„СПРЕЧИТЕ ДА ТЕРОРИСТИ УБИЈАЈУ СВЕДОКЕ ЗЛОЧИНА ОВК!“: Посланица у немачком Бундестагу дигла глас против злочинаца!

„СПРЕЧИТЕ ДА ТЕРОРИСТИ УБИЈАЈУ СВЕДОКЕ ЗЛОЧИНА ОВК!“: Посланица у немачком Бундестагу дигла глас против злочинаца!

9 новембра 2020

Посланица у немачком Бундестагу, турског порекла, Севим Дагделен изнела је оптужбе на рачун бивше ОВК и њених лидера, али и на рачун НАТО пакта, наводећи „да је прекршио међународно право подржавајуц́и ОВК криминалце“, преноси Репортери.

Како наводи тај медиј, она је на Фејсбуку написала да је посао Хашког трибунала да сада „обезбеди безбедност потенцијалних сведока, како их не би застрашивали или чак убијали, као што је био случај са бившим косовским премијером и командантом ОВК Рамушем Харадинајем“.– Потврда оптужби против Тачија такође је ударац за савезну владу која је свих ових година бранила злочинца, с обзиром на то да је знала да је немачка обавештајна служба БНД на указивала 2005. на команданта ОВК, као на везу између организованог криминала и политике, као и главна тужитељка Трибунала у Хагу Карла дел Понте која је открила кријумчарење органа 2008. године – написала је Дагделен.

Она је изнела оптужбе и на рачун НАТО пакта, као и некадашњих лидера водећих НАТО чланица, Била Клинтона, Тонија Блера и Герхарда Шредера, пише Репортери.

Das Sondertribunal in Den Haag hat endlich Anklage erhoben gegen den früheren UCK-Kommandeur Hashim Thaci wegen…

Posted by Sevim Dagdelen on Четвртак, 05. новембар 2020.

(Косово Онлајн)

KOMENTARI3 коментара

  1. Goran Swe says:

    Bravo Sevim Dagdelen, kad su nasi ucutali i ne talasaju. Vrlo hrabra zena.

  2. Archelay says:

    Ako i ovog puta sud i EU ne zgaze mckijin rep teorista sa Balkana onda cela Evropa"uzivace"svakodnenom policijskom casu od 12 do 06 ujutru pa ce najzad shvatiti ko su to borci za ljudska prava.

  3. Gagi says:

    Neka se rokaju medjusobno, sta to nama smeta. Danas se na celom svetu tako vlada, bahati i mocni ubijaju slabije. Neka se ovi uspavani i uplaseni razbude, neka se bore za svoj zivot. Svi smo mi rodjenjem dobili hrabrost i imamo je,koliku hrabrost ima majka kada joj je dete ugrozeno. Potrebno je savladati neki imaginarni strah koji je prisutan i izaci iz hipnoze. Kako je moguce objasniti da desetoro vode njih sto na streljanje i niko prstom da mrdne u svoju odbranu. Uvek je bilo i bice, neprijatelja prvo treba eliminisati a potom pregovarati, u suprotnom je katastrofa.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u