СПРЕМА СЕ НАПАД НА РУСИЈУ!? НАТО шаље 45.000 војника на Русију!

SPREMA SE NAPAD NA RUSIJU!? NATO šalje 45.000 vojnika na Rusiju!

8 marta 2018

Zemlje NATO-a planiraju da u oktobru ove godine održe velike vojne vežbe u blizini granice s Rusijom. U vežbama će učestvovati 45.000 ljudi, saopštio je komandant Korpusa morske pešadije SAD, general Robert Neler.

– Na jesen, u oktobru, biće održane velike vežbe NATO-a, najverovatnije najobimnije vežbe u kojima će učestvovati i amfibije ‘Trident džankčer‘, poznate iz vremena kada je Hladni rat bio na vrhuncu. Moguće je učešće 45.000 vojnika NATO-a i desetina brodova i aviona, koji će vežbati borbu protiv simulirane opasnosti kod obala Norveške – rekao je Neler na raspravi u Predstavničkom domu SAD.

General nije precizirao gde će se tačno održavati vežbe, ali je jasno da će to biti nedaleko od granice s Rusijom, pošto će ona, uveren je komandant, reagovati na njih.

– Uveren sam da će Ruska Federacija slati demarše. Mislim, međutim, da to pokazuje ozbiljnost strategije SAD, da naši saveznici iz NATO-a žele da nas vide tamo (u Evropi) kao svoje zaštitnike – rekao je Neler.

SAD i zemlje NATO-a su 2014. godine usvojile Evropsku inicijativu za obuzdavanje nakon događaja na Krimu i na istoku Ukrajine, čiji je cilj „obuzdavanje agresivnih dejstava Rusije“ i zaštita evropskih saveznika.

KOMENTARI12 komentara

 1. Velika Metla says:

  Uveren sam da će Ruska Federacija slati demarše. Mislim, međutim, da to pokazuje ozbiljnost strategije SAD, da naši saveznici iz NATO-a žele da nas vide tamo (u Evropi) kao svoje zaštitnike – rekao je Neler. Zaštitnici???!! Ajdeeeee.......!? Toliko ih štitite da ako ne uzmu kredite i ne pristanu da im opljačkate i pljačkate prirodne resurse odmah im napravite vojni udar u državama! Ko vas ne zna skupo bi vas platio! Vašim naci-čemeričkim lažima polako,a sigurno,dolazi kraj!

  • Željko says:

   Glupost da se netko napada u jesen, posebice Rusija! Ako se pogleda povijest zna se što će se desiti ako ovo nije " fake "!

   • Velika Metla says:

    A šta "naci-nato"boli ona "stvar"kad njihovi ne ginu,nego tako neki kroati,šiptogorci,polonezi,vojnik Švejk,latinosi i "tamo neki"vojnici,kao i do sada što su ginuli?

 2. Mali Vuk says:

  Ja budala ...

 3. Boki says:

  Rusi će prvo da tuku zmiju u glavu. Posle će da počiste šljam i ološ po starom kontinentu

 4. M says:

  Zašto bi im Rusija slala demarše?!?Dovoljno je da Rusija jača i ostvaruje svoje planove.Npr.u proljeće nakon te jeseni,Ruski manevri na zapadnim granicama s 150.000 ljudi i pripadnim tenkovima,avionima,raketama.Pa nek se zapad pita dal' će krenuti u rušenje USA-NATO instalacija na svojim granicama,a koje su tamo postavljene mimo dogovora,i ugrožavaju Rusiju bitno,osobito USA proturaketne i rakete.A postoji Realna opasnost da to Rusi odista i učine,ako su pametni, da spriječe USA-NATO-ov nezaustavljivi udar.

 5. Branko says:

  Jadan je i bedan taj NATO kad od cele bulumente vazala može da sakupi jedva 45.000 komada topovskog mesa!

 6. Roy says:

  Smjesni ste i jadni i oni koji pisu ovakve tekstove da bi privukli paznju i oni koji u komentarima iznose svoju strategiju napada i odbrane. Recite mi kako se vode moderni ratovi ako znate i ko jos ratuje tenkivima i pjesadijom ako nije tajna?

 7. Miroslav says:

  Do oktobra, ko ziv, ko mrtav. Jedno je sigurno, Amerika bi ratovala do poslednjeg evropljanina.Medjutim, nema u Evropi naroda koji bi ratovali, sem Poljaka, ili ovih Hrvata, prva ruska raketa kad opali, nastaje raspad.Ja vih bio zadovoljan da Rusi izlupaju Evropu onako kako je ona nas...

 8. M says:

  Tko još ratuje tenkovima i pješadijom u modernim ratovima?Oni koji prvo sve unište A-oružjem pa iskoriste tenkove i oklopne transportere da pređu preko i uz praznih kontaminiranih područja i pomaknu-odmaknu svoje granice.Jer,u kontaminiranom području nema živog protivnika,to je rupa za prolaz u odbrani,a oklop donekle štiti prolaznika koji brzo prolazi i onda ozračen i ljut djeluje još neko vrijeme!Horor?Ne,realnost kataklizmičkog rata!Bolje rat prenijeti u tijelo protivnika,nego ga pustiti u svoje tijelo!

  • Roy says:

   Za ratovanje protiv Srbije su se usavrsili Matijevic, Zlatiborac i drugi. Ne teba ni tenkova ni pjesadije.Da ne spominejmo chemtrails koje prskaju sa neba i truju sve sto stignu, a ti pripremaj tenkove, krepaces na tenku cekajuci uz Zlatiborcevu prsutu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *