SPS i Dačić prihvatili predlog i uslove Dačića

SPS i Dačić prihvatili predlog i uslove Dačića

17 aprila 2014

1191562503534ff26ca1086849220588_640x427Predsedništvo Socijalističke partije Srbije je donelo je odluku da prihvati predlog Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke o učešću u novoj Vladi Srbije.

Predsedništvo SPS-a ovlastilo je lidera stranke Ivicu Dačića da nastavi razgovore sa Aleksandrom liderom SNS-a Aleksandrom Vučićem o načinu učešća i kadrovskim rešenjima SPS-a u budućoj Vladi Republike Srbije, saopšteno je iz SPS-a.

“Socijalistička partija Srbije smatra da je u najboljem interesu Srbije da se ne propusti prilika za sprovođenje reformi i razvoj Srbije. Bliska istorija Srbije je, na žalost, bila prepuna propuštenih prilika. Osnovni cilj SPS-a je da doprinese stvaranju moderne i razvijene Srbije, koja će postati deo porodice evropskih naroda. To je istorijska odgovornost svake stranke u Srbiji”, poručuje se u saopštenju socijalista.

Dačić je posle sastanka sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem rekao da je ta stranka spremna da bude deo parlamentarne većine, o čemu će odluku doneti stranački organi, a, kako je rekao, on će predložiti da ona bude pozitivna.

„O koalicionim partnerima (Partiji ujedinjenih penzionera Srbije i Jedinstvenoj Srbiji) nismo razgovarali. Bilo je reči samo da ćemo ući u vladu“, rekla je za agenciju Beta potpredsednica Socijalističke partije Srbije Slavica Đukić Dejanović.

Koalicioni sporazumi bi trebalo da budu potpisani naredne nedelje, a nova vlada koja će imati najviše 17 članova, trebalo bi da bude formirana 27. aprila.

Osim SPS-a, koalicioni partner SNS-u biće i Savez vojvođanskih Mađara, ali funkcioneri te stranke neće zauzimati ministarske pozicije.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *