СПРЕМАЈТЕ СЕ ЗА РАТ: Грчки Парламент донео је одлуку из које се види колико је турска претња озбиљна

SPREMAJTE SE ZA RAT: Grčki Parlament doneo je odluku iz koje se vidi koliko je turska pretnja ozbiljna

17 decembra 2020

Grčki Parlament usvojio je budžet za 2021. godinu u kome je stavka za vojsku drastično uvećana u odnosu na predhodne godine što pokazuje da ova zemlja ozbiljno smatra pretnju od izbijanja rata sa Turskom zbog gasnih nalazišta u Mediteranu.Grčke vlasti tvrde da je bucet uvećan za 57 posto u odnosu na 2019. godininu, ali finansijski stručnjaci tvrde da je on realno dupliran.

Grčka je u 2021. godini namenila 5,5 milijardi evra za naoružanje uprkos ekonomskoj krizi.

U narednoj godini planirana je nabavka 18 francuskih “Rafale” borbenih aviona od čega će grčka isplatiti u 2021. godini 1,5 milijardi evra. Ukupna cena 18 aviona je 2,5 milijardi.

Planirano je da se vojne snage u narednoj godini uvećaju za 15 000 vojnika, da se osavremene F16 avioni kao i kupe dronovi i helikopteri.

Turska je već napala grčku granicu puštanjem migranata da prelaze sa njene teritorije bez kontrole, ove zemlje redovno izvode manevre u sredozemlju a Erdogan je nedavno zatražio i formalno priznanje dve države na Kipru. Grci su nedavno uhapsili dva turska špijuna na Rodosi zbog nadgledanja i snimanja grčkih vojnih brodova,a jedan od njih bio je radnih turskog konzulata na tom ostrvu.

U sukobu sa Turskom Grčka za sada ima otvorenu podršku Egipta koji se takođe protivi Turskim ambicijama u Sredozemlju i koji je ušao u direktan sukob sa Turskom u Libiji,

(Pravda)

KOMENTARI8 komentara

 1. persida says:

  Svi kupuju oruzje na kredit. Svetska banka trlja rucice, samo vi ratujte deco.

  • Beli Orao says:

   Persida , u pravu si ali ima i druga strana medalje “ lezi ovco da te koljem” i li ova gore kupi i bori se !!!

 2. milorad3 says:

  pa to im je poosledica uništavanja jugoslavije.Svi oni će da plate to.Da je BILO KOJA država od naših vajnih suseda ODLUČNO i ORGANIZOVANO POLITIČKI sdigla glas protiv životinjskog napada NATI-USA na jugoslaviju ,ta koalicija bi bila u ŽESTOKOM problemu, ali svi su ćutali ko kurve i saradjivali, pa će sada da trpe posledice.PRAVI prijatelji se na muci poznaju a nam NIKO nije pritekao organizovano na državnom nivou u pomoć,mčast pojedincima i dobrim ljudiam ali države su nas ostavili9 na milost i nemilost podivljaloj zveri pa će sad morati da imaju posla sa istom tom zveri.

 3. Gardista says:

  Ma nek se poubijaju, da i mi ocistimo nasa govna za vijek vjekova.

 4. Archelay says:

  Od rata nema nista.Grcka u vakvim prilikama tradicionalno uvek racuna na svoje podrzace koji su sada na izdisaju.Nece Nato da preuzme tu ulogu jer Turska nije macji kasalj a jos i clanica istoga jata.Utrapila sebi u glavu da je Kipar njen(a nije) pa sada,na osnovu toga istrazuje energetska polja u blizinu Kipra u turskom deo Kipra.Grcka pokusava da to proknizi po sistemu"ako ide-ide ako ne-neko ide".

 5. I Love persida says:

  Turčin navalio ko "lud na brašno" ali će se malo obrisati od Grčke jer je ona pod paltronatom zapada, tako da se Erdogan opet malo prevario.

 6. I Love persida says:

  P.s. Erdogan bolje da gleda Sulejmana veličanstvenog u nacionalnim TV serijama nego da pokušava da ga odglumi u stvarnosti u realnom vremenu kroz neki događaj.

 7. Vojna i ojdeSve says:

  WW3.... OSTACE SAMO 500.000.000.LJUDI... SVE JE IZRACHUNATO... DO2030G.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *