СПРЕМАЈУ ПОБУНУ И РАТ: Шиптари желе „Прешевску долину“!

SPREMAJU POBUNU I RAT: Šiptari žele „Preševsku dolinu“!

1 septembra 2015

albania23 68U Briselu je postignut dogovor o formiranju Zajednice srpskih opština na Kosmetu, ali po svemu sudeći to za Prištinu znači podlogu da nastavi sa svojim ambicijama stvaranja Velike Albanije.

Jonuz Musliju i Ragmi Mustafa, „lideri Preševa“, ruskom Sputniku su rekli da će zahtevati reciprotitet, pa kakva su prava dobili Srbi na Kosovu, takva prava žele i oni na jugu Srbije, odnosno, u oblasti koju nazivaju „Preševska dolina“.

Musliju je potvrdio da sve političke aktivnosti na tom polju će biti koordinirane u saradnji sa Prištinom i Tiranom.

„Zahtevaćemo ista prava kakva su dobili Srbi na Kosovu!“ – kaže Musliju koji je odbio da direktno potvrdi da li će to značiti zahtevanje za autonomijom unutar Srbije, ali je dodao da nema razloga da tako ne bude.

„Ako su Srbi dobili prava na Kosovu, onda nema razloga da i mi ne dobijemo ista takva prava u Srbiji.“ – kaže Musliju.

Musliju je trenutno predsedavajući Albanskim nacionalnim savetom i bivši komandant tzv. „Oslobodilačke vojske Preševa, Medveđe i Bujanovca“.

„Prvo ćemo otpočeti dijalog i dati dijalogu šansu, ali ako ne uspe dijalog, onda moramo razmotriti druge mere.“ – izričit je Musliju.

Ragmi Mustafa, drugi zvaničnik albanske nacionalne zajednice na jugu Srbije, podelio je isto mišljenje.

„Albanska zajednica na jugu Srbije od početka razgovora između Prištine i Beograda traži reciprotitet. Ono što se garantuje Srbima na Kosovu, mora biti garantovano i Albancima na jugu Srbije.“ – kaže Mustafa.

(Pravda.rs)

KOMENTARI6 komentara

 1. Vujadin says:

  Treba pokrenuti akciju da im se izjednače prava sa Srbima na Kosovu. Ograničiti im kretanje, ukinuti im upotrebu albanskog jezika, ukinuti sve beneficije od strane države (neka ih finansira okupatorska tvorevina na Kosovu), pohapsiti i osuditi sve ratne zločince od 1941. do danas, izvršiti prebrojavanje i provjeru državljanstva, sve sumnjive protjerati u Albaniju (ne na Kosovo to je srbska državana teritorija), u škole obavezno uvesti samo srbski jezik, a albanski mogu učiti kao strani ili kod kuće, ukinuti besplatno školovanje posle osnovne škole koju svi moraju završiti da bi naučili srbski jezik. Ne mogu poštovati Zakone ako ne znaju zvanični, srbski, jezik. Treba ih naučiti redu, radu i miru, u suprotnom, međunarodne vode u Mediteranu.

 2. Momčilo says:

  Vujadine, nemam što da dodam... Stvarno je svijet pri kraju. Ovakav genetski otpad čovječanstva... oteli su zemlju Srbima, a sada cinično poručuju da su oni dali neka prava. Kako kaže naš narod: "Ničija nije gorela do zore". Mogu oni da se šepure kao purani, sve dok je SAD još na nogama. Da li će biti potrebno 5 ili više godina, nebitno je... al Sotoniske Američke Države će kleknuti, a za njima i njihove zle sluge šiptari, ustaše i Orićevi muslimani.

 3. Ranko-Banja Luka says:

  Momčilo i Vujadine, Srbende moje drage! Iz usta Vaših, u uši Gospodove!

 4. miljan says:

  I samo da dodam jos,da im se uvedu racuni za struju i obracunavanje svih meseci i godine koje nisu placali racune. Pa da vidimo ko ovde ima kakva prava.

 5. dejan says:

  koju zastavu nose isila koja razlika tko ih navodi nato srbi 600 000 pusaka s 100 metaka dobro uvezbani strelci 1000 000 000 $ kosta nabavka oruzja mislim da rusi imaju u prodaji toliko komada i srPska industrija treba proIzvoditi 100 000 komada za domacu upotrebu kao i sto vise municije TO JE PRIORITET VOJNE INDUSTRIJE KAD SMRAD VUCIC KAZE NEMA NOVCA ODMAH GA SMENITI 40 MILJARDI VREDI BOR RUDNIK 120 MILJARDI NIKAL I 180 MILJARID UGLJA TIM SIROVINAMA UMESTO NOVCA KUPITI ORUZJE ZA 600 000 SRPSKIH VOJNIKA. SVAKI MANJAK ORUZJA ILI MUNICIJE KOSTAT CE SRBIJU U OVIM VAMPIRSKIM CILJEVIMA OVIH DIVLJAKA ISILA I SIPTARA. 30 000 000 METAKA ILI VISE JAMCI SIGURNOST SRBIJI

 6. dejan says:

  JA MISLIM DA PRESUDUJU BROJEVI METAK U KALIBRU 7.6 ON JE STABILNIJI OD NATO SRANJA I METKA 5,56MM

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *