СПРЕМА СЕ КРВОПРОЛИЋЕ! Турски агресори не одустају!

СПРЕМА СЕ КРВОПРОЛИЋЕ! Турски агресори не одустају!

5 јануара 2021

Турска војска послала је ове недеље нову колону појачања у северозападни регион Сирије, након неколико напада на њихове снаге у губернији Алеп.

Према извештају, турске оружане снаге нашле су се на удару снајперске ватре у близини кључног града Ал-Баб на североистоку Алепа; ово је подстакло потоње да одговоре тешком артиљеријом на положаје Сиријских демократских снага (СДФ) и Јединице за заштиту народа (ИПГ).Турска војска је од тада послала појачање преко прелаза Кафр Лусен који повезује провинцију Хатаj и губернију Идлиб.

Неколико извештаја у недељу рекло је да на десетине војника превезено у северозападну Сирију, јер су их пратили тешко наоружана возила која ће вероватно бити коришћена у њиховим војним патролама са руским колегама на северозападу Сирије.

Турска распоређује велики број трупа на северозападу Сирије од 2018. године, када су први пут успоставиле осматрачнице у губернијама Алеп, Латакиjа, Хама и Идлиб.

Недавно се турска војска повукла са неколико осматрачница након што их је почетком 2020. опколила Сиријска арапска војска (САА).

Сиријска арапска војска сада у потпуности контролише ове осматрачнице које су раније припадале турским оружаним снагама.

(Правда)

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u