СПЕКТАКУЛАРНИ ПВО СИСТЕМ ФК-3 СТИЖЕ У СРБИЈУ

SPEKTAKULARNI PVO SISTEM FK-3 STIŽE U SRBIJU

19 septembra 2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić započeo je juče, drugog dana posete Pekingu, razgovore sa kineskim liderom Si Đinpingom o nabavci moćnog protivvazdušnog sistema FK-3.Si Đinping je poručio Vučiću da će svim sredstvima, pa i vojnim, pomoći našoj državi da sačuva teritorijalni integritet i suverenitet. Kineski lider voljan je da ponudi najpovoljnije uslove za nabavku raketnog sistema FK-3 i ozbiljni pregovori o tome bi tek trebalo da počnu. Reč je o PVO sistemu dometa do 100 kilometara, a sposoban je da sa 12 raketa istovremeno gađa čak šest ciljeva.

Izvori koji su upoznat sa dešavanjima kažu da Vučić i Si Đinping još ništa konkretno nisu dogovorili, ali da ozbiljan dijalog tek sledi.

– Kineski predsednik je voljan je da ponudi najpovoljnije uslove, kakve imaju samo strateški partneri Pekinga. Reč je o sistemu dometa do 100 kilometara, koji bi i te kako koristio Srbiji. Posle aviona, tenkova i borbenih vozila, ovaj raketni sistem, uz kineske dronove, učinio bi srpsku vojsku liderom u regionu, a bogami i na Balkanu – prenosi izvor, koji je zbog osetljivosti teme insistirao da mu se ne objavljuje ime.

(Srbija danas)

KOMENTARI6 komentara

 1. raikkonen says:

  a bogami i dobro lupetanje...

 2. Stefan says:

  Pasulj,kečiga a bogami i ledo proizvod!

 3. Dane Radakovic says:

  samo moze buk doci i nato pakt u srbiju da spase vucica i dacica a iz kine i Rusije nikad .za nikad.

  • Jasmna Jasmna says:

   Ako ste Srbi nemojte biti protiv svoje zemlje Srbije.Istina je da dobijamo kineske fk3 sisteme,koji su savremeni sistemi slični ruskim s300,isto tako dobijamo Ruske sisteme pancir s1.Jedno je jasno niko nikad se neće usuditi da povredi vazduni prostor Srbije!

 4. Deda Micko says:

  Ovaj sistem ce biti upotrebljen kad Vucic napadne samoga sebe.

 5. Beli Orao says:

  Vauuu koji sistem čak 12 RAKETA treba za 6 Ciljeva!!! Samo idit može tako nešto potpisati ! Bolja jedna ruska 😃koja 6 Ciljeva obara!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *