKE u novinarstvo i izmislili PROPAGANDU kao metod oblikovanja javnog mišljenja.Ljudi misle da je gebels za vreme hitlera to uradio ali amerikanci i Rudolf HERST je taj koji je to primenio a ne zna se ko je smislio verovatno je to proizvod sociološkog i novinarskog tim američkih korporacija koje su tada postajale super moćne organizacije unutar USA.Što se tiče priznanja nikako ništa NE PRIZNAVATI, i to je SVE što srbija treba da uradi, kakvo crno UZAJAMNO priznjaen nas i albanske mafije a bez de jure priznanja nema nikakvog legaliteta za otvaranje rudsnika na kosovu:)To je uvek vrabac na grani onda. Bilo je nekoliko poziva na londonskoj berzi za ulagače u rudnike zlata na kosovu i NIKO se nije javio :) jer je NELEGALNO.Zato samo vrište , PRIZNAJTE , PRIZNAJTE , PRIZNAJTE... NIŠTA ONI TU NE MOGU A KADA KINA I RUSIJA JOŠ MALO OJAČAJU MI IMAMO INVESTITORE I KOME DA PRODAMO RUDNA PRAVA,MOGU SAMO DA GA DUVAJU SKOTOVI POHLEPNI DOKLE GOD NE PRIZNAMO ILI AKO POKUŠAJU NEKI NELEGALNI METOD RUŠENJA VLADE I NEKE SVOJE LJUDE DA INSTALIRAJU OVDE.ONI SU IZGUBILI KOSOVO A NIKAD GA NISU NI IMALI.Neka kinezi i rusi izvade to zlato mi samo od poreza i rudne rente i drugih finnsijskih pogodnosti velikog izvora zlata imamo ogromne pare, to srbija ne može da potroši sledećih 200 god.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *