СПРЕМА СЕ КРВОПРОЛИЋЕ! Турски агресори не одустају!

SPREMA SE KRVOPROLIĆE! Turski agresori ne odustaju!

5 januara 2021

Turska vojska poslala je ove nedelje novu kolonu pojačanja u severozapadni region Sirije, nakon nekoliko napada na njihove snage u guberniji Alep.

Prema izveštaju, turske oružane snage našle su se na udaru snajperske vatre u blizini ključnog grada Al-Bab na severoistoku Alepa; ovo je podstaklo potonje da odgovore teškom artiljerijom na položaje Sirijskih demokratskih snaga (SDF) i Jedinice za zaštitu naroda (IPG).Turska vojska je od tada poslala pojačanje preko prelaza Kafr Lusen koji povezuje provinciju Hataj i guberniju Idlib.

Nekoliko izveštaja u nedelju reklo je da na desetine vojnika prevezeno u severozapadnu Siriju, jer su ih pratili teško naoružana vozila koja će verovatno biti korišćena u njihovim vojnim patrolama sa ruskim kolegama na severozapadu Sirije.

Turska raspoređuje veliki broj trupa na severozapadu Sirije od 2018. godine, kada su prvi put uspostavile osmatračnice u gubernijama Alep, Latakija, Hama i Idlib.

Nedavno se turska vojska povukla sa nekoliko osmatračnica nakon što ih je početkom 2020. opkolila Sirijska arapska vojska (SAA).

Sirijska arapska vojska sada u potpunosti kontroliše ove osmatračnice koje su ranije pripadale turskim oružanim snagama.

(Pravda)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *