СПРЕМА СЕ НОВИ РАТ? Амерички ратни бродови ушли у Средоземно море, А ГЛАВНО ОДРЕДИШТЕ ЈЕ…

SPREMA SE NOVI RAT? Američki ratni brodovi ušli u Sredozemno more, A GLAVNO ODREDIŠTE JE…

7 decembra 2019

Udarna grupa američkih ratnih brodova predvođena nosačem aviona „Hari Truman“ uplovila je u Sredozmeno more, a glavno odredište joj je Persijski zaliv.

Ova grupacija američkih brodova plovi ka Persijskom zalivu kako bi zamenila grupaciju predvođenu nosačem aviona „Abraham Linkoln“.Iako nije tačno poznato koji se svi brodovi nalaze u grupaciji pod vođstvom „Harija Trumana“, prema informaciji sa portala za monitoring prekomorskog saobraćaja „AIS“, u Sredozemno more su uplovili i nekoliko krstarica, kao i jedna podmornica naoružana raketama „Tomahavk“.

Predviđeno je da pre dolaska na odredište ova grupa brodova jedno vreme provede u blizini obale Sirije.

Podsetimo, u vodama Omanskog zaliva, u neposrednoj blizini Ormuskog moreuza, nalazi se američki nosač aviona „Abraham Linkoln“, raketne krstarice i dva razarača.

Iz ove tačke, palubna avijacija i krstareće rakete mogu dostići svaku tačku na teritoriji Irana. Pored toga, SAD poseduju veliku avijacionu grupu na bazama u regionu u koju ulaze strateški bombarderi i višenamenski lovci.

KOMENTARI6 komentara

 1. M says:

  Pa dobro,ako baš to(rat)žele,neka počnu!Samo ne znam kako će ga onda zaustaviti?!?

 2. Branicevac says:

  Ovaj tekst je nevidjena glupost!pa svako ko zna geografiju zna da Sredozemno more nema nikakve veze sa Persijskim zalivom!ne postoji fizicki kontak Sredozemnog mora i persijskog zaliva!

  • Roy says:

   Pa moraju nesto napisati i opravdati svoje postojanje. Lupaju gluposti i lazu na kilometre zbog sake smrdljivih novaca. Ja se nebi toliko brukao na sve pare ovog svijeta. Zar ne vidis da kod njih rat pocinje svaki dan vec deset godina. Atomski rat na pomolu, pakao na pomolu, nuklearke spremne, atomske bombe spremne, Amerika u soku, Rusija u soku Evrpa u soku, i tako svaki dan vec deset godina.

  • Aco says:

   Prodju kroz Sueski kanal

 3. Opet ja says:

  Heh, neće smeti da pridju na domet aviona. Jedino krstarećim raketama da pokušaju.

 4. padre says:

  Ma oni samo malo šetaju brodove, da ne zabuđaju, kao što ja svoja kola isteram jednom mesečno, da se ugreju i da vidim, dali još rade!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *