СПРЕМАЈУ ЛИ НАМ ОБОЈЕНУ РЕВОЛУЦИЈУ?

СПРЕМАЈУ ЛИ НАМ ОБОЈЕНУ РЕВОЛУЦИЈУ?

29 маја 2023

(Youtube snimak)

Пише: Слободан Рељић

Тешко је разумети шта председник Србије очекује од САД. А лако је утврдити шта Американци очекују од њега: да призна Косово по плану који је прихватио – одмах; неће му дати Заједницу српских општина јер „нема много притиска или стварног плана и гаранције да ЗСО неће постати нова Република Српска, чије основне импликације видимо сада”; да Србија уведе санкције Русији, како би била једина држава на свету коју су Американци успели да наговоре/натерају да напусти фронт од 90 одсто света који није увео санкције: и, да се не заварава, док Америка жели да „наши партнери напуштају Русију, не желимо да се приближавају Кини”.

И још: „Видим мало притиска на лидера кога је Њујорк тајмс повезао са криминалним бандама”, рекао је на спољнополитичком Одбору америчког Сената Боб Менендез, демократа из Њу Џерсија, на претресу „посвећеном политици Бајденове администрације према Западном Балкану”.Знак слабости

Из овога би читалац закључио да Американци Вучића зову партнером а сматрају слугом, понекад као несташним. Преговори, под покровитељством ЕУ, у којима једино он учествује све време, никад нису имали алтернативу „решењу” да Србија призна Косово, безусловно. И да вештину којом је он водио преговоре – десет година „све ни зашта” – Американци виде као слабост, а за слабост се не даје ништа.

Још од оног врућег јулског дана 2015. кад је у Сребреници, пред бившим америчким председником Билом Клинтоном, руља пуштена на премијера Србије, Вучић је могао да укапира какав је однос према њему. Рече му и „мајка Сребренице”, која га закити „Сребреним цвијетом” – разочарана је „не због Вучића, већ због достојанства којег ми 20 година чувамо”. Седам година бошњачке власти, над којима је америчка контрола неупитна, разматраше предмет „Вучић/Поточари” и – нико процесуиран, нико смењен, ни једне оставке. Порука бејаше – ти ниси неко због кога би се ваљало држати права. А камоли људскости.

Александар Вучић се потом показао кооперативнији и од Бориса Тадића. Све је дао. Падао је пред америчким амбасадором јавно. Предају Косова је догурао до – Охридског програма за примену споразума. И следи агенду. Само није потписао.

Али то није довољно. Неће бити довољно ни ако/кад испуни свих 11 тачака споразума. То јасно показује рад о њему у Њујорк тајмсу. У дугом тексту председник Србије није државник који очијука с криминалом – већ криминалац.

Ако га једном његови партнери спреме у Хаг или на какво друго место где се суди криминалцима из политике, неки тужилац ће текст из Њујорк тајмса угурати у оптужницу – и затражити деценијске казне. Глупо је приговарати: па то су рекла-казала чињенице! Све оптужнице које су Американци правили последњих деценија су такве.

Све српско под сумњом

Помињани Менендез на сенатском Одбору пита саветника државног секретара Дерека Шолеа „о веома оптужујућем тексту о српском председнику Вучићу”. Добри Шоле, кога Вучић хвалише као конструктивног, одговара „да администрација верује да је извештавање Њујорк тајмса кредибилно”, али још „не може да говори о детаљима из чланка”.

Менендез, затим, пита „да ли се Србија (?) може сматрати кредибилним партнером имајући у виду обелодањене податке”. Шоле смирује лопту: „То морамо да тестирамо”, aли „ми држимо одговорним Вучића и његове колеге за њихову корупцију, за њихово понашање и активности”.

Вучићево посртање пред чиновницима нижег ранга из Стејт департмента и амбасадором Хилом – коме овакво насиље над Србима није пролазило ни кад је табанао иза страшног Ричарда Холбрука, кад је Америка била сила над силама – било би за бригу али не за очај да он не предаје Косово и све неуверљивије виче како „никад неће признати Косово“.

На ту буку се ћути. Слушамо како патријарх СПЦ на свечаном ручку архијереја и председника саопштава да „питање свих питања у овом тренутку за наш православни народ јесте тема Косова и Метохије, а највише смо времена до сада у одржавању овога Сабора посветили том питању… Ми се молимо да Косово и Метохија буду оно што јесу. То је саставни део Србије. Косово је наше срце. Косово је ум, извор нашег постојања”. Али не чујемо да пита председника да ли је тачно оно што Дерек Шоле саопшти: „Договор (са албанском страном уз посредовање ЕУ) сматрамо правно обавезујућим, то смо рекли Вучићу и он то никада није негирао.”

Уједињење – око чега?

Никада није негирао пред Американцима, а позива народ да се – уједини око њега?! „То је део матрице да Вучић говори једну ствар да умири западне лидере, а говори друге ствари српском народу, путем државно контролисаних медија” (сенатор Менендез).

Зато се политика коју председник води, сада готово свима у Србији, појављује као – парадоксална. Кажемо то обзирно. Кад је „матрица” огољена пред америчком бруталношћу, тражи се уједињење. Око њега. Али око чега?

Ако погледамо 11 тачака око „питања свих питања”, онда он тражи: Ајде да му помогнемо да преда Косово. Смоквин лист над овом бестидношћу је намигивање: јесте пристао, шаље храброг косовског витеза Петра Петковића да се бори до последње речи бачене у празно, али – није потписао. И неће. Иако је све досадашње не – увек, учињено.

Ово надилази косовски мит. Ово није ни улога Вука Бранковића. Ово је идеја да цар Лазар предаје Косово. И да сви Срби – Црква, војска, држава и сав народ покорно аплаудирају. А да им он у том изузетном часу објави да је то – највећи успех Срба у историји. А труст мозгова који има историју у малом прсту скандира: да, да, да.

Ништа мање парадоксално није и што се назови „партнерство” Срба и Америке заснива на дијаметрално супротним ставовима! Амерички Сенат ће, упркос невиђеној кооперативности из Београда, наставити да бичује партнера: „Коришћењем информационог простора и гушењем цивилног друштва председник Вучић наставља да прихвата националистичке српске наративе и негује визију ‘српског света’.”

И упркос томе што Вучић јавља на све четири стране света да Путина неће да чује годину дана, сенатор Менендез му пуца под ноге, да игра на те ноте. Јер „српски председник се хвалио својим блиским везама са Путином, путовао у Москву на разговоре о трговини, и одбијао да се придружи европским партнерима у санкцијама Русији”.

Путовати у Москву је смртни грех по америчком јеванђељу! Али Александар Вучић нема право жалбе. Нико га неће саслушати. И што се предаја више приближава крају, шансе ће бити мање. Али ту нема простора за жаљење оних који су пристали на тај отворени покер у коме онај ко дели увек добија. Нема ни за сажаљење над њима. Вероватно нема познатије Кисинџерове мисли од: Бити амерички непријатељ је опасно, али бити амерички пријатељ је погубно.

САД ништа не даје

Заиста, на кога је председник Србије рачунао кад је кренуо путем без повратка. Вашингтон је као онај поп из народних приповести који се удавио јер није могао да прихвати понуду: Дај, попе, руку! Вашингтон само узима. Може да вам да осиромашени уранијум, опасни вирус, метак кроз цев, неку инвестицију коју ћете платити као ништа у животу… То је логика западњачке империје. Њен кратак век је узрокован и неспособношћу да своју хегемонију учини подношљивом изван пропагандних порука.

Срби то добро знају. И поред наметнутих владајућих структура: девет од десет Срба не занима повезивање с трулом ЕУ уколико је услов предаја Косова, још је незнатнији део популације за евроатлантско повезивања, тј. НАТО; девет од десет Срба ни случајно не би увело санкције Русији, исти број нема никаквих жеља да се остварује америчко поништавање Републике Српске; број оних који кад мисле о будућности верују да она припада Западу а не Истоку драстично пада…

„Европски пут” којег се Вучић и Брнабић-тим не одричу разумева се као гробница српске будућности – економске, духовне, државне, верске, информативне. „Пут преко Албаније“ је био застрашујућ, али херојски смислен. „Европски пут“ је пут у смрт – од ЛГБТ принципа којима се клепеће као звонима која треба да науче овце да су вукови њихови добротвори до помирености с добровољним ропством у давосовском концентрационом логору.Да, зато није уопште искључено да би се покретање народа после суочавања са страшним „масовним пуцњавама” почетком маја могло претворити у „обојену револуцију”. Ђаво никад не спава.

Лажи Отпора

Анонимни народни певач јавља како Хилова лака коњица наступа кроз огромну масу од десетина хиљада искрено и разложно побуњених грађана Србије. „Причај, брате, о слободи / Јер нас у њу Кесић води. / Кажи мени, мудра главо / Докле ће нас водит Саво?/ Ми желимо нова лица / Нек поведе и Добрица. / Док Газелом ветрић пири / Стигао је и Бешири. / Тамо где је правде слика / Ту нас чека Мариника. / И сад пирка ветрић лаган / Ево иде Ђилас Драган.“

Шта је заједничко овим стенд-бај радницима на терену? Да јесу против Вучића по оној старој народној да сјаши Курта а ево нас Мурти, али да имају мањи отпор према француско-немачком споразуму у 11 тачака и од Вучића. И све тако. Тешко би то било објаснити неком ко би бануо издалека, али сви у овом народу то знају.

И заиста, реална могућност је: Обојена револуција се враћа кући!

Вероватно се неће из гробља потрошених идеја враћати стегнута песница и – Отпор! Народни певач није приметио Срђу Поповића (ко зна на ком је он сад задатку?) и саборце који су се после операције „Готов је!” храбро „трансформисали у политичку странку, а на парламентарним изборима 2003. освојили су само 62.116 (1,63%) гласова. На крају се Отпор утопио у Демократску странку (с Борисом Тадићем на челу) у септембру 2004” (Википедија).

Колико њих данас има у владиној администрацији и другим телима државе Србије? Гашићу и Вулину није дата БИА на управљање да би то утврдили. Што би у свакој сувереној држави био рутински задатак. Тако да се у овој „грбој” јавности (Што се грбо роди, ни вријеме не исправи!) с времена на време појаве приповести како су најспособнији извршиоци тестамента Џина Шарпа (књига упутстава за ненасилне ЦИА револуције „Од диктатуре до демократије”, 1963) одлепршали ка Грузији, Украјини, Албанији, Русији, Белорусији, Узбекистану, Либану, Хрватској, Киргистану, Египту… Троцкизам са корпоративним ликом.

Просто решење

Србима не би било тешко понудити агенду која би их окупила у овом тешком часу:

а) напуштамо европски пут,

б) укидамо Министарство за европске интеграције,

в) прекидамо преговоре о Косову у формату који обезбеђује ЕУ (Лајчак је persona non grata, Хилу се остави западњачка опозиција и НВО сектор) и идемо у ОУН,

г) придружујемо се Кини и Русији у оспоравању Кристијана Шмита као високог представника у БиХ,

д) обавештавамо јавност, своју, западну и светску, да не рачуна на нас у блесавој политици санкција Русији,

е) одбијамо да нам било ко саветује какве односе ћемо успостављати с водећом светском економском силом Кином,

ф) правимо пројекат привредног консолидовања Србије у којем се покрећу унутрашњи ресурси а стране инвестиције и „помоћ” ММФ-а и Светске банке доводе у реалне омере… То и бригу о породици можемо узети од комшије Орбана.

Конструктивних предлога, осмишљенијих и детаљнијих би било. Кад би власти у Србији озбиљније узимале у обзир вољу српског народа. Што није случај.

(Печат)

KOMENTARI18 коментара

 1. Dejan says:

  Proučite zadnjih 40 godina šta rdi Amerika pa vidite redosljed šta vas nažalost iduče čeka!

  • Kulak says:

   Slobodan Reljić je zanimljiv novinar i sociolog. Vrlo slab govornik koga jedva razumemo dok mešavinom ekavice i ijekavice grglja svoje reči i rečenice, ali istovremeno i izuzetno inteligentan čovek koji piše sjajne tekstove. Ovaj njegov tekst je nešto najbolje što sam pročitao zadnjih godina. Dokaz da je Slobodan Reljić do koštane srži proučio i shvatio svu licemernost i dvostruke standarde američke politike i razne opasnosti koje se zbog toga nadvijaju nad našom Srbijom. Slobodan Reljić je za sve to bistro ponudio i rešenja s kojima se u potpunosti slažem.

 2. Milutin says:

  Saradnja sa Rusijom i Kinom uopšte nije upitna. Ali je nespojiv naš "svetli put u EU" i saradnja "na obostranu korist" sa Amerikom. Sukob Amerike i EU je mnogo veći nego sukob Amerike protiv Rusije. Samleti EU, iz koje se brže bolje i na vreme izvukla Velika Britanija, je osnovna agenda Amerike. Jer ta Evropska "bašta" je trn u oku Amerike. Lepo skockana, sa zgodnom mešavinom socijalne pravde i prividom ljudskosti, bode oči Američke socijalne (ne)pravdr koja se svodi na "umri!! kad ne umeša da živiš na bedi drugih". Jer to je njihova kako unutrašnja tako i spoljna politika.

  • RASPUCHIN says:

   Покушао сам разумјети Ваш коментар али ми то иде мало теже? Оно што посебно не разумијем је теза о социјалној правди унутар Е"U"? Да ли су Вам познате размјере пљачке којој су били а и даље јесу изложени Срби прогнани из Е"U" , тачније "лијепе њине"?

 3. Zoran says:

  Kome Toni Bler bio savetnik? Vucicu. Za cim zalite?

 4. Gagi says:

  Interesantan i poucan tekst, predlozi takodje. Narocito je vazno gde je objavljen, zna se ko je vlasnik Pecata. To moze znaciti jedno, koalicioni partneri napustaju brod koji tone. Postoje dva razloga zbog kojih se organizuju mitinzi i okuplja narod. Jedan je zbog nekog drustvenog nezadovoljstva i dozivljene nepravde. Drugi razlog je,kada se nakupi bes u narodu i emotivni balon naduva do pucanja. Tada se organizuje skup gde se otpevaju lepe pesmice i obecaju lepe zelje koje nikada nece biti realizovane. U narodu se privremeno smanji tenzija koja nece potrajati. To samozivi i bahati politicari nikako da shvate, uvek u iznudici potegnu za takvim resenjem koje ih jos vise kompromituje i razoblici. Svako izvodjenje naroda je OGROMNA greska, time se stvara jos vece suparnistvo i mrznja jednih prema drugima, a narod je JEDAN i podele za ocuvanje vlasti su najgore resenje. Prema tome, mi sami sebi pravimo revolucije i nemire, sve to zbog narcisoidne teznje da se po svaku cenu bude na pozicijama vrhovne mudrosti i pameti. Naravno, treba takodje ocuvati zapocete grandiozne privatne projekte jer bi bila steta da sve to propadne u ovom novostvorenom drustvenom uredjenju - komunistickom kapitalizmu.

 5. Asocijacija povodom izloženih iideja o ne samo privrednom napredovanju Srbije says:

  Izuzetno me , kao i svakog dobronamernog posmatrača i stanovnika ove zemlje raduje svaki kilometar puteva u Srbiji.Oni su bez ikakve sumnje veoma potrebni. Ipak pitam se da li je zapadnomoravski pravac autoputeva ( zapad -istok Srbije )geografski " došao" umesto kraka nikada u praksi preduzete velike ideje o zapadnom kraku milenijumskog poduhvata i zamišljanog kanala "Dunav Morava Vardar Solun ". Kada se pogleda moravski autzoput uočava se da nema mesta za kopanje zapadnog kraka tog kanala kojim bi se rešili mnogi različiti problemi u R. Srbiji u vezi Zapadne Morave kao i vodena povezanost sa "kičmom " ( sever - jug ) takvog nikada u sagledive planove a kamo li u radove uzetog kanala, Iscrtani planovi o tom kanalu su bili na papir još u SFRJ. Jedno vreme je bilo govora o tome da bi to neko mogao da gradi . Naravno za tako šta bi već duže vreme u svetu kome živimo za to u nekom trenutku bili sposobni ali i zainteresovani najverovatnije samo Kinezi koji bi tako najkraće vodenim putem povezali luke Solun i Hamburg u kojima imaju značajan kapital. To bi bili od viševekovne važnosti za Srbiju "kuću na sred puta " koja bi naplaćivala prevoz robe i ljudi vodenim putem ali bi možda u nekoj budućnosti manje podložna osvajanjima sa rušenjima zbog takvog svog položaja kada i iz kog god pravca se je istorijski htelo ovladavanje Balkanom . Moravski koridorf je po svemu sudeći tehnološki " bolji " od drugih autoputeva ali kao da je prekrio teren Zapadne Morave za zapadni krak takvog kanala. Kpme god je bila ,ili jeste smešna ideja o mogućem kanalu DMV neka samo uzme geografsku kartu i pogleda koje to zemlje sa svih kontintenenata oko Sredozemlja ne bi pored same Srbije imale potrebui za takavim kanalom(jasno je da su to u Evropi samo Porzugal i Španija ). Postoji potreba za trgovinom kroz Evropu vodenim putevima pa je broj onih država koje bi takav kanal na pravcu Solun - Hamburg koristili zdaleko veći od onih koji ne bi .Ovo kod činjenice da je ostala Evropa zajedno sa Rusijom već premrežena plovnim kanalima pa bi Kanal Dunav-Morava -Vardar samo upotpunio slagalicu koja se je na zapadu Evrope počela da gradi još od predalekog vremena Karla Velikog pri čemu je na istoku iz Moskve putem kanala moguće isplovljavanje u svim mogućim pravcima -Dakle sjajan je i neophodan od firmi iz SAD i Turske građen najbolji koridor u Srbiji ali on jednim delom trase onemogučava i plovno ali kanalsko regulisanje Zapadne Morave .Treba insistirati kod EU dokazujući im da je to i njihov interes da se već jednom potpuno ukloni potopljena nemačka flota u toku Dunava kroz Srbiju . Srbija mora da nađe način da se sa svetom bolje poveže vodenim putevima pa i internacionalnim i interkontinentalbim vodenim kanalo DMV i bar tako izbegne sudbinu "landlocked country "( zemlje zatvorene kopnom ) koja joj je namenjena sa razbijanjem svake od Jugoslavija pa i one prestale sa referendumom u CG 2006. godine . Kineski interes za kanale i kompletan plovni Solun - Hamburg neizgrađen jedino od Dunava na jug ne bi trebao da nestane S druger strane smo verovatno bar toliko zainteresovani koliko i oni da potopljena nemačka flota bude konačno izvađena pa neka se sa njom radi šta vlasnici tog krša već misle da treba .

  • Косовац says:

   @ Asocijacija povodom kanala "Dunav Morava Vardar Solun", …..Подсетио си ме на овај одличан план изградње питоме Србије, али морам да ти одговорим доста песимистички - да је сада то утопија. Ваљда си видео да нам је ЕУ забранила да градимо Мини хидроелектране. И шта мислиш, овај капитални објект ће дозволити да градимо. Па пишљиве Мини хидроелектране нам нису дозволили, а мислиш да ће овако добар развојни објект дозволити? Александру Вучићу су се тресле гаће од једног дегенерика Ћуте и ментално ограничене Зоране Михајловић, па је прекинуо акцију Мини хидроелектране, а гарантујем да би га централни комитет ЕУ сменило због канала „Морава - Вардар“, одакле би додатно потекли запажени мегавати електричне енергије. ………………..Уместо тога, ЕУ нас присиљава да радимо дечије играчке „одрживе“ и „обновљиве“ електране на сунчани погон и на јебиветар.

 6. Arkadije says:

  Idealno je za obojenu revoluciju jer ni milicija ni vojska a ni drzava ne reaguju tako da bilo kakvu revoluciju mogu da naprave i klinci iz vrtića.

 7. milorad5 says:

  NAŠA "DEMOKRATSKA I EKSPERTSKA OPOZICIJA" JE PERMANENTNO U STANJU OBOJENE REVOLUCIJE..TO JE OČIGLEDNO I SMEŠNO...A IGLEDA DA SU ONI OD SILNNOG NAPORA DEMOKRATIZACIJE MALO VIŠE POSTALI OBOJENI U MOZAK...ONI BRE NEZNAJ UDE JE LEVO VIŠE I ČIM SE NEKO POBUNI ZA NEŠTO IZ BILO KOG RAZLOGA ŠTO SE NORMALNO DEŠAVA U SVIM ZAJEDNICAMA ETO "OBOJENIH" I TOG MOMENTA KREĆE "REVOLUCIJA" I TIME U STVAARI ČESTO POTPUNO RAZORE I DEPALSIRAJU ČESTO SASVIM RAZUMNE NEPOBITNO TAČNE I POTREBNE ZAHTEVE GRADJANA I TIME POTPUNO SATIRU GRADJANSKU DEMOKRATIJU ČIM POČNE DA SE POMALJA..PROFESIONALNI REVOLUCINARI I BUKAČI U STVARI BLOKIRAJU POSTEPEN PRELAZ NA RAZUMNO UJEDINJENO OI ZAISTA DEMOKRATSKO DRUŠTVO ..TI TIPOVI SU POŠAST ZA ISTINU ,ZAKON I DEMOKRATIJU..ALI UOSTALOM AMERIKA I NE ŽELI DA MI IMAMO TRANSPARENTNU ZAKONITU I DEMOKRATSKU DRŽAVU JER BI SE ONDA I DRUGAČIJA DIPLOMATKS I VOJNA PESMA PEVALA U BEOGRADU..OVAKO SVAKA ŠUŠA IMA PUTERA NA GALAVI I NE SME DA ZAISTA I DO KRJA STANE IZ NACIONALNIH,EKONOMSKIH I BEZBEDNOSNIH POTREBA I PRAVA NAŠE NACIJE...SVI IMAJU TAČKU KOMPORMISA..ŠTO BI TEŠKO BILO NAĆI KADA BI SE USTANOVILE POLAKO DMEOKRATSKE INSTITUCIEJ SA NOVIM POLITIČARIM IZ NARODA I NOVIM SAMONIKLIM PRAVIM POLITIČKIM STRANKAM KOJE IJMAJU ZAISTA GRADJANE IZA SEBE.GRADJANE KOJI ŽELE TE POLITIČKE OPCIJE A NE SAMO POSEBNE OPŠTE I GRUPNE KORISTI KOJE PORIZILAZE IZ BAVLJENJA POLITIKOM I UPRAVLJANJEM DEOBE RESURSA I PRAVA MEDJU POJEDINCIMA ŠTO I JESTE SVRHA PARLAMENTARNE DEMOKRATIJE..TAKVU DEMOKRATIJU NI EU NI USA NIKAKO,NI POD RAZNO NE ŽELE OVDE, JER BI TO BIO OZBILJAN PROBLEM ZA NJIHOVE "SPECIJALNE" INTERESE KOJI SE NAČELNO SVODE NA PLJAČKU SVIH NAS ZA RAČUN NEKOLIKO NJIHOVIH "DEMOKRATSKIH" POJEDINACA...GENERALNO...

 8. Cp6a says:

  А јој, колико заведене дечурлије напољу. Немају појма шта је 5. октобар. Морају ли и они опет све то да проживљавају? Није добро. Због наступајућих одмора, Мефисто лично иде на убрзавање ствари. Следећи пут иде паљење варнице, вероватно нечијим убиством, радикализација и хаос. Бог нека нам је у помоћи.

  • Косовац says:

   @ Срба, …..Намножила се гамад, и нису сви само заведени. Са мржњом коју поседују, оплемењеном са инјекцијом евра, они представљају јаку и идеалну Пету колону Европске Уније. Плус уживају толеранцију садашње власти која се плаши од најмањег шушња ЕУ. У евентуалном грађанском рату Србија би ратовала са овом Петом колоном (оплемењеном са преобученим НАТО војницима), видели смо како је у Украјини. А ми би цвилели како ето опет Словени ратују против Словена, а они радили свој посао.

   • Cp6a says:

    Косовац, брате, гледам снимак, све вреће хормона испод 25 година. Идеалан супстрат за манипулацију. Дечурлија са искрвљеним идеалима, продукти школства у сталној давоској реформи. Како то ради тај Инстаграм, мамици ли му? По Гуглу видим сада алгоритам који безочно на најважније прве две стране било ког претраживања ставља линкове Време, Данас, Аутономија, Н1, Нова, Блиц. На снимку има нешто маторијих корисних идиота, а србождера нема нигде, сем кад треба да се сниме, излазе на кишицу суви у кошуљи, значи, директно из аута. Нема сад "Идите на Косово!". Ово држава мора озбиљно да решава и мора под хитно у рикверц са насилном имплементацијом неолибералних перверзија. Ко ће да им брани те перверзије, бре?

 9. Petrovgrad says:

  Samo naivcima nije jasno da NATO kreće na Moskvu, i za ocekivati je da će čistiti teren na putu ispred sebe. U čišćenju terena i logističku podršku uključeni su mnogi, svako na svoj način. Vlast dala saglasnost za nesmetano kretanje NATO kroz Srbiju, taj sporazum potpisao Vuk Drašković, nikada nije ukinut, dakle na snazi je. NVO rade svoj posao,Srđa Rđa se duboko povukao u ilegalu, što ne znači da se pasivizirao.Vlast razoružava narod da se kojim slučejem neki komad ne nadje u ruke patriote i zapuca na NATO konvoj koji bude išao pravac Volgograd. Ameri nisu toliko blesavi, što daju toliko oružje svojim građanima. Poznato je njima, da to donosi i tragicne situacije, ubistva i sl. Ali znaju da će svaki naoružan Amerikanac branice i Ameriku u prvom redu, kao i to da je svaki naoružan amerikanac bezbedniji u svojoj zemlji.

 10. Риста Бре says:

  Не спремају револуцију, него су је већ покренули јавно и експериментално. Па кад смо морали да прихватимо све психолошке лекције као семе Октобра, сада ћемо морати да прихватимо и тај плод. Ено га, ваља се улицама нашег града као и 5. Октобра само још није пуко. Имали смо Коштуницу, Ђинђића, Тадића и на крају Вучића. Све инвалид до инвалида. Дошло време да после ове нове револуције на власт у Србији дођу Мило, Чанак, Изетбеговић јунош, Кандићка да буде министар спољних послова, прецедница владе је већ прошла гласање и остаће. Мило се зато и повукао са места председника Црне Горе. Тамо је завршио посао, а чека га унапређење у Србији. Миланковић ће му бити саветник. Нисам веровао ни 90тих када су се према Београду ваљале масе Црногораца и Срба певајући усташке песме. Не верујем својим очима ни сада. Имамо пар милиона јаничара у Босни и Србији, пар милиона јаничара који су као нека дијаспора и 3 милиона ново регрутованих јаничара у Србији. Први су Муратови, а имају резерву од око 2 милиона гастарбајтер јаничара Срба још од турских дана а живе и данас у Турској, други су Титови и они су распоређени у Србији, Немачкој и Америци, а ови данас јаничари што шетају тако јадно су јаничари мадам Олбрајт, мистер Клинтона и мистер Бајдена. Имам горак осећај да нам неће остати чак ни Београдски пашалук. Јесмо ли бивши народ?

  • Gagi says:

   Risto... Odlicno razmisljanje i komentar. Svi imaju neodoljivu teznju da budu nesto drugo od onoga sto jesu. A ono sto jesu, nije malo a ni beznacajno. Ovo duhovno trovanje nije sprovedeno samo kod nas, sprovodi se u celom svetu i vidimo kako se narod sukobljava sam protiv sebe. Jedini spas je neka vrsta patriotskog apsolutizma. Naravno, kada bi vodja naroda imao hrabrost, srce i dusu svojih predaka. Sustina zapadne hipnoze i trovanja je, da je moguce bezbrizno i lagodno ziveti od dobrodusnih sponzora koji su inace odusevljeni nasim evolutivnim nacinom razmisljanja da su oni majka Tereza. Taj komotan zivot podrazumeva njihovog vojnika koji ce umesto nas brinuti o drustvenom i prirodnom bogatstvu, svakako za nase dobro. Ako se prisetimo i bolje pogledamo, sve revolucije u istoriji su dizali i sprovodili neki zivotni gologuzani u necije ime i za tudj racun. Oni se posle toga malo zivotno ogrebu i postanu nesto kao vazni.

 11. Milun says:

  Da li ste to vi konacno udarili na Vucica, Intermagazine?! Ne mogu prosto da poverujem...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u