„СПРЕЧИТЕ ДА ТЕРОРИСТИ УБИЈАЈУ СВЕДОКЕ ЗЛОЧИНА ОВК!“: Посланица у немачком Бундестагу дигла глас против злочинаца!

„SPREČITE DA TERORISTI UBIJAJU SVEDOKE ZLOČINA OVK!“: Poslanica u nemačkom Bundestagu digla glas protiv zločinaca!

9 novembra 2020

Poslanica u nemačkom Bundestagu, turskog porekla, Sevim Dagdelen iznela je optužbe na račun bivše OVK i njenih lidera, ali i na račun NATO pakta, navodeći „da je prekršio međunarodno pravo podržavajući OVK kriminalce“, prenosi Reporteri.

Kako navodi taj medij, ona je na Fejsbuku napisala da je posao Haškog tribunala da sada „obezbedi bezbednost potencijalnih svedoka, kako ih ne bi zastrašivali ili čak ubijali, kao što je bio slučaj sa bivšim kosovskim premijerom i komandantom OVK Ramušem Haradinajem“.– Potvrda optužbi protiv Tačija takođe je udarac za saveznu vladu koja je svih ovih godina branila zločinca, s obzirom na to da je znala da je nemačka obaveštajna služba BND na ukazivala 2005. na komandanta OVK, kao na vezu između organizovanog kriminala i politike, kao i glavna tužiteljka Tribunala u Hagu Karla del Ponte koja je otkrila krijumčarenje organa 2008. godine – napisala je Dagdelen.

Ona je iznela optužbe i na račun NATO pakta, kao i nekadašnjih lidera vodećih NATO članica, Bila Klintona, Tonija Blera i Gerharda Šredera, piše Reporteri.

Das Sondertribunal in Den Haag hat endlich Anklage erhoben gegen den früheren UCK-Kommandeur Hashim Thaci wegen…

Posted by Sevim Dagdelen on Četvrtak, 05. novembar 2020.

(Kosovo Onlajn)

KOMENTARI3 komentara

  1. Goran Swe says:

    Bravo Sevim Dagdelen, kad su nasi ucutali i ne talasaju. Vrlo hrabra zena.

  2. Archelay says:

    Ako i ovog puta sud i EU ne zgaze mckijin rep teorista sa Balkana onda cela Evropa"uzivace"svakodnenom policijskom casu od 12 do 06 ujutru pa ce najzad shvatiti ko su to borci za ljudska prava.

  3. Gagi says:

    Neka se rokaju medjusobno, sta to nama smeta. Danas se na celom svetu tako vlada, bahati i mocni ubijaju slabije. Neka se ovi uspavani i uplaseni razbude, neka se bore za svoj zivot. Svi smo mi rodjenjem dobili hrabrost i imamo je,koliku hrabrost ima majka kada joj je dete ugrozeno. Potrebno je savladati neki imaginarni strah koji je prisutan i izaci iz hipnoze. Kako je moguce objasniti da desetoro vode njih sto na streljanje i niko prstom da mrdne u svoju odbranu. Uvek je bilo i bice, neprijatelja prvo treba eliminisati a potom pregovarati, u suprotnom je katastrofa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *