СПРЕМА СЕ ВЕЛИКА ДЕБАТА – ТРАМП НАЈАВИО: „Биће добро ако Бајден напусти дебату на ногама“

СПРЕМА СЕ ВЕЛИКА ДЕБАТА – ТРАМП НАЈАВИО: „Биће добро ако Бајден напусти дебату на ногама“

13 септембра 2020

Председник Доналд Трамп у суботу је Џоа Бајдена назвао “најгорим” кандидатом који “не зна да је жив” на скупу који је прекршио Невадине прописе о коронавирусу.

„Он је најгори кандидат у историји председничке политике. Не зна да је жив“, рекао је Трамп на свом скупу на аеродрому Минден-Тахое.Председник је скакао од теме до теме у говору дугом 90 минута, скрећући са линије напада на линију напада током свог скупа, често у размаку од неколико секунди: напао је демократе, негодовао против коронавируса, жалио се на протесте БЛМ у градовима – између осталих тема.

Говорио је испред планине Сијера са мирисом дима у ваздуху од шумских пожара у једној држави.

Публика је била узнемирена, више пута вичући „још четири године“ и „волимо Трампа“. Махали су натписима на којима је писало „мирни демонстранти“ – што је председник почео да назива својим митинзима.

Председник Трамп се такође пожалио да ће његов демократски ривал добити повољно поређење са Винстоном Черчилом, легендарним британским премијером који је водио Уједињено Kраљевство кроз Други светски рат. Трамп преокрећеволи Черчила и често се упоређује са политичком иконом.

„За три недеље имамо дебату и ево проблема. Винстон Черчил је био сјајан у дебатама“, рекао је Трамп.

Рекао је ако Бајден изађе на дебату и „ако сиђе са сцене, рећи ће да је то једина највећа дебата коју су икада видели. Винстон Черчил није био ништа у поређењу са Поспаним Џоом.

Поновио је неколико својих претходних увреда Бајдена. Поред “Поспаног Џоа”, пожалио се да је Бајден још увек у свом подруму и напао је Бајденовог сина Хантера.

“Џо се дрогира, признајмо”, рекао је Трамп.Такође је напао Бајденову способност да заштити Сједињене Државе. Бајден има преко 40 година владине службе.

„Бајденов план је смирити домаће терористе“, рекао је Трамп. „Никада неће моћи да заштити вашу породицу, ваше најмилије и вашу заједницу.“

Такође је тврдио да би председништво Бајдена уништило економију. Председник је од снажне економије створио кључ свог поновног избора и то је једно од места у којем му бирачи дају високе оцене.

„Мислим да би 1929. изгледала као добра времена“, рекао је Трамп.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Kosta says:

    A ti ih kao ne kršiš, gde ti je maska gnjido.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u