СПРЕМА СЕ РАТ НЕМАЧКЕ И АМЕРИКЕ! БАЈДЕН ПРИСЛУШКИВАО МЕРКЕЛОВУ И ДРУГЕ ПОЛИТИЧАРЕ У ЕУ! Ово је само врх леденог брега

SPREMA SE RAT NEMAČKE I AMERIKE! BAJDEN PRISLUŠKIVAO MERKELOVU I DRUGE POLITIČARE U EU! Ovo je samo vrh ledenog brega

1 juna 2021

Bivši američki obaveštajac Edvard Snouden, koji je radio za CIA i elektronsku špijunažu SAD (NSA) a od Vašingtona se krije u Rusiji koja mu je dala politički azil, izjavio je da je uveren da je Džo Bajden bio umešan u skandal sa prisluškivanjem evropskih političara sa teritorije Danske.Na Tviteru je napisao:

„Bajden je dobro pripremljen da na to odgovori kada uskoro poseti Evropu. Jer, on je, nema sumnje, prvi put bio duboko umešan u ovaj skandal“.

Snouden je do bekstva iz SAD radio upravo za NSA, a ta američka agencija je uz asistenciju tajnih službi Danske prisluškivala Angelu Merkel, Franka-Valtera Štajnmajera i ceo niz vodećih političara Švedske, Norveške, Holandije i Francuske.

Utoliko je indikativnije što Snouden sugeriše vrhovima pobrojanih zemalja da zahtevaju ne sdamo od Danske da otkrije sve bitne podrobnosti skandala, već pre svega da to učine Sjedinjene Države.

Nisu, međutim, prevelike šanse da će se to dogoditi. Ne samo zato što Bajden neće raskrinkavati sam sebe.

Poslanik Bundestaga Valdemar Gerdt otkrio je da njegova zemlja nije za to dovoljno nezavisna od SAD niti suverena:

„Američko prisluškivanje prvih figura Nemačke direktno je mešanje u unutrašnje stvari jedne suverene države. Ali, nije prvi put da se otkriva da Amerikanci prisluškuju rukovodstvo Nemačke, uključujući kancelara Angelu Merkel. Prošli put je Berlin odreagovao prilično mlitavo i mislim da se sada ništa neće promeniti. Nažalost, interesi Sjedinjenih Država su uvek mnogo veći od interesa njihovih partnera. Lično sam uveren da je krajnje vreme da SAD budu kažnjene i za takva prisluškivanja i za svoju hegemoniju“.

Gerdt je pritom dodatno naglasio:

„Prisluškivanje je obavljano na inicijativu američke vlade. Stoga su potrebne ozbiljne kontramere. Samo, mi nismo dovoljno nezavisni i suvereni da kaznimo Vašington. Naša ekonomija, politika, bezbednosna služba i naročito mediji zavise od američkog tutorstva, što nam neće omogućiti da adekvatno odgovorimo na ovaj incident. Bojim se da će zvanični Berlin opet promrmljati nešto nerazgovetno i da će se sve na tome završiti“.

(fakti.org)

KOMENTARI5 komentara

 1. Rista says:

  Pa to svi znaju i obavlja se na dnevnoj bazi. Nemačka mora da da sve podatke koje Amerika zatraži i ne može da ima nikakve tajne pred Amerikom. To pomažu i nemačke obaveštajne službe, naprosto zato što u njima sede CIJA agenti kao i u našem generalštabu. Dobro, nije baš naš, ali me sramota da to spomenem. A ni nemački generalštab nije nemački a to me nije sramota da spomenem. Između ostalog, rad CIJE u Nemačkoj plaćaju Nemci u potpunosti. I Danska plaća CIJU kad joj narede da prisluškuje, iako to Americi uopšte ne treba. Ali se "Daje se na znanje..." Nemačkoj da je opkoljena sa malim anakondicama a mama tih anakondica je u samoj Nemačkoj. Tata je oko Rusije čeka priliku. Znači, nije ta američka anakonda iskorišćena samo za Rusiju. To bre cela familija a tatin brat je poslat na Kinesko more da se brćka oko malih Kineza, njihov Stric je postavljen prema Kini na indijskoj granici i učestvuje u fizičkim obračunima sa Kinezima i uglavnom se tada i hrani. Dresiraju ga indijski jogi hindu majstori. Oni isti koji treniraju i našeg tenisera iz monaka(ako se ne varam, živi tamo)

 2. Beli Orao says:

  Ameri zajahali i ne silaze , EU ima samo velika usta kad treba Rusiju , Srbiju , Belorusiju i slične kandži jatu i sankcije do zabrana uvoditi ! Ali ameri i dalje jašu li ga jašu ne samo EU nego cijelu Evropu !

 3. Gagi says:

  Jedna ista vekovna multinacionalna kompanija jase narod na ovom svetu. Projekat te kompanije je takodje otkrivanje i "stvaranje" novog kontinenta koji im je danas "trojanski konj" za sve nerede u svetu. Ta "kompanija" je poslala Napoleona na Rusiju, osmislila "novi svetski poredak" a nesto ranije hitlera i komunizam, na istoku su taj nakaradni program na silu realizovali njihovi spijuni pobivsi usput veliki deo naroda. Ova "nova" svetska okupacija je pocela ubistvom mocnih i uticajnih bankara koji su putovali Titanikom ( citaj Ivonu Zivkovic ) a zatim bezgranicnim stampanjem "nove vrednosti" kojom su mogli da finansiraju sta zele i kupe koga hoce. Instaliranjem njihovog spijuna hitlera, prvo su upropastili nemacki narod a zatim ostale narode evrope, tako je do danas taj "trojanski konj" dominantan na starom kontinentu. Ta "kompanija" je prvo pobila indijance, posle toga je isto uradila sa narodima Europe i razvlastila taj narod od njegove imovine nametajuci se kao oslobodioci od ratnih strahota ciji su oni organizatori. Sva ova zvucna imena "velikih" istorijskih predsednika su laz i prevara, svi oni su bili poslovodje ove multi kompanije i nijedan od njih nije bio nezavistan da nesto odluci svojom voljom i glavom. Svi koji su to pokusali su smrtno stradali: Gadafi, Causesku, Karadjordjevic, Milosevic,Husein,Kenedi itd.... Svi smo mi u lutkarskom pozoristu i posmatramo predstavu, nismo u stanju da vidimo ko vuce konce i pokrece ove politicke lutke, jos je "nepoznato" CIJE je pozoriste. Bitno je da mi placamo ulaznice i da nam ta predstava odrzava paznju, u zadnje vreme se doduse repertoar zbog monotonije nesto promenio. Vise se forsiraju gej predstave i bezgranicna ljudska sloboda lisena svake porodicne i nacionalne orijentacije. Valjda te predstave danas privlace paznju, doduse, sprovesce oni svoj plan koliko god to kostalo, mogu oni sve da isfinansiraju i sprovedu, stamparija "nove vrednosti" radi bez zastoja. Bezite Srbi u sela i planine dok jos imate vremena, stvarajte svoj zdrav zivot potomstvu radom i trudom, mozda se salteri za ovu zivotnu socijalnu pomoc zatvore pre nego se organizujete i snadjete za svoju decu i sebe. Budite svoj na svome, nemojte svoj rad i trud ustupati ovim neradnickim demagozima koji su nam uveli komunizam preko svoje multi-kompanije, da bi imali svoje samoupravne robove i bezbrizno ziveli svih ovih decenija unazad unovcavajuci nas na sve moguce nacine.

 4. šiško says:

  Ne zasmejavajte nas! Kakav rat izmedju sad i nemačke!? Kakvu korist bi imale obe strane od takvog rata? I kako bi to nemačka mogla da ratuje protiv sad? Nisu nemci baš toliko ludi. Što je najvažnije, oni zajedno kidišu i kevću na Rusiju već decenijama, drpnu šta stignu, pa pobegnu, a onda par godina kruže i oblizuju se. ZAJEDNO su oni u tome. Rusija je njihova zajednička meta, njihov zajednički, divni, ogromni plen od kog bi mogli da žive još vekovima i ekonomski i politički i demografski. Ne zaboravite da je čitav zapad u strašnom deficitu sa zdravim potomstvom i stvari su kod njih svakog dana sve gore. Jedini izlaz im je da kradu i otimaju tudju, najbolje rusku decu a potom da se pobrinu da ona zaborave svoje poreklo i da mrze sve što je rusko, a do ruske dece ne mogu nikako bez veeeelikog rata protiv opasne ruske vojske.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *