СПРЕМА СЕ ХАОС: ЕУ одобрила…

SPREMA SE HAOS: EU odobrila…

9 maja 2024

Zemlje EU preliminarno su dogovorile mere za korišćenje prihoda od zamrznute ruske imovine za vojnu pomoć Ukrajini, saopštilo je predstavništvo Belgije koje trenutno predsedava u Savetu EU.

„Stalni predstavnici EU u principu su dogovorili mere u vezi sa vanrednim prihodima od imobilisanih ruskih sredstava. Sredstva će biti korišćena za podršku Ukrajini, njenu obnovu i vojnu odbranu u kontekstu ruske agresije“, navodi se u saopštenju belgijske strane, objavljenom na društvenoj mreži „Iks“.

Podsećamo, Evropska komisija i šef evropske diplomatije Žozep Borelj krajem marta predstavili su članicama unije predlog za korišćenje prihoda od zamrznute imovine ruske Centralne banke za vojnu pomoć kijevskom režimu. Reč je o oko tri milijarde evra godišnje. Evropska komisija planira da realizuje prve operacije sa ruskim sredstvima već na leto.

(Sputnik)

KOMENTARI7 komentara

 1. persida says:

  Kriminalna banda koju je moguce pobediti samo nuklearkom u glavu.

 2. Hrvacki bolesnici sa Aldebaram planete says:

  Je,je, "daće" ukrajini 😂...a EU sve sami lopovi a još i prezaduženi, nemaju ni za sebe. Zna se šta će oni sa novcem. Al platiće ti EU prevaranti sve sa debelim plutonijumskim kamatama vrlo brzo.

 3. Žarko says:

  Budale, vratiće sve to i to sa kamatom.

 4. Čitalac says:

  Zadnji eurofil nakon ovih sramnih pljačkaških zahvata političara u Briselu konačno shvata svoju zabludu o nekakvom evropskom poštenju. Ovi na čelu sa zaista antipatičnim Boreljom pokazuju svu njihovu bedu. Ponašaju se kao hijene. Zapleniti tuđe novčane zalihe a ne misliti ćupom da li je to ispravno mogu samo lica bez imalo srama i stida. Lopovi do lopova, stići će vas pravda kada se tome najmanje budete nadali! Zlo radili, dobrom se ne nadajte! Gospođa pravda zna doći i kada obedujete da vam presedne jelo - društvo neveselo. Ništa niste naučili od učiteljice života a imali ste vremena!?

 5. RASPUCHIN says:

  Da li je nekim Srbima trebalo toliko dugo vremena da shvate kakve su lopovčine ti iz e"U"? Da li je , većini vas , poznato kolike su razmjere pljačke koju su Srbi , iz SR 'rvaCke , doživjeli od strane PDH-NDH2 pod pokroviteljstvom e"U"?

  • Miki says:

   Nekim Srbima neće nikada hteti da shvate kakve su evropske lopovčine. Ostaće bez apanaže. A glasači? Teško.

 6. Gagi says:

  Reklo bi se da je to stara vekovna praksa. Rimska imperija ciji su posedi na zapadu, uvek je proizvodila ratove i napadala druge narode zbog pljacke. To im je osnovna egzistencijalna i ekonomska delatnost, naravno, tu spadaju gusarenje i drumsko razbojnistvo kao i svi drugi unosni i necasni "poslovi". Njihovi duhovni autoriteti i gurui im prodaju oprost tih grehova, naziv tog dobrocinstva su indulgencije. Prema tome, svi njihovi krvoloci i olosi u istoriji su mogli biti abolirani, samo ako daju adekvatan prilog. Danas svet ima velike muke, deca i unuci onih fasista koji su prebegli "pacovskim kanalima" docepali su se politicke vlasti i moci. O cemu vise da se prica i raspravlja, vrlo smo svesni da je zapad svoju zivotnu egzistenciju organizovao na najgnusnijim ljudskim porivima. Ovo nesto kulture i humanost koju propagiraju, obicna je maska i dimna zavesa da bi se prikrila prava sustina. Zbog toga nenormalno ulazu i apostrofiraju sve oko kullture, medjutim, i tu su vec pokazali svoje pravo lice sa svakakvim "kulturnim" skaradnostima. Ako je ikako moguce, sto dalje od krvoloka i ljudozdera da se ne bi do kraja zarazili njihovim nacinom zivota. Vidimo da su mnogi vec oboleli od te teske duhovne bolesti kojoj leka nema.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *