Спрема се смена Радомира Николића са места градоначелника Крагујевца?

Sprema se smena Radomira Nikolića sa mesta gradonačelnika Kragujevca?

16 februara 2017

aleksandar-vucic-sns-foto-tanjug-1359979945-263076

Šefovi opozicionih odborničkih grupa u Kragujevcu sastali su se juče popodne kako bi razgovarali o smeni gradonačelnika Radomira Nikolića.

Prema nezvaničnim informacijama portala InfoKG, za sada je izvesno da bi smenu podržalo najmanje 36 od ukupno 85 odbornika gradskog Parlamenta. U međuvremenu je i predsednik Republike Tomislav Nikolić najavio kandidaturu za predsednika, a Radomir Nikolić će se o novonastaloj situaciji, kako je najavio, oglasiti sutra.

Tada zaseda Glavni odbor SNS koji bi trebalo da se izjasni o predlogu Predsedništva stranke da kandidat na izborima za predsednika Srbije bude Aleksandar Vučić. Međutim, izgleda neupitno koga će podržati gradonačelnik Kragujevca. Logično, svog oca, što će mu, izvesno je, oduzeti dodatne poene u borbi za opstanak na čelu grada, navodi InfoKG.

S obzirom da Vućiću eksplicitnu podršku daju Socijalistička partija Srbije (SPS) i Jedinstvena Srbija (JS), koje su na lokalnom nivou u koaliciji sa SNS, portal navodi da bi i njihovi odbornici mogli podržati rušenje Radomira Nikolića, kao i odbornci manjih stranaka koje su nastupale na listi SNS, a čiji beogradski šefovi podržavaju kandidaturu Aleksandra Vučića za predsednika Republike.

Prema pisanjima medija, gradonačelnik Kragujevca i funkcioner SNS Radomir Nikolić, na sednici Predsedništva SNS održanoj u utorak, nije glasao za svog oca, već za kandidaturu Aleksandra Vučića na predstojećim predsedničkim izborima. Međutim, za sada je zvanično nepoznato da li se ovaj scenario zaista tako odigrao, pa čak i da li je Radomir Nikolić uopšte i učestvovao u glasanju, navodi portal.

KOMENTARIJedan komentar

  1. marinko says:

    decooooooooo rusiiiiii decoooooooo busiiiiii

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *