СПРЕМА СЕ НАПАД НА РУСИЈУ И СИРИЈУ: Стари сценарио старих режисера

SPREMA SE NAPAD NA RUSIJU I SIRIJU: Stari scenario starih režisera

24 juna 2021

Prema sirijskim obaveštajnim podacima, terorističke grupe, zajedno sa zapadnim pokroviteljima, ponovo pripremaju provokaciju u zoni deeskalacije u Idlibu uz upotrebu otrovnih supstanci za diskreditaciju vlade Sirije i Rusije. Ova operacija treba da stvori izgovor za uvođenje novih sankcija i udara na ciljeve vladinih snaga.Islamisti planiraju da prskaju toksični gas u mestima prebivališta civila i za to da okrive sirijske vladine snage. Ovo nije prvi pokušaj džihadista da upotrebe hemijsko oružje protiv civila.

Da bi izveli provokaciju, militanti terorističke grupe Hajat Tahrir aš-Šamam sa teritorije Turske preko kontrolnog punkta Bab El Hava doveli su kamion cisternu sa hemijskom supstancom, koji je dostavljen u naselje Atma.

Kontejneri sa otrovnom supstancom prebačeni su u laboratoriju lokalne hemijske industrije, gde je planirano da se napune rakete.

Predstavnici pseudo-humanitarne organizacije „Beli šlemovi“ biće uključeni u medijsko pokrivanje provokacija.

Zvanični izvor u sirijskom ministarstvu spoljnih poslova potvrdio je ovu informaciju agenciji SANA.

Ministarstvo krivi Ameriku, Veliku Britaniju, Francusku, Nemačku, Holandiju i Tursku za upotrebu toksičnih supstanci i ubijanje civila bez ikakvog moralnog opravdanja.

Te zemlje podržavaju terorističke grupe i militante Bele šlemoive, navedeno je u ministarstvu.

Pored toga, Sirija poziva OPCV da ne ignoriše ove informacije i da ih shvata ozbiljno.

U zaključku je izvor naglasio da Sirijska Arapska Republika neprestano potvrđuje svoje kategorično odbijanje upotrebe hemijskog oružja od bilo koga, bilo gde i pod bilo kojim okolnostima.

Takvi otvoreni zločini neće zaustaviti njenu želju da nastavi borbu protiv terorizma sve dok mir i bezbednost u zemlji ne budu u potpunosti obnovljeni, kaže izvor.

(Pravda)

KOMENTARIJedan komentar

  1. persida says:

    Kad Rusima podmetnes otrovne gasove i ostalu hemiju, postajes njihov "partner", mozes i da intervjuises Putina za zapadnu televiziju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *