СПРЕМА СЕ ЗАМКА ЗА СРБИЈУ – ДВА ДАНА ПРЕД ИЗБОРЕ

SPREMA SE ZAMKA ZA SRBIJU – DVA DANA PRED IZBORE

10 decembra 2023

Konačnu ucenu – da Srbija ne može da postane članica EU niti da napreduje na evropskom putu dok ne prihvati faktičko priznanje Kosova, Brisel će po svemu sudeći uručiti Beogradu u petak, dva dana pred paralemntarne izbore.

Prema saznanjima zapadnih medija, a zašto ne bismo verovali tim korifejima demokratije i istine, Evropski savet će na samitu 14. i 15. decembra, nikad postignuti Ohridski sporazum uvrstiti u poglavlje 35 pristupnih pregovora Srbije.Kad taj rogobatni, birokratski rečnik prevedemo na srpski dobijemo jasnu poruku EU: Prihvatamo Srbiju samo kao – raskomadanu!

Ultimatum u tišini

Znači, zapadni centri moći, uručiće ultimatim Beogradu, baš u trenutku kad počne predizborna tišina u Srbiji. Neposredno pred otvaranje birališta.

Brutalno, nedžentlmenski, nediplomatski, u trenutku raspleta unutrašnje političke bitke, EU lideri će pokvareno da dosole i da udare svoj lažni pečat – okupacionih vladara.

Oni praktično hoće da kažu da ko god da pobedi na parlamentarnim izborima u Srbiji moraće pre svega da sluša njih i da ispunjava njihove ultimatume.

Beograd će i crno na belo da dobije zahtev da pristane odmah da Kosovo postane članica Ujedinjenih nacija kako bi Srbija mogla nekad u budućnosti da postane članica EU.

Beograd će da dobije krajnju ponudu, da ugasi sopstvenu državu kako bi osakaćeni, poniženi, bez časti i bez gaća, ušli nekad u „evropsku porodicu“.

Totalna ofanziva

Zapadni NATO gospodari kreću u totalnu ofanzivu i poručuju da će nova vlada, ko god je bude sastavio, morati da obori konačno Srbiju na kolena da bi kapitulirala.

Zato se šefici nemačke diplomatije Analeni Berbok uopšte ne sviđa „nacionalistička“ kampanja u Srbiji pa bi nadrealno, nedopustivo i gotovo u stilu nacista 1941. u Beogradu, da propisuje predizborne teme srpskim političarima.

Zato ambasador Amerike u Beogradu Kristofer Hil ne može miran, pa gotovo svaki dan, kao da je on u kampanji, šalje nervozne poruke da Srbija zna šta joj je činiti na putu ka EU, i da su sankcije Rusiji i de fakto priznanje nezavisnog Kosova jedina svetla budućnost.

Zato su se probudili i Edi Rama i Redžep Tajip Erdogan pa nedelju dana pre glasanja u Srbiji, najavljuju veliku pomoć Kosovu Sa Zvezdicom na putu međunarodnog priznanja.

Jasno je, sve ovo je snažan i odlučujući predizborni pritisak pre svega na aktuelnu vlast u Srbiji. Sa druge strane, to je jajarska poruka i svim ostalim političkim akterima koja glasi – imaćete našu podršku, ali znate šta vam je činiti.

Ukratko, Srbija će za nedelju dana da bira između:

 • Odbrane Srbije ili kapitulacije
 • Čuvanja suverenosti ili okupacije
 • Odbrane Kosova ili bezglavog puzanja ka EU
 • NATO banana-republike ili ponosne i neutralne države.

Jer, taj ultimatum će Beograd zvanično dobiti od Evropske unije, sakriven pod famoznom šifrom – Poglavlje 35.

Koliko na odgovor naše zemlje utiču parlamentarni izbori, moraćete da procenite sami.

To je, na kraju krajeva, pitanje za građane Srbije, a ne za zapadne totalitarne upravitelje i ostale Analene i Hilove.

(Sputnjik)

KOMENTARI16 komentara

 1. persida says:

  Ko bi rekao da Zapad upravlja Srbijom, a ne obratno.

 2. VRSK says:

  Dr Branimir Nestorović 14! ODKB je nama potreban da bi oslobodili sve Srpske zemlje iz kandži satanista!

 3. milorad5 says:

  pa dobro i šta je tu novo,mi smo sasvim načisto da od prijema nema ništa čak i u dupe da ih poljubimo:)...sve će ostati po starom dok mi ne zavrnemo šiju šipcima i kurtiju a čikam ih da pokušaju da ans zaustave iz EU i NATO kad krenemo da ih lešimo...posle će hteti da ans priem ali od toga nema ništa jer EU broji zadnje mesece najvipe 2 god.će ta nakaza još da postoji i svi će oni jedan po jedan da dodju ovsde da se izvinjavaju i da traže neke ustupke i saradnju. jer trebaće im srbija i ono što je usrbiji a što nE MOGU da UKRADU makar nas sve pobili,sad je to i njima jasno da su igubili bitku ovde, decidno... pa šta mislite što su nam poslai onog kristofera dileju iz USA,pa to je BIVŠI ćovek pred penziju savršeno nebitana eskobaar CIA zmioja je otperjao jer nije obavio posao...sad će kristofer i ostali šmitovi još malo da se proser. za penzijicu i onda i ONI idu da se više nikaad ne vrate ovde...

 4. Dragi says:

  Ukoliko je istina da će 2 dana pred izbore ispostaviti Srbiji takav ultimatum, to znači da je Zapad na strani Vučića i da mu pomažu da pobedi i na ovim izborima.

  • persida says:

   Tacno tako. Svi su za Vucica, Rusi, Kinezi i Arapi podjednako. Podrzavaju ga i Siptari i Brisdel jer je odradio posao.

 5. Beli Orao says:

  Nadam se da će im pobjedom patriotske stranke reći definitivno marš iz Srbije i toj Eu a i majmunu Hilu!

 6. Brane says:

  Mitoglave barabe. Stalo njima do srbije. Bas se nesto mislim.

 7. Kosovac says:

  Opet nam se stvorila idealna prilika da prekinemo „pregovore“ o pristupu svom dželatu zločinačkoj organizaciji Evropskoj Uniji. ……………Inače, ova novinarska „zamka“ je već izrečena onomad, a dva dana pred izbore može samo da se ponovi. Ako, to će da se ponovi, tako da će sve biti na štetu srpske zapadnjačke Pete judeodemokratske kolone i Rumunke Marinike. Vidim, na štetu i ponekog člana SrBskog korpusa. Ko je Srbin i Srpskoga roda…..

 8. Velika Metla says:

  Nisu zapadni satanisti krivi što se na čelu Srbije nalazi kukavica.

 9. E.Lirsch says:

  Dva dana pred izbore stici ce direktno iz Kremlja "Putinov covek" da potvrdi da "Srbija od vucica nema boljeg". Da se otkloni svaka sumnja ali i da se jajare oslobode svake odgovornosti. Agonija se nastavlja ali i propast Srbije.

 10. Gagi says:

  Od 1999 god. pa sve do danas, birokratska administracija EU i ova ovde, nisu oskudevali u nedostatku posla u svojoj "profesiji". Bili su cvrsti dogovori i narodno slavlje u zemlji povodom tih "uspesnih" politickih resenja. Potom saznamo da ta resenja vise ne vaze jer su sada inicirani drugaciji predlozi. Za sve te godine, ovi "uspesni" pregovaraci se lepo politicki baskare. Nekoga je ovaj narod zbrinuo u opoziciji a neko je u pozicionim svakodnevnim uspesima i dostignucima. Kako god bilo, politickim delatnicima EU bas kao i ovim ovde nasima, nije nesto egzistencijalno lose obzirom na ostvarene radne rezultate. Nije nemoguce da se kolegijalno pomazu kod vaznih dogadjaja kao sto su izbori i kod drugih kriznih politickih momenata. Verovatno je to iz razloga, jer im je centrala njihove internacionalne kolonizatorske kompanije ista. Ove politicke kompanije u Srbiji koje otimaju narodnu imovinu za licnu korist, samo su nizi izvrsioci na terenu svoje zapadne imperijalne kompanije. Da to nije tako, da su suprotstavljeni interesima "svoje" zemlje, ne bi bilo tolikog medjusobnog "prijatnog" uvazavanja pri "vaznim" poslovima. Nekada je i glasnik ostajao bez glave ako donese losu vest, danas politicari sigurno i bezbedno putuju jedni kod drugih, da se malo vide i provedu za vikend caskajuci o narednim radnim zadatcima svoje kompanije. Vise nista nije cudno ni nemoguce da bi se doslo do zeljenog rezultata. Ako bude bilo potrebe, bice i terorizma, nekog nezeljenog akcidenta i ko zna kakve nesrece koje moze da rezira bolestan um da bi skrenuo narodu paznju.

  • Milutin says:

   Pošto Vlada Srbije nije spremna da raspiše referendum po pitanju Kosova i Metohije koja je pod okupacijom NATO-a kao ni po pitanju daljeg puzanja ka EU, eto to će uraditi Evropski savet. Dakle oni koji budu hteli i dalje da istraju na evropskom putu moraće dobro da razmisle o volji naroda. Mada "ko na brdu bar i malo stoji, više vidi no onaj pod brdom" je velika istina ali takođe je istina da sav teret naše budućnosti nosimo mi, pod brdom. Malo je dana ostalo da nam se objasni koji put treba odabrati. I za svaki izbor, ko god da ga nudi mora jasno objasniti, kako će stvoriti novac za svoje predloge i obećanja a da se ne oslanja na postojeću kasu. Ništa lakše nego isprazniti kasu. Mi hoćemo da znamo kako će se puniti. Grčka, kad je bila u ne zapamćenoj ekonomskoj krizi odbila je da Nemcima proda jedno svoje ostrvo da bi rešila taj problem. A nama, sa dobrim ekonomskim rezultatima nudi se da prodamo svoju dušu za par srebrnjaka.

 11. Cp6a says:

  Odlična vest.

 12. Kulak says:

  Titoisti i jugosloveni su glavna opasnost za Srbe i Srbiju.

 13. Mi says:

  Sputnjik , odnosno glavna urednica pokušava da dobije nešto za omiljenog joj lika.... Još dve hiljade i koje , nemački diplomata Vili Vimer je poslao pismo kolegi Živoradu Jovanoviću u kome mu je jasno dao do znanja da je u E.U. Zauzet stav da Srbija nikada ne uđe u istu. Proguglajte naći će te ga . Ako ja to znam niko bitan pa znaju to i oni kojima je to posao da znaju, nego narod zamlaćuju , zaluđuju dok mu zavlače ruku u džep............

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *