„СПОЉНЕ СИЛЕ хтеле да направе од Белорусије „ДРУГУ УКРАЈИНУ“, ПА ОНДА ДА КРЕНУ НА РУСИЈУ“

„SPOLJNE SILE htele da naprave od Belorusije „DRUGU UKRAJINU“, PA ONDA DA KRENU NA RUSIJU“

12 jula 2021

Beloruski ministar spoljnih poslova Vladimir Makej izjavio je da su spoljne sile želele da od Belorusije naprave „drugu Ukrajinu“ a zatim da to iskustvo prenesu na Rusiju koja se razvija u moćnu svetsku državu.„Mislim da je cilj bio, imam u vidu cilj onih koji su organizovali odgovarajuće akcije u Belorusiji, da se stvori druga Ukrajina. Zato je bilo i jače i žešće. I zatim da se to iskustvo prenese na Rusiju. Jer cilj danas nije u prvom redu Belorusija, cilj je Rusija. Zbog toga što se Rusija danas naočigled svih pretvara u moćnu svetsku državu“, rekao je Makej u intervjuu za RT.

On je dodao da će Belorusija i Rusija aktivno sarađivati na međunarodnoj sceni i bilateralno kako bi se suprotstavile pokušajima spoljnog mešanja.

„Nameravamo da aktivno sarađujemo sa našim ruskim prijateljima i na međunarodnoj sceni i u bilateralnom formatu boreći se protiv takvih pokušaja spoljnog mešanja u naše unutrašnje stvari, kao i u okviru međunarodnih organizacija i naših integracionih struktura koje postoje na postsovjetskom prostoru“, rekao je beloruski ministar u intervjuu za RT.

On je dodao da je Minsk spreman da sedne za pregovarački sto sa zapadnim partnerima, ali da ne čuje nijedan „zdrav glas“.

„Mi nikada nismo bili i nemamo nameru da budemo izvor napetosti. Uvek smo govorili da smo zainteresovani za dijalog. I sada (u vreme zaoštrenih odnosa sa Zapadom) smo spremni da sednemo za pregovarački sto sa bilo kojim našim partnerom koji iskaže takvu želju. Ali, na žalost u tom horu kolektivnog Zapada, horu evropskih glasova uperenih protiv Belorusije, ne čujemo nijedan zdrav glas“, rekao je Makej.

Kako je dodao, Belorusija je uvek isključivo reagovala na restriktivne mere koje su zapadni partneri uvodili protiv nje.

Ministar je rekao da Minsk nema nameru da odustane od principa viševektornosti u spoljnoj politici, ali potvrđuje planove za tesnu svestranu saradnju s Rusijom.

KOMENTARIJedan komentar

  1. milorad5 says:

    To je očigledno namera specijaolne operacije,a tu je duboko umešan revanšizam baltičkih država i poljske.Vrlo je zanimljivo da oni ne odustaju ni posle više teških poraza u ratovima koje su ONI pokretali protiv rusije u zadnjih 400 god.Kao i onda traže sveznika koji će da poveruje da je rusija polumrtva,ta mržnja je izgleda konstanta u tim državama,i obiće im se o glavu ovoga puta žestoko.Pravo je ČUDO da ih staljin nije istrebio ili preselio u sibir ali mislim da ovoga puta čuda neće biti.Ako krenu na rusiju ponovo,te četiri države će biti sravnjene permanentno sa zemljom.Nadam se da će razmisliti i da neće ući u tu priču jer u suštini mislim da rusi nemaju nikakvu dalju nameru protiv te četvorke.Ako dodje do rata on će početi tu na zpad.ruskim granicama i za to je apsolutno potrebna pacifikacija ili demontaža belorusije.Pošto se krenulo u napad na belorusiju treba pretpostaviti da i ostatak plana i namera protiv rusije nije samo fantazija nego realan pokušaj u nekoj doglednoj budućnosti,a to je zaista jako mračna priča onda.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *