СПРЕМА СЕ СKАНДАЛ НА KОСМЕТУ: Терористи, САД и НАТО „нападају“ Русију под плаштом „Браниоца Европе 21“

SPREMA SE SKANDAL NA KOSMETU: Teroristi, SAD i NATO „napadaju“ Rusiju pod plaštom „Branioca Evrope 21“

29 marta 2021

Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izrazio je zabrinutost zbog velike vojne vežba SAD i NATO saveznika „Branilac Evrope 21“ koja se održava na Kosmetu, ukazujući da se njenim izvođenjem grubo krši Rezolucijia 1244.Drecun je istakao da je reč o vežbi kojom rukovodi SAD, a proverava se sposobnost brzog prebacivanja američkih snaga u Evropu sa težištem na tri regiona – Baltik, Crno more i Balkan.

– Po scenariju vežbe očigledno je da je pretpostavljeni neprijatelj Rusija. Sastoji se od četiri vežbe, a nas posebno zabrinjava vežba „Trenutni odgovor 21“ iz više razloga – potpuno je suprotna Rezolucuji 1244 po kojoj samo KFOR može da boravi na KiM ili obavlja vežbe, nisu dozvoljene multinacionalne vežbe. Ovog puta se teritorija naše južne pokrajine koristi za nešto što nas uvlači preko KiM u snažno geopolitičko sučeljavanje sa Ruskom Federacijom – napomenuo je Drecun.

Kako je dodao, biće korišćene tri lokacije – baza Bondstil, kao logistička podrška i dve lokacije u Đakovici.

Drecun je ukazalo je da je drugi problem to što se ovom vežbom leglizuju Kosovske bezbednosne snage, jer jedna njihova četa učestvuje u vežbi, kao klasične vojne formacije.

KOMENTARI3 komentara

  1. petrovgrad says:

    Hoće li Krivokapićevi perjsnici udariti na Rusiju. Sankcije neće im ukinuti, prizanje nezavisnosti lažne države neće povući. Da li će u sastav NATO ubica krenuti da pale Moskvu, zajedno za vražjom i handžar divizijo, kako bi dopunili Banderovce i ostale kvislinge u to nesumnjam. Ako se opredelili za NATO onda im zadatak na Moskvu ne gine.

  2. 1389 says:

    Sanja NATO o Moskvi a Brisel i Hag jim luduju od demonstracija...

  3. milorad 5 says:

    sve je to sviranje ku.cu, sad ih niko ne može sprečiti da se proseravaju ali to proseravanje će imati posledice po njih.OPET će im biti JAKO žao što su se kur.ili u srbiji,ali OPET.Prosto je neverovatna OPSESIJA zapadnih smradova u vezi srbije, nema logičnog objašnjenja za ovakvo ponašanje sem ozbiljnog STRAHA i nekih mumbojumbo zamišljanja stoltenberga i njegovih mentora.Moj savet NjiMA je da se PLAŠE, ali ne srbije, nego onoga što će dobiti kada krenu na ruse i kineze.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *