СПРЕМА СЕ НАПАД: Ратни бродови НАТО-а се приближили обали Сирије

SPREMA SE NAPAD: Ratni brodovi NATO-a se približili obali Sirije

17 septembra 2018

Ratni brodovi NATO-a su se približili obalama Sirije, piše ruska televizija „Zvezda“, pozivajući se na zapadne medije.

Istočnim Sredozemljem u ovom trenutku patroliraju brodovi Ratnih mornarica Kanade, Grčke, Holandije. Najveća grupa je američke mornarice.Kod sirijske obale se nalaze tri američka razarača i udarne atomske podmornice sa dve stotine krstarećih raketa „Tomahavk“.

Prema podacima Ministarstva odbrane Rusije, Vašington povećava svoje prisustvo, ne samo u Sredozemnom moru. U Persijski zaliv je uplovio američki razarač „Salivans“ sa više od 50 raketa, dok je u vojnu bazu u Katar doleteo strateški bombarder.

Kako navode u ruskom vojnom resoru, povod za napad NATO-a na Siriju mogla bi da bude provokacija sa korišćenjem hemijskog oružja.

KOMENTARI4 komentara

 1. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  država bastardnih kauboja-govedara i njihovih vazala kokošara i pekinezera iz EU svim silama pokušava da spasi sirijski narod demokratijom od ugnjetavača Asada koji jednostavno voli sportski da truje svoj narod svakakvim hemikalijama :-))

 2. Vendej says:

  Taman kad završe sa punjenjem lansera raketama i naciljaju mete, utom će i hemijski napad Sirijaca. Imaju Sirijci osećaj za momenat

 3. Pera says:

  Sada su Rusi na velikom ispitu ! Ako dozvole cionistickoj vojsci da napadne Siriju., izgubice ceo normalni svet. Tu apsolutno ne ubrajam zapadno evropske drzave, komonvelt sa usa, izrael i njihovu arapsku bracu ! U normalne narode ubrajam Azijate, Afrikance i pravoslavne narode u evropi i svetu !

  • Miraš says:

   Zašto su po Vama baš sad Rusi na velikom ispitu? Njihov ispit u Siriji traje već skoro 3 godine, od 30.09.2015 godine. Dozvolu Rusa za napad na Siriju ni ne čeka najveća grupa mornarice SAD, takodje ni ratni brodovi Kanade, Grčke, Holandije, itd. ; oni rade po svom zacrtanom planu. Zašto onda pritiskate Rusiju i kažete "Ako dozvole cionistickoj vojsci da napadne Siriju, izgubice ceo normalni svet." Ovakve pretnje nisu ništa novo; od početka ruske vojne intervencije u Siriji nastoje da izgrade povoljnu priliku kako da oteraju ruske vojne snage iz Sirije. Ne odustaju od svog ranijeg plana osvajanja sveta, a na tom putu je Sirija i ceo Bliski istok te bi išli dalje na srednju Aziju i prema Rusiji i Kini. Zato ne odustaju i ne mogu da smisle da im se plen Sirija otme. Veliki teroristički napad na Pariz 13.11.2015. godine napravljen je mesec posle početka ruske vojne intervencije u Siriji sa ciljem da i Francuska proglasi ratno stanje i priključi se vojnim snagama SAD i NATO-a na obalama Sirije. Nepune dve nedelje kasnije, već 24.11.2015. turski F-16 oborio je ruski SU-24. Koliko je bilo još provokacija od tada? Da se i ne navode sve. Medjutim treba primetiti za ove 3 godine slobodne teritorije Sirije su značajno porasle. Siriji i njenim saveznicima se uvek preti kad je ona na putu da poraste. Takodje posle ovih najnovijih pretnji najverovatnije slobodne teritorije Sirije će još porasti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *