„СПРЕМНИ СМО ЗА РАТ“ Русија упутила брутално упозорење: Не искључујемо војни одговор!

„SPREMNI SMO ZA RAT“ Rusija uputila brutalno upozorenje: Ne isključujemo vojni odgovor!

1 juna 2021

Rusija ne isključuje vojni odgovor na pretnje suverenitetu i teritorijalnom integritetu zemlje, izjavio je sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev u intervjuu za list „Ruska gazeta“.On je naglasio da se u novoj verziji Strategije nacionalne bezbednosti govori o želji za povećanjem poverenja i stabilnosti u međunarodnim odnosima.

– U strategiji se, zajedno sa tim, primećuje legitimnost donošenja simetričnih i asimetričnih mera za sprečavanje neprijateljskih akcija koje predstavljaju pretnju suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ruske Federacije – izjavio je sekretar Saveta bezbednosti.

Na pitanje da precizira da li se u tom smislu radi o vojnim akcijama, Patrušev je odgovorio da se pre svega podrazumevaju ekonomske sankcije, ali je u isto vreme istakao da je zvanična Moskva spremna da primeni vojne metode ukoliko to bude bilo potrebno.

(Večernje novosti)

KOMENTARI3 komentara

  1. Rista says:

    Brutalno će biti kada Rusija zaista odgovori vojnom akcijom. A sve dotle je bljutavno. Imajući u vidu da se u politici gotovo nikad ne preti vojnim odgovorom, ovo je ipak samo onako. Ali...E pa ako Rusija odgovori vojno kada je napadnu i zaista ugroze državu, onda će to biti prekasno.

  2. persida says:

    Ne iskljucujem da se necu sukobiti sa Bajdenom. Verovatno u Knez Mihailovoj.

  3. miliorad5 says:

    Drugim rečima NATO pudlice,na granicama rusije, rizikuju SVE VIŠE ako nastave da sporvode VAZALNU politiku agresivnog vojnog pakta.Cela ova igra je već proigrana za vreme uspostavljanja SSSR i revolucije.boljševici su bez pardona RAZBILI sve manje državice oko SSSR za vreme revolucije i u ranom postrevolucionarnom periodu,postavili "demokratski izabrane" SOVJETE i proglaili PRIPAJANJE niza država uz granice tadašnjeg SSSR koje su se uplele u pokušaj vojne kontrarevolucije koju su u glavnom organizovali engezi i francuzio0 u ono doba.Englezi i francuzi su imali veći broj svojih divizija upletenih u dirwektne sukobe sa crvenom armijom na kavkazu,crnom moru i na dalekom istoku i taj rat se završio porazom intrevencionista i to tek negde izmedju 1929 i 1932 god.i zbog toga su rusi i držali velike vojen snage na dalekom istoku i pred sam početak 2.sv.rata jer su se plašili upada engleskih trupa ponovo.Sada ne mora da ih prisajedinjuju,ne morra čak ni da ih okupiraju samo ulete, razruše ,unište vojnu silu koju imaju i povuku se,anarhija koja nastaje iza takve akcije izbacuje pudlicu iz igre na DUGO VREMENA.Jermenija je primer šta se dešava budalama koje veruju NATO paktu, i mislim da tamo veoma dugo vremena više neće ni gledati premna zapadu,posle pašanjina i lažnih obećanja NATO i EU:)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *