СПРЕМА СЕ НЕШТО ВЕЛИКО: Русија започела највећу војну вежбу!

SPREMA SE NEŠTO VELIKO: Rusija započela najveću vojnu vežbu!

15 septembra 2015

rocketlaunchers_Russia_RIA-Novosti-_Vitaliy-AnkovRusija je danas otpočela najobimniju vojnu vežbu u ovoj godni „Centar 2015″, u kojoj učestvuje 95.000 vojnika i više od 7.000 komada vojne opreme, 170 ratnih aviona i 20 brodova, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

„Vežba strateške komande i osoblja „Centar 2015.“ je završna faza operativne i borbene obuke oružanih snaga ove godine, kao i zajednička borbena obuka oružanih snaga država članica Organizacije za kolektivnu bezbednost i saradnju (ODKB)“, navodi se u saopštenju, a prenosi agencija Tass.

Vežba se održava u oblasti Urala i na poligonima Totski i Donguzu, sa 470 oklopnih vozila, oko 90 tenkova, 260 pešadijskih borbenih vozila, 130 oklopnih trensportera za ljudstvo, oko 20 artiljerijskih sistema i višestrukih lansirnih raketnih sistema.

U manevrima će biti testirana spremnost vojne komande i kontrolnih tela oružanih snaga država članica ODKB da rukovode jedinicama koalicionih snaga u lokalizovanju međunarodnog oružanog sukoba, blokiranju i uništenju ilegalnih oružanih grupa tokom zajedničkih specijalnih operacija, navodi ruska agencija.

Vežba, koja će trajati do 20. septembra, odvija se pod komandom načelnika Generalštaba ruskih oružanih snaga, zamenika ministra odbrane Valerija Gerasimova.

Države članice ODKB su Jermenija, Belorusija, Kazahstan, Kirgizija, Rusija i Tadžikistan, dok Srbija i Avganistan imaju status posmatrača.

KOMENTARIJedan komentar

  1. miroslav says:

    Vezbaju?Ako se dosad nisu uvezbali....

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *