ШПИГЛ ОБЈАВИО ПОВЕРЉИВА ДОКУМЕНТА БЕРЛИНА: НАТО ће за рат против Русије користити борце Бундесвера

ŠPIGL OBJAVIO POVERLJIVA DOKUMENTA BERLINA: NATO će za rat protiv Rusije koristiti borce Bundesvera

8 juna 2024

Nemačkoj će biti potrebno najmanje 75.000 dodatnih vojnika da bi ispunila svoje obaveze prema NATO-u, dok alijansa prilagođava svoje odbrambeno planiranje da se suoči sa Rusijom, objavio je danas Špigl.

Na samitu u Vilnjusu prošle godine, lideri NATO-a su potpisali prve velike odbrambene planove od kraja Hladnog rata, sa detaljima o tome kako će alijansa odgovoriti na mogući ruski napad, piše Rojters uz ocenu da NATO decenijama nije video potrebu da pravi takve planove, budući da se smatralo da postsovjetska Rusija više ne predstavlja pretnju po zapadne zemlje.NATO i nacionalni vojni planeri bili su identifikovali nestašice kada su u pitanju ljudstvo i oružje potrebni za odbranu od potencijalnog ruskog napada koji bi, prema rečima nemačkog vojnog vrha, mogao da se dogodi već 2029.

Novi zahtevi NATO-a znače da ce nemačkim oružanim snagama biti potrebno dodatnih 75.000 vojnika za popunjavanje dodatnih savezničkih korpusa, divizija i brigada potrebnih za sprovođenje odbrambenih planova, preneo je Špigl, pozivajući se na poverljive dokumente.

Nemačko ministarstvo odbrane nije odmah bilo dostupno za komentar.
U ovom trenutku, Bundesver ima oko 180.000 vojnika, što je manje od cilja od oko 200.000 vojnika i 80.000 civilnih zaposlenih.

(Informer)

KOMENTARIJedan komentar

  1. milorad5 says:

    ne verujem da će rusi čekati da nemci podignu i naoružaju novu osvajačku armiju...prepostavljam da će prvobitni udar biti oko 1500 bojevih glava u jednoj salvi za CEO NATO od USA do CG...a možda i na kosovo bace nešto na bondstil, ta baza je prvoklasna meta na balkanu i nije strateški bezveze u ovakvom razvoju situacije lada se pojavi rupa na planeti od grčke do nemačke...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *