SPREMA SE ROKADA: Čeda Jovanović želi na vlast sa Vučićem

SPREMA SE ROKADA: Čeda Jovanović želi na vlast sa Vučićem

16 novembra 2014

333776_ceda-jovanovic180413ras-foto-jelena-vucetic-16_fLider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je danas da ta stranka treba da izgradi odnos sa premijerom Aleksandrom Vučićem koji će građani razumeti i posmatrati kroz prizmu koristi koju bi društvo imalo sa LDP na vlasti.

Jovanović je na sednici Glavnog odbora LDP rekao da je Vučić prvi posle ubijenog premijera Zorana Đinđća, koji je progovorio o nekim ekonomskim reformama o kojima drugi niko nije.

„Ali Vučić je Vučić – prati ga kontrola medija, nedovoljna transformacija stranke za koju je on lično bio sposoban – ali to je život“ rekao je Jovanović.

On je takođe naglasio „da Vučića treba iskoristiti, a ne srušiti“ osim ukoliko ne postoji odgovor šta posle.

Članovima Glavnog odbora je poručio da osam meseci posle izbora u Srbiji ne postoji više niko ko se nada da je moguće sprovesti politiku koju je u kampanji kandidovao Vučić.

On je naveo da je za tih osam meseci LDP sveo sebe na stranku koja komentariše poltiičke događaje i da više nema prava na to.

Prema njegovim rečima postoji pregršt kontradiktornosti i mnogo kritika, ali je nesporno da postoji i Vučićev odnos prema KiM, sporazum u Briselu, „balansiranje sa Rusijom“ koje je okarakterisao kao vrlo teško, i želja da se makar i deklarativno menjaju odnosi u Srbiji.

„Treba da izgradimo takav odnos koji će se posmatrati kroz prizmu koristi za društvo što smo mi na vlasti, a ne da se sve svede na prodaju “ rekao je Jovanović.

Lider LDP je govoreći o stranci koju vodi rekao da njeni potencijali leže u kako je naglasio „neartikulisanom delu društva“ koje samo šokovi vraćaju u normalu.

Prema njegovom mišljenju pored ubistva Đinđića jedan od tih šokova je i dolazak lidera radikala Vojislava Šešelja u zemlju.

On je naglasio i da Šešelj nije uticao na Srbiju kakva je danas kao i da niko nije mogao da očekuje da će se „vratiti normalniji“ iz Haga nego kad je tamo otišao.

Jovanović je, govoreći o poseti premijera Albanije Edi Rame, rekao „da ne može Rama da ne pomene Kosovo, jer u tom slučaju ne bi mogao da se vrati u svoju zemlju“.

„Pre će Šešelj postati premijer Albanije, nego što će Rama ostati ako ne pomene Kosovo u Beogradu. To nije fer, ali je to politika“ rekao je Jovanović.

KOMENTARI2 komentara

  1. niki says:

    Srbija treba da se ugasi kao drzava ako ovaj pljackaros dodje u vladu.Ovo je dno dna i onda kao narod stvarno ne zasluzujemo da imamo drzavu,a ako smo stvarno toliko nisko pali onda treba sto pre da udje u vladu i da nas dokusuri.

  2. Nebojsa says:

    Miki očigledno da je Čedomir Jovanović nečije oružijekoje služi za napad svega patriotskog u Srbiji! Kad on bude u zatvoru onda ćemo znati da država funkcioniše i da nismo okupirani !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *