СПРЕМА СЕ ЗЕМЉОТРЕС! Амерички конгресмени траже укидање Федералних резерви

SPREMA SE ZEMLJOTRES! Američki kongresmeni traže ukidanje Federalnih rezervi

2 juna 2024

AMERIČKOM Kongresu (parlamentu) podnet je predlog zakona o ukidanju Federalnih rezervi koji ima vlast nad celim globalnim dolarskim sistemom.

Inicijativa republikanca Tomasa Mesija predviđa ukidanje zakona iz 1913. o stvaranju Federalnih rezervi, kao i ukidanje odbora guvernera.Prema njegovim rečima, politika Rezervi dovela je do „devalvacije dolara i izazvala visoku inflaciju“. Kap koja je prelila čašu bilo štampanja dolara „pod punim gasom“ u vreme pandemije.

Tada su, naveo je Mesi, iz ničega stvoreni bilioni dolara koji su pozajmljeni Ministarstvu finansija SAD da održi „nezapamćenu budžetsku potrošnju“.

Posledica je ogroman budžetski deficit.

Krajnji rezultat je obezvređena štednja penzionera, sa preraspodelom bogatstva u korist „onih na vlasti i onih sa vezama“.

Mesijevu inicijativu je podržalo više od dvadeset kongresmena-republikanaca.

Reagujući na krizu 2008. godine, Federalne rezerve su snizile referentnu kamatnu stopu bezmalo na nulu i uvele program „kvantitativnog popuštanja“, koji je pomogao stabilizaciji finansijskih tržišta.

Međutim, to je sada dovelo do značajnog povećanja novčane mase i – poskupljenja.

U 2021-oj je inflacija u SAD dostigla 6,8%, što je rekord za poslednjih 39 godina.

KOMENTARI4 komentara

 1. Dragan says:

  aaaaa odlično!

 2. milorad5 says:

  da je samo 6,8% nebi se dizala prašina,njima je inflacija blizu argentinske alo bre ako je big mek obrok 50$ za AMERIKANCA a ovde je 12$ ko je bre ovde lud i kolika je inflacija u americi a koliko nas KRADU iz amerike kada je mnogima i 12$ mnogo para za duplu pljeskavicu,prodali bi 3 kom godišnje u srbiji da je 50$...e to vam je "slobodan protok robe ljudi i kapitala" i "tržišna privreda" u režiji novog svetskog poretka...nezna se više koliko i gde, koga potkradaju,pljačkaju ili samo štipaju.....sad su američke "časne potrošače" uštinuli a ovi skviče ko da su im odsekli uši...treba ih oterrati odavde i sa bilo kog mesta gde se pojave odmah ili stavljate glavu na panj,G7 i NATO konglomerat je grupa opasnih lopova,ubica i pljačkaša a sada su počeli da šišaju i domaće ovce pa se diže prašina...ukinuće FED kad izbace neku "federalnu" kriptovalutu i nateraju kompletno svoje stanovništvo da prime pečat "zveri" na ruci ili na čelu, ugravirani mikro hologram na implantiranom čipu ispod kože...i tako ćemo imati žigosanu i nežigosanu stoku na svetu,jer za njih smo mi svi samo njihov privatni stočni fond,shvatite to veće jednom inače će da završite na klanici kada se najmanje nadate....

 3. Jedan tamo, ne znaš ga ti... says:

  Ta će „Fed” bagra pre sa sobom u ponor povući ceo svet nego što će se odreći života „na tuđ račun”.

 4. persida says:

  Ovi koji to traze, na zalost, imaju jos samo nekoliko meseci zivota. Da napisu testament. I da se oproste od bliznjih. Ko god je do sada ustao protiv FR, bio je ubijen.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *