СПРЕМА СЕ РАТ, А СВИ КРИЈУ: Оно што се овде догодило не сме нико да објави

SPREMA SE RAT, A SVI KRIJU: Ono što se ovde dogodilo ne sme niko da objavi

9 aprila 2021

Nije preterano ako se kaže, da je Putin u mitologiji anglozionističkog carstva nešto slično sotoni ili da je on svojevrsni „Sauron“ koji je oličenje zla.

I, svi smo čuli da je nedavno Bajden u snimljenom intervjuu izjavio da je Putin „ubica“. Kada joj se pružila prilika da ublaži ovu izjavu, Džen Psaki nije učinila tako nešto.Stoga možemo zaključiti da je ovo bila zvanična, namerno planirana karakterizacija ruskog lidera.

Ovakav jezik zapadni zvaničnici nikada nisu koristili tokom hladnog rata, bar ne na najvišim nivoima. Pa zašto ta vrela mržnja prema Putinu?

To nije zato što je bivši GPU KGB SSSR-a. Jurij Andropov je bio bivši predsednik KGB-a i mnogo je učinio na jačanju KGB-a, njegovog osoblja i operacija.

Pa ipak, niko ga nije nazvao ubicom.

Ni ovo nije zbog Krima ili Donbasa, bar ne direktno, jer kada je SSSR napao Čehoslovačku, a pre toga i Mađarsku, zapadni političari nisu Hruščova ili Brežnjeva nazivali „ubicama“.

To nije zbog obaranja MH-17 (svi zapadni lideri znaju da su to laži zapadnih specijalnih službi), jer je bilo nekoliko civilnih aviona koji su oborile razne države, ali to nije rezultiralo vrsta totalne demonizacije vođa ovih država.

Mogao bih da nastavim i dalje, ali shvatate poentu: čak i ako pažljivo raščlanimo sve optužbe protiv Putina, otkrićemo da je vrsta totalne demonizacije, kojoj je bio predmet, prilično jedinstvena po svom intenzitetu i obimu.

Postoji ogromna razlika između koncepata „uzrok“ i „izgovor“, a svi primeri koje sam naveo nisu ništa drugo nego izgovori. Moramo sagledati stvarne uzroke tako slepe mržnje prema Putinu.

Ovde nailazimo na još jedan spisak mogućih razloga: prvo, nesporno je da, dok je Jeljcin zamalo uništio Rusiju kao zemlju, Putin je u neverovatno kratkom roku, sam „vaskrsao“ Rusiju.

Od zemlje koja je bila rastrgana i stanovništva koje nije želelo ništa više nego da postane sledeća Nemačka ili, ako to ne učini, bar sledeća Poljska, Putin je pretvorio Rusiju u najjaču vojnu silu na planeti i potpuno je preoblikovao rusku percepciju sebe i Rusije.

I ne samo to, već je Putin svaki potez Zapada (poput, recimo, sankcija, bojkota ili pretnji) koristio za dalje jačanje Rusije (sredstvima kao što su zamena uvoza, međunarodne konferencije i vojni manevri).

Što je najvažnije, Putin je odvojio Rusiju od mnogih institucija ili mehanizama koje kontrolišu SAD, što je potez koji je takođe neizmerno služio Rusiji.

Američki političari govorili su o zemlji sa „ekonomijom u sitnicama“ i o „benzinskoj pumpi koja se maskira kao zemlja“.

Ali u stvarnom svetu (zona B), ruska ekonomija je prošla mnogo bolje od zapadne i, što se tiče „energetskog rata“ između SAD-a, Saudijske Arabije i Rusije, završila je katastrofalnim porazom za SAD i trijumfom za Rusiju i, u manjoj meri S. Arabije.

Zatim je usledio kovid i zaista epska katastrofa potpunog lošeg upravljanja zapadom ove krize.

I ne samo to, već kontrast u tome kako su se Rusija (i Kina!) Nosile s krizom i šta je Zapad uradio, nije mogao biti veći.

Što se tiče Rusije koja je prva zemlja koja je stvorila vakcinu (do sada ih zapravo nije bilo manje od tri; sada Rusija treba da izda još jednu vakcinu, koja ovaj put štiti životinje od kovida-a) i, još gore, zemlju koja je stvorila najbolje vakcine na planeti – ovo je PR katastrofa za Zapad i Zapad ne može ništa da učini da ublaži udarac.

Ako ništa, stvari se samo pogoršavaju, što pokazuju sva nadolazeća zaključavanja u Evropi – za razliku od ove fotografije srećnog Lavrova u Kini koji nosi masku, na kojoj je napisano „FCKNG KRNTN“!

Ali ni to nije pravi razlog, što pokazuje činjenica, da je Zapad već mrzeo Putina mnogo pre kovida. Sve ukazuje da se Zapad sprema za konačni obračun sa Rusijom.

(Borba.Info)

KOMENTARI8 komentara

 1. Mosa says:

  a koga ce da posalju na rusiju, one pedere iz norveske, mama mia ratnike, ili bugare i rumune, pa nisu ni oni ludi kad zagudi, da salju poljake, ne isplati se, berlin je na samo stotinak kilometara od granice..

 2. uddu says:

  Borba info,pitajte obične ruse da li se slažu sa ovim šta ste napisali ?

  • Sveta says:

   Koje Ruse? Pa u svakoj zemlji ima nezadovoljnih i nesposobnih zavidljivaca jbga.

 3. radmila says:

  Ja bih rekla da se zapad sprema za konacni obracun, ne sa Rusijom, nego sa samim sobom.

  • Gagi says:

   radmiila... U pravu si, apsolutno. Totalno su podivljali u svom hedonizmu i dosadi. Malo bi sada da im bude zanimljivo jer im je SVE postojece dosadilo. Mislim da ce ovog puta da im stvarno bude zanimljivo.

 4. VRSK says:

  Zapadu je pravoslavlje jedini problem!

  • doktrina soka says:

   Nisu mogli 1000g,nece ni iducih 1000g.NASA MASTA MOZE SVASTA.

 5. šiško says:

  Čini mi se da je ovaj lavež izraz nemoćnog besa. Ali to što su oni nemoćni ne znači da su i bezopasni. Naprotiv. Sad očekujem da će početi da ispaljuju čitav oružani arsenal gotovo nasumično, samo da svetu i sebi dokažu kako su još uvek u punoj snazi. Ne znam kako možemo da se zaštitimo, rekao bih čak da uopšte ne možemo, ali možda ćemo nešto i pronaći ako na vreme počnemo da mislimo o tome. Ako se neko seti neka javi ostalima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *