СРАМАН ПОТЕЗ КРИВОКАПИЋА: Премијер Црне Горе смењује министра због Сребренице

SRAMAN POTEZ KRIVOKAPIĆA: Premijer Crne Gore smenjuje ministra zbog Srebrenice

5 aprila 2021

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić zatražio je ostavku i pokrenuo postupak smene ministra pravde Vladimira Leposavića zbog stavova o Srebrenici.

Leposavić je ranije izjavio da će priznati da je u Srebrenici počinjen zločina genocida „kada se to nedvosmisleno utvrdi“ i osporio je legitimitet suda u Hagu gde je suđeno za Srebrenicu.Krivokapić je rekao da je tražio ostavku Leposavića, a potom pokrenuo zakonsku proceduru razrešenja. Krivokapić kaže da je poslao poruku Leposaviću „da treba sam da se vadi iz onoga što je zakuvao“ smatrajući da će njegova izjava biti takva da može da amortizuje ono što je rečeno.

„Izjava je ostala na istom fonu i nisam sebi mogao dopustiti taj luksuz nego sam reagovao u ime Vlade i kazao ono što je činjenica – da je Skupština 2009. donela odluku kojom se potvrđuje rezolucija. Ministar Leposavić je i na to ostao imun. Jeste, tražio sam ostavku jer smatram da je to najbolji način da ličnim činom pokažemo svoju odgovornost. To sam uradio u petak, to sam uradio i danas želeći da zaštitim prvo integritet ove Vlade. Pošto je Leposavić ostao dosledan svom stavu doneo sam tešku odluku – predlog o razrešenju člana Vlade na osnovu člana 105, stav tri Ustava Crne Gore, u ovom slučaju ministra Leposavića“, kazao je Krivokapić u vanrednom obraćanju javnosti.

Crnogorski premijer je posebno podvukao to što je Leposavić ministar pravde.

„Da je to uradio ministar poljoprivrede ja bih rekao uradio je iz neznanja. Ali je on ministar pravde i ljudskih i manjinskih prava. Za taj nivo kompetencije je nedopustivo da ministar pravde iznosi svoje privatne stavove. Ničija biografija ne može biti opravdanje zan bilo kakve aktivnosti. Samo dela svedoče o nama“, poručio je Krivokapić.

KOMENTARI5 komentara

 1. šiško says:

  Doći će dan kad će krivokapić morati da se vadi iz onog što je zakuvao. Istina je vrhunski kosmički postulat, zakon nepogrešiv i neprekršiv. Nju ne mogu da zamene ili ponište ni sve rezolucije ovog sveta, a ne neka crnogorske skupštine. Rezolucije su prazne reči, a istina je da u srebrenici nije bilo genocida. Ni sporadični zločini motivisani osvetom ili ličnim razlozima nisu dokazani ni rasvetljeni, a kamo li genocid. Genocid je strašno krupan poduhvat za koji Srbi nemaju dovoljno jaku motivaciju, a ni psihološki nisu podesni za takve poduhvate, prosto nisu takav materijal. Oni pojedinci u srpskom nacionalnom korpusu koji su pokazivali i najmanji trag te čvrstine, odlučnosti, patologije i sl. bili su prevedeni u druge vere i sad njihovi potomci sa njihovim genima sluđe srpskim neprijateljima. Ostatak Srba je suviše mek, saosećajan materijal koji ne može da podnese zločine, naročito masovne, organizovane, sa ciljem da se istrebi čitav narod.

 2. Kulak says:

  Krvavi trag mafijaša mila se nastavlja.Krivokapić je pokazao da je najobičnija kukavica.

 3. Strsljen says:

  Bruka prava od uspavanog premijera. Kukavica sta reci. Razocaranje 100%. Daj sam ostavku i pusti da DF da lidera koji ima m.da! Ili novi izbori pa kom opanci kom obojci.

 4. Gagi says:

  Apsolutno se uvek sve isto desava i ponavlja. To je primer i u ovom slucaju. Zna li iko iz kog centra moci je preporucen Krivokapic za ovu najodgovorniju poziciju. Kako to da niko od dugogodisnjih opozicionara, dokazanih boraca za Srpstvo, nije zasluzio tu poziciju. Uvek se nekim trikovima iz sesira izvlace nedovoljno afirmisani pojedinci i postaju lideri. Odakle stizu te preporuke koje se bezpogovorno postuju. Upravo medju najvisom intelektualnom elitom postoje mnogi koji su udruzeni u raznim konspirativnim i tajnim organizacijama. Rad tih organizacija je nepoznat, zbog toga su one tajne i konspirativne, centrale su im po pravilu u nekim zapadnim prestonicama a najvisi vrh centrale mora uvek da se ispostuje. Tako na kraju ispada da narod bezveze glasa i bira, neko drugi vodi nasu politiku i usmerava nam zivot. Na taj nacin su nam se u istoriji desile strasne i nepredvidjene situacije koje smo strasno platili bezbrojnim zivotima ovog naroda. Do dana danasnjeg nije poznato ko je naredio izvodjenje tih ekscesa i odakle su stigle naredbe. Tako ni danas nikome nije poznato, ko je Kralju Aleksandru sugerisao da napravi Jugoslaviju pored svih objektivnih argumenata koji su bili protiv te tvorevine. Ocigledno je da je ta naredba morala biti ispostovana, bez obzira na sve zrtve i okolnosti, necija zapovest je morala biti ispostovana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *