СПРЕМА СЕ ОРУЖАНИ ПРЕВРАТ У БЕЛОРУСИЈИ?! Генерал потврдио: „ЈЕДНА ЗЕМЉА ЕУ ПОМАЖЕ ЦЕЛУ АКЦИЈУ“

SPREMA SE ORUŽANI PREVRAT U BELORUSIJI?! General potvrdio: „JEDNA ZEMLJA EU POMAŽE CELU AKCIJU“

24 maja 2023

Poljska se sprema za oružani prevrat u Belorusiji, izjavio bivši zamenik ministra nacionalne odbrane general Valdemar Skšipčak.

On je time, kako prenosi Sputnjik, potvrdio izjavu beloruskog lidera Aleksandra Lukašenka.„Spremamo se za ustanak u Belorusiji, jer će se on dogoditi“, rekao je Skšipčak za TV „Polsat“.

On je precizirao da se radi o vojnoj operaciji. „Biće potrebno podržati vojsku koja će voditi operaciju protiv Lukašenka“, istakao je general.

Prema njegovom mišljenju, “ustanku“ mogu da se pridruže Belorusi koji trenutno učestvuju u borbama na strani Ukrajine.

„Oni će otići u Belorusiju. Nadam se da će to dovesti do ustanka u Belorusiji, a Lukašenko se toga boji“, kaže Skšipčak.

Prema njegovim rečima, Poljska je spremna da pomogne oružanim formacijama koje mogu da istupe protiv beloruskih vlasti.

„Treba biti spreman podržati one snage koje će voditi operaciju protiv Lukašenka. Imamo razloge da im pomažemo, jer mi pomažemo Ukrajincima“, rekao je general.

Takođe, u slučaju zaoštravanja situacije u Belorusiji, Skšipčak je kazao da se pribojava velikog broja izbeglica, koji bi došli u Poljsku.

Lukašenko je ranije izjavio da Zapad sprema invaziju na teritoriju Belorusije za uništenje zemlje. Predsednik je istakao da zapadne zemlje od odbeglih Belorusa prave militante, jer im nije žao da ih upotrebe. Istovremeno, na belorusku teritoriju se prebacuju teroristi u cilju izvođenja diverzija i zastrašivanja, koji pokušavaju da formiraju ćelije za koordinaciju protesta, predaju novac i oružje.

KOMENTARI4 komentara

 1. Milutin says:

  Ako NATO ne želi globalni svetski rat, svi protiv Zapada, mora da proglasi za nevažećim član 5 za Poljsku. Jer Rusija i Belorusija su zajednica država da zajedničkom odbranom. Poljska će biti zbrisana sa lica zemlje. Poljaci jesu slovenski narod ali koji je primio Zapadnu veru antihrista. Papa je rekao da na Zapadu više nema katolika već da se uzda najviše na Južno Američke države. Naravno, nije išao toliko daleko da Zapadne zemlje javno nazove satanistima.

  • Žarko says:

   A Papa je nepogrešiv. Treba uništiti sve zapadne sataniste.

 2. milorad5 says:

  pa pokušaće prevrat ili planiraju..ali mnogo je teže u stvari bilo beloruskom rukovodstvu i lukašenku da slomiju pokušaj "obojene revolucije" i državnog udara.Za ovaj novi pokušaj oni moraju da ubace trupe preko poljske granice u oklopnim transporterima i tenkovima jer u pik-ap kamionetima kao što su u siriji radili on neće preživeti ni 5km posle granice...to znači da moraju da upotrebe poljsku armiju i njene efektive..da propagandno prikažu kako su to pobunjeni garnizoni beloruske armije i da istaknu nekog "oficira" kao vodju prevrata...Najosetljiviji deo takvog plana je PREĆI BELORUSKU GRANICU I UĆI U DUBINU BAR 50KM.ŠTO JA ČISTO SUMNJAM DA SU ONI U STANJU DA URADE:)MISLIM DA ĆE BITI U VESTIMA PUCNJAVA NA UKRAJINSKO BELORUSKOJ GRANICI,NE ZNAM,BELORUSI OTVORILI VATRU NA UKRAJINSKE TRUPE I TAKO TO..ALI OVAJ UPAD U BELGORODSKI REGION JE NJIMA POKAZAO KOLIKO JE TO NEMOGUĆE..MISLIM DA JE ČAK TO BILA I NEKA VRSTA PROBE DA VIDE ŠTA ĆE DA SE DESI..SAD SU SHVATILI DA NEMA NIŠTA OD "OPOZICIJE I POBUNJENIKA" UBAČENIH U STRANIM TENKOVIMA UZ POMOĆ STRANIH ARMIJA,TEŠKO JE PREĆI BELORUSKU GRANICU:) I ZATO SU IZAŠLI SA BAJAKM O "CURENJU" I "PRIPREMAMA" ČISTO DA PODIŽU NERVOZU U BELORUSIJI..PROPAGANDNI POTEZ KAO I UKRO OFANZIVA..NEMA NIŠTA OD TOGA...

 3. Cp6a says:

  Ništa ne razumem. Ovakve vesti idu kao da u Belorusiji crkavaju od gladi i žive u haosu, gde život ništa ne znači. Kao da Belorusija nije naslonjena na velesilu i sa njom ima zajedničku odbranu. Mi onda treba da se useremo od straha, uzmemo konopče, obesimo se i tako skratimo mučnu neizvesnost. Kad bi prevrat, ne daj Bože, uspeo, to bi značilo da su Sloveni naivni, nezreli, prokleti i da su im draže izopačenosti nego vrline. Smatram da je to nemoguće.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *