Спремају се масовни протести током инаугурације Трампа 20. јануара

Spremaju se masovni protesti tokom inauguracije Trampa 20. januara

14 januara 2017

598407_080508c2_f trump

Masovni protesti se očekuju u američkoj prestonici 20. januara. Učesnici protesta žele da prekinu inauguraciju 45. predsednika SAD Donalda Trampa, prenosi Rojters, pozivajući se na organizatore iz grupe DisruptJ20.

Planirano je da bude blokirano 12 kontrolnih punktova obezbeđenja u Vašingtonu, da se održi parada od 4 kilometra po jednom od glavnih bulevara grada, blokiraju ulice i održi akcije protesta tokom večernjeg svečanog događaja. Akcije će koordinirati 300 volontera.

„Želimo da prekinemo inauguraciju. Želimo da vidimo kako u ovom gradu i po čitavoj zemlji kipi pobuna“, navodi agencija reči aktiviste Dejvida Terstona.

Na svojoj stranici organizatori pozivaju sve da dođu na demonstracije u Vašingtonu ili organizuju akcije osvete, gde je to moguće.

Oni predlažu da se uđe u totalni štrajk i provedu protesti ispred diplomatskih misija SAD i drugih država. Nakon neočekivane pobede Trampa na predsedničkim izborima u velikim gradovima SAD održani su protesti hiljade njegovih protivnika. Glavni centri bili su Njujork, Atlanta, Portland, San Dijego u Kaliforniji i Rojal Ouk u Mičigenu.

KOMENTARI3 komentara

  1. Trifun says:

    Sve te Soroseve degene samo ignorisati. 300+ elekotora za Trampa, 220 za tu nakazu, zlikovca Klinton.

  2. ilija says:

    cija vodi politiku a ne presednik alo presednik je radnik ko svaki covek vucic je radnik za uniju i slusa merkel zato sto je tito reko deci svojoj idemo u uniju posle mrti njegove tito saveznik amerike i unije

  3. Ry says:

    Još šest dana do inauguracije, napetih šest dana. Neka Trump izdrži, iako mu nije lako.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *