СПРЕМНИ СМО ЗА РАТ! Макрон послао војни брод у Ламанш!

SPREMNI SMO ZA RAT! Makron poslao vojni brod u Lamanš!

6 maja 2021

Britanski brodovi naoružani su topovima i mitraljezima i patrolitaju kanalom nakon što je Pariz juče upozorio da bi mogao da isključiti struju do ostrva – koje se uglavnom snabdeva podmorskim kablom.

Francuski predsednik Emanuel Makron poslao je vojni brod ka ostrvu Džerzi u Lamanšu u trenutku kada je tamo prisutna britanska Kraljevska mornarica koja je tu uputila dva broda pošto je oko 100 francuskih ribarskih brodova blokiralo luku zbog novih, postbregzitovskih propisa za ribarenje u ovoj oblasti.

Britanski brodovi naoružani su topovima i mitraljezima i patrolitaju kanalom nakon što je Pariz juče upozorio da bi mogao da isključiti struju do ostrva – koje se uglavnom snabdeva podmorskim kablom.

Do takvog razvoja je došlo nakon što je Džerzi prošle nedelje odlučio da izdaje dozvole za ribolov francuskim brodovima na osnovu novog sistema, odnosno da su imali pravo na ribolov i pre Bregzita, prenosi Bi-Bi-Si. Francuski ribari, koji tvrde da su im prava nepravedno ograničena, najavili su protestnu blokadu luke Sent Helijer brodovima.

(Alo)

KOMENTARI7 komentara

 1. miliorad5 says:

  hahah neće oni pucati jedni na druge,vrana vrani oči ne kopa, ali je zaista zabavno gledati takvu jadnu POHLEPU i SMOLJUBLJE sa obe strane.Mada, bilo bi zabavno da ispale neki metak,ne treba isključiti ni te čarke:)Previše su obe strane pune sebe i svojih "prava", a podanici su im tenirani narcisoidni manijaci,ko zna šta oni tamo mogu da urade i bez naredjenja.

 2. M says:

  Englezi imaju pravo braniti svoje međunarodno priznate teritorijalne vode i ribolovne zone i to će hrabro sigurno i bez pardona učinkovito i učiniti protiv svakog ako bude trebalo jer se Englezi ne daju nikome zajebavati,a Francuzi imaju pravo isključiti svoju struju!Točka!Ne znam što Makron hoće s tim svojim ratnim brodovima koje je tamo poslao?!?Misli uplašiti Engleze?!?Pa Englezi se nikog ne boje i ratovati će hrabro protiv baš svakog tko ugrozi njihov teritorij ili vitalne interese!Ja ih uopće ne volim,pače ih prezirem kao sileđije i osvajače,ali oni su takvi,i ako ih ne možeš zatući, onda ih bolje ni ne napadaj jer će ti prisjesti!To sve Macron zna iz povijesti međusobnih odnosa,pa tu sad samo glumata predstavu,kao i ostali koji se bune zbog Engleske odbrane svojih legitimnih voda,samo se manje bune jer nisu tolke budale kao Macron,odnosno nemaju tolku potrebu glumatati veličinu!Recimo da zato to Macron mora učiniti,ali da neće preći granicu,tolka budala ili taština ipak nije!Ali,da svoju struju može isključiti,to može,ali i ne mora,ovisi im o međusobnom dogovoru i računici!

  • independend says:

   Poslati na ostrvo mirovne trupe sa balkana da smire divlje evropljane.

  • da da says:

   Miran ujkane,miran budi.

   • Kaganovich says:

    A ti lepi moj bolje se pokrij ušima i nemoj da pretis. Znaš kako ste se proveli kada ste one dole pomagali. Gore dolazi. What to say.

 3. persida says:

  Ne bi me cudilo da se Makron strndza sa Blerom, kad niko ne vidi.

 4. Si Ju Leter Aligeder says:

  Au, pa to je "Aurora koja će da puca na Kremlj" kao u doba Oktobarske revolucije. Zvaće ga "krvavi makaron" jer biće krvi do kolena kao što im je i obećao one godine kada se javiše žuti prsluci.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *