СПРЕМА СЕ НОВИ ПОГРОМ СРБА: Шиптари терају Србе и нападају српске новинаре

SPREMA SE NOVI POGROM SRBA: Šiptari teraju Srbe i napadaju srpske novinare

24 januara 2015

siptari 545U Prištini je, uz brojne incidente, završen protest blizu dvadeset hiljada Albanaca, pristiglih sa okupiranih teritorija, Albanije i Makedonije, koji su zahtevali smenu ministra za zajednice i povratak u okupacionoj šiptarskoj vladi Aleksandra Jablanovića i proglašenje kombinata Trepča „javnim dobrom Kosova“.

Pod motom „Jablanoviću, odlazi!“, „Trepča je naša!“ i povike „OVK“, „OVK“, te skandiranje „Isa Mustafa je sluga Srbije!“, demonstranti su se okupili ispred Narodne biblioteke, a potom su stigli do zgrade okupacione vlade vlade i parlamenta.

Tokom protestne šetnje i okupljanja ispred vlade, gde se demonstrantima pridružilo nekoliko hiljada Albanaca iz Prištine, policija nije regovala iako su demonstranti predvođeni Ramušem Haradinajem, Fatmirom Limajem i poslanicima opozicionih partija i pokreta „Samoopredjeljenje“ uzvikivali psovke i pogrdne reči na račun lidera kosovskih institucija.

Čuli su se i povici upućeni Srbima „Odlazi – OVK,OVK!“, „Zločinci!“, „Srbija nije ovde!“, „Trepča je Kosovo!“.

Ilir Deda, jedan od lidera „Samoopredjeljenja“, rekao je da je današnje okupljanje Albanaca u Prištini „najava povratka dostojanstva albanskog naroda i početak kraja vlasti Ise Mustafe i Hašima Tačija“.

Aljbin Kurti, vođa „Samoopredjeljenja“, ostavio je rok od 24 časa vladi i Isi Mustafi da smene Jablanovića i ponište zakon kojim je kombinat „Trepča“ izuzet iz procesa privatizacije.

On je naveo da se o „Trepči“ ne može pregovarati u Briselu, niti sa bilo kim, jer je „Trepča bogatstvo Kosova“.

Tokom Kurtijevog obraćanja demonstranti su bacali razne predmete prema objektu vlade i parlamenta. Jaki kordoni policije spriječili su pokušaje veće grupe mladih, umotanih u zastave „velike Albanije“, da poruše dvorišnu ogradu i probiju se do zgrade Vlade.

NAPAD NA SRPSKE NOVINARE

Ekipa RTK2 verbalno i fizički napadnuta je tokom izveštavanja sa demonstracija u centru Prištine, na kojima više hiljada Albanaca protestuje zbog izjava ministra Aleksandra Jablanovića i odluke vlade da povuče odluku o preimenovanju “Trepče” u javno preduzeće.

„Gađali su nas letvama i kamenjem. Pokušali su da nam otmu kameru, kada su čuli da pričamo na srpskom jeziku“, prenela je reporterka Aleksandra Jovanović. Ona i snimatelj Bojan Košanin su nepovređeni.

Policija je ekipi RTK 2 savetovala da se udalje sa demonstracija, jer za njih nije bezbedno.

(RTK 2 / Vaseljenska TV)

KOMENTARIJedan komentar

  1. darko says:

    sipatari ce napasti sigrno i to 1 naravno da je ovo delo nato apkta veliko je pitanje koliko ce natovih vojnika navoditi satelitom na sever kosova mislim da ce aktivirati paralelno i ovkpmb i napasti nocu s leda srpku vojsku zajedno s isilom kojeg obucavaju u 10 centara na kosovu ISIL IDE NA SRBE I JUG NE SAMO SIPTARI AKO SRBIJA HITNO U OVIH 5 DANA NE DOVEDE RUSKU VOJSKU I ORUZJE ODE JUG SRBIJEE POSTEPENO

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *