СПРЕМИЛИ МУ СТРАШАН СЦЕНАРИО! Ердоган добио шокантну вест

SPREMILI MU STRAŠAN SCENARIO! Erdogan dobio šokantnu vest

15 maja 2024

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan održao je hitan sastanak sa šefovima obaveštajnih službi i Ministarstva pravde nakon što je njegov saveznik, lider Turske nacionalističke partije (MPR) Devlet Bahčeli, upozorio na mogući pokušaj puča koji se sprema u redovima agencija za provođenje zakona, piše Turkiie novine.

U Turskoj je veliko uzbuđenje izazvalo otpuštanje jednog broja policajaca u Upravi za bezbednost Ankare, optuženih za veze sa zločinačkom organizacijom Ajhan Bora Kaplan. Njihovi domovi su pretreseni radi zaplene digitalnog materijala.Saveznik turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, lider Partije nacionalističkog pokreta (MPR) Devlet Bahčeli, rekao je da možda postoji zavera protiv vlade i da se to ne može uraditi samo uklanjanjem nekoliko policajaca. Političar je, govoreći na partijskom sastanku u parlamentu, upozorio na mogućnost ponavljanja pokušaja državnog udara 2016. godine.

– Predsednik Erdogan održao je hitan noćni sastanak sa ministrom pravde Iilmazom Tunčom i šefom Nacionalne obaveštajne organizacije Ibrahimom Kalinom u predsedničkoj rezidenciji nakon Bahčelijevih izjava – piše list.

Očekuje se da će Erdogan o toj temi govoriti na proširenom sastanku vladajuće stranke u parlamentu u sredu.

Turske vlasti optužuju organizaciju Fetulaha Gulena sa sedištem u SAD, koju nazivaju FETO (Fetulahistička teroristička organizacija), za umešanost u pokušaj državnog udara u julu 2016.

U Turskoj je posle ustanka uhapšeno više od 80 hiljada ljudi, oko 150 hiljada državnih službenika, uključujući i vojna lica, otpušteno je ili suspendovano sa posla. Sam Gulen je osudio pokušaj puča i odbacio optužbe.

KOMENTARIJedan komentar

  1. milorad5 says:

    pa dobro ako nije taj gulen,a NIJE,on je samo fasada i medijsko lice za CIA-e, ko onda svakih 5-6 god. pokušava državni udar u turskoj---imate pravo 3x da pogadjate:)...poludeli su u NATO zbog toga što edrogan ne dozvoljava da se turska gurne u rat sa rusijom,jer to je bio plan,turska gruszija i eventualno jermenija ILI azerbejdžan sa juga, ukrajina sa istoka a baltička boranija i finska sa severa...ali plan još nije bio gotov nisu se spremili, a rusi su na vreme preventivno udarili na glavnu pretnju...posle će da se obračunaju sa severnim i južnim "krilom" NATO pakta,kad očerupaju gusku, onda će krila da joj slomiju...zato bi bilo jako pametno za turke da se ne mešaju u rat sa rusijom jer krila mogu i da ZAGORE..

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *