SPO: Rehabilitacija Đilasa je ruganje srpskom narodu

SPO: Rehabilitacija Đilasa je ruganje srpskom narodu

20 avgusta 2013

SPOPotpredsednik SPO i narodni poslanik Žika Gojković kaže da bi rehabilitacija Milovana Đilasa značila ruganje žrtvama komunističkog terora i njihovim porodicama.

„Najava da bi jedan od najozloglašenijih funkcionera posleratnog komunističkog režima Milovan Đilas uskoro mogao da bude rehabilitovan, za članove i simpatizere Srpskog pokreta obnove predstavlja direktno ruganje žrtvama komunističkog terora i njihovih porodica“, naveo je Gojković u opisanoj izjavi.

On je ocenio da bi stavljanje u istu ravan komandanta regularne vojske Kraljevine Jugoslavije generala Draže Mihailovića i „ratnog i posleratnog zločinca“ Đilasa, predstavljalo veliku mrlju za srpsko pravosuđe i da bi bacilo ljagu na proces ispravljanja istorijskih nepravdi, koji sprovodi država Srbija.

Podsećamo, Danas je javio da bi Milovan Đilas, najpoznatiji disident nekadašnje SFRJ, uskoro mogao da bude rehabilitovan, a možda će dobiti ulicu u Beogradu.

Advokat Rajko Danilović je rekao da je siguran u rehabilitaciju Đilasa. Draža Mihailović je bio vođa četničkog pokreta, čiji su pripadnici počinili brojne ratne zločine, zbog čega je suđeno Mihailoviću, dok je Đilas bio žrtva političkog progona, rekao je on.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *