СПРЕМА СЕ ОПОЗИВ ЂУKАНОВИЋА?! Скупштина изгласала, покреће се поступак о Миловој повреди устава!

SPREMA SE OPOZIV ĐUKANOVIĆA?! Skupština izglasala, pokreće se postupak o Milovoj povredi ustava!

19 novembra 2021

Skupština Crne Gore danas je, glasovima vladajuće većine, usvojila Predlog za pokretanje postupka za utvrđivanje da li je predsednik Crne Gore Milo Đukanović povredio Ustav CG, a u vezi sa događajima na Cetinju početkom septembra.„Za“ je glasao 41 poslanik, a „protiv“ 36. Odluku o tome da li je predsednik podvredio Ustav ili ne, donosi Ustavni sud. Ako Ustavni sud proceni da je predsednik povredio Ustav, Skupština nakon toga sa 41 glasom poslanika može da donese odluku o njegovom razrešenju.

Predsednik Skupštine Aleksa Bečić najavio je da će Predlog uputiti Ustavnom sudu.

Predlog je inicirala Socijalistička narodna partija (SNP), a povod je bila Đukanovićeva izjava od 28. avgusta kada je rekao da će doći na protest na Cetinje ako se ne odustane od ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija u tom gradu.

KOMENTARI2 komentara

  1. Kulak says:

    Taj zlikovac koji je Srbe u Crnoj Gori pokušao obučiti da mrze Srbe i da zaborave da su Srbi pokazao se do sada jako premazanim i žilavim. Dok taj monstrum bude pokazivao i najmanje znakove života,ja neću verovati da je maknut.

  2. Dražen Jovan Petrović says:

    On je komunjarski premazanac koji se pokazao možda i najvećim neprijateljem Srba i Srpkinja u istoriji nakon ante pavelića. Osmislio je taktiku genetskog inženjeringa i pretvaranja Srba u antisrbe nepoznatog porijekla koji uranjaju u nekakvu izmišljenu antisrpsku naciju. Za tako nešto je trebalo imati mozak čudovišta. Sve to je milo đukanović garnirao lopovlukom,švercom,friziranjem biračkih spiskova i medijskom manipulacijom. Dakle,oprez. Imamo posla s monstrumom. A monstruma se uništava jakim oružjem.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *