СПРЕМА СЕ ПАКАО НА БЛИСКОМ ИСТОКУ: Британци послали ратне бродове у Персијски залив

SPREMA SE PAKAO NA BLISKOM ISTOKU: Britanci poslali ratne brodove u Persijski zaliv

5 januara 2020

Brodovi Kraljevske mormarice raspoređeni su na prostor Persijskog zaliva usled rasta tenzija između Irana i Sjedinjenih Američkih Država.

Ministar odbrane Velike Britanije Ben Volas kaže da su brodovi poslani u blizinu Hormuškog moreuza kako bi štitili britanske trgovačke brodove od eventualnih napada.On je dodao da će britanska ratna mornarica učiniti sve kako bi zaštitila svoje trgovačke brodove i građane.

Raspoređenje brodova mornarice dolazi nakon što je britansko ministarstvo spoljnih poslova izdalo upozorenje svojim građanima koji se nalaze i koju putuju u Iran i zemlje regiona.

Teheran je najavio odmazdu zbog likvidacije generala Kasema Solejmanija, a koju su izvele američke snage u Iraku.

Posmrtni ostaci najuticajnijeg iranskog generala Kasema Solejmanija dopremljeni su danas u Iran, gde su se okupili mnogobrojni građani.

(RTS)

KOMENTARI8 komentara

 1. Roy says:

  Samo neka se tuku, sto vise to bolje.

  • persida says:

   Bolje za Izrael, ali ne i za ostatak planete.

 2. Gardista says:

  Kako nasa vlada odmah salje avione po ugrozene gradjane a ovi mentoli Britanci brodove za zastitu gradjana. Kako Vucic ne posalje nasu vojsku na KIM da brani svoj narod kao Britanci?

 3. M says:

  Sve mi se čini da će trgovina naftom kroz Hormuški tjesnac uskoro prestati,pače i najveći dio proizvodnje nafte u tom cijelom okruženju!A da će Zapadni vojni brodovi u Hormuškom tjesnacu,postati zapravo glineni golubovi!I da će to sve biti tek samo uvod u kasnija veća shranja!

 4. M says:

  ...a to će sve ubrzo,za koju godinu,doći i do nas,na Balkanu,i dalje!Velika predstava izgleda počinje!

  • doktrina soka says:

   Davno je pocela sa vecim i manjim intenzitetom.Samo polako,amerima nikako dati materijala za rat,jer im je to jedino sto je preostalo da se ek.spasu i ostanu svetski policajac.

 5. persida says:

  Rat na Balkanu dolazi. Rusi ce nam dati nekoliko helikoptera, a potom gledati kako nas okolni pacovi (svi odreda clanovi NATO-a) cerece i unistavaju. Ne vidim nadu za Srbiju, na zalost. Kao sto se rat uvek obnavlja u Iraku, tako ce biti i sa Srbijom.

 6. M says:

  Srbija stoljećima ne shvaća da će svoju finalnu fatalnu borbu za opstanak,voditi s Istokom(Blistokom i saveznicima mu),a ne s Zapadom!A da Hrvatskoj nije u interesu da u toj borbi Srbija pro-padne i nestane!Nego pače,uravnotežena Srbija je i garant uravnotežene Hrvatske!Ima ljudi s obje strane koji to ne shvaćaju,većina,ali ima manjina koja to shvaća,i objasniti će to i većini,jer teška vremena dolaze,oči će svima narasti kao sarme,i na leđima čak,i vidjet će,shvatiti,da je to tako,i učinit će tako!Ali tek kad budu to morali...i mogli!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *