СПЛИТ: Уништен аутомобил због БГ таблица!

SPLIT: Uništen automobil zbog BG tablica!

11 aprila 2017

srbe-na-vrbe-split-457

Rođenom Splićaninu, penzionisanom pripadniku Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva Saši Kesiću, već drugi put u poslednje tri godine uništen je automobil u Splitu.

Naverovatniji razlog je to što ima beogradske registarske tablice.

On u Beogradu živi već neko vreme, a sa suprugom često posećuje Split, a u poslednjem incidentu mu je sa kola skinuta zadnja registarska tablica, izbušena zadnja guma, pokidani retrovizori, a peta vrata izgrebana.

Automobil je bio parkiran na parkingu Split parkinga u Plinarskoj ulici, a slučaj je preuzela policija.

Prvi put Kesićev automobil je napadnut 2014. godine, a tada nisu pomogle ni zastava FK „Hajduk“ ni oznake firme „Nadalina“.

Tada je pokidano nekoliko delova sa kola, ukradena registracija, a na haubi je urezano veliko slovo U sa krstom, za koje kaže da i dalje stoji urezano na njegovim kolima.

– Ni kad dođeš sa splitskim tablicama u Beograd, nema problema. Moji prijatelji kada dođu kod mene, nikad ništa ne dožive, ispada da su oni kulturniji od nas, nadam se da će se ovo varvarstvo iskoreniti i da će turisti slobodno dolaziti u Split. Moji prijatelji su takođe imali neugodnosti – kući su se vratili sa dosta krstova i slova U – rekao je Kesić.

Kesić je poznat i kao muzičar – krajem 80-ih je svirao u alternativnim grupama „Tužne uši“ i „Stigmata“.

KOMENTARI3 komentara

 1. Za Srbiju says:

  Šta je problem da se preseli u Split bez kojega ne može da živi i da stavi hrvatske tablice??? Neka razbijaju. I glavu da mu razbiju. Da se mi ponašamo kao hrvati, ne bi svaka hrvatska majmunčina i ustašina hodala Srbijom.

  • Za Srbiju says:

   Najjači ustaški lobi, upravo je u Beogradu. Ko to ne vidi, taj je slep kod očiju.

 2. Pa kažu: brat Hrvat says:

  Mora čovek da vodi računa u kakvu divljinu ide. Za njih je to domoljublje, kultura, EU... Kod nas toga nema i neće ni biti, jer nismo skloni takvoj kulturi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *