СРАМАН ТЕКСТ Вука Драшковића

SRAMAN TEKST Vuka Draškovića

15 avgusta 2019

(Youtube printscreen)

Tekst Vuka Draškovića u dnevnom listu „Danas“ prenosimo u celosti:

Zbog ruske, tobožnje, odbrane nepostojećeg suvereniteta Srbije nad Kosovom, Srbiju drže kao zarobljenika koji ne može i ne sme da raskine svoje okove, da se odveže od krvavog nasleđa režima iz devedesetih, krene ka Zapadu, duhovnom i moralnom ozdravljenju, saradnji i pomirenju u regionu.

„Neka sve duše počivaju u miru, nikada nećemo ponoviti ovu grešku!“ – piše u Hirošimi, na spomeniku žrtvama atomske bombe bačene na taj grad u avgustu četrdeset i pete. Hirošima, pa Nagasaki, tri dana kasnije.Od američkih atomskih bombi, jedinih u dosadašnjoj istoriji čovečanstva koje su bačene na neki narod i državu, ubijeno je i na odloženu smrt osuđeno blizu pola miliona ljudi! Skoro svi bili su civili. Bombe i granate saveznika počinile su sličan pomor i u Nemačkoj, i do temelja razorile najveće gradove.

I Japanci, i Nemci, prihvatili su krivicu svojih režima za krvavi rat koji su ti režimi pokrenuli. Krivicu ne samo za zlodela nemačkih i japanskih nacista širom sveta nego i krivicu za sve ratne žrtve i tragedije u njihovim narodima.

A mi gde smo? Sad će tri decenije od izbijanja rata u Jugoslaviji i ubistva te države. Više od dvesta hiljada mrtvih i ranjenih, nekoliko miliona izbeglih i po zapadnom svetu raseljenih. Zvanično, rat je ugašen posle hrvatske „Oluje“, u Dejtonu, i proterivanjem države Srbije sa Kosova, pre dvadeset godina. Rata nema, a rat ne prestaje. Ne ubija se ni kuršumima ni granatama, nego rečima. Mržnjom koja se, kao benzin po žaru, prosipa po neugašenim ratnim ranama.

Od svršetka ratova, u kojima su spaljene obe Jugoslavije, i Aleksandrova i Titova, u čije je i stvaranje i obnovu uzidano najviše srpskih glava, u Srbiji traje, neprekinuta i sve žešća, kampanja slavljenja i uzdizanja glavnih krivaca za rat, poraze i zločine. Lelekanjem nad samo mrtvim Srbima, obavlja se lobotomija i nad mozgovima ljudi koji pamte šta je bilo i kako je bilo, a u duše mladih, koji i ne pamte devedesete, ubrizgava propaganda o antisrpskoj zaveri Amerike i Zapada, začinjena kultom Rusije, kao jedine zaštitnice Srba.

„Staljin je, četrdeset i osme, bio u pravu!“ – poručuju propagandisti iz Moskve. Staljin, zaista, i jeste bio u pravu. Odbili smo, tada, da postanemo Staljinova gubernija i da se – izlečimo. Da dobro upoznamo taj zagrljaj i da se, čim stisak popusti, okrenemo ka Evropi i Americi. Kao što su to učinili Bugari, Rumuni, Mađari, Česi, Slovaci, Poljaci. Svi. I kao što, danas, stotine hiljada Rusa napuštaju Rusiju, čiji stratezi zaziru od evropskog i američkog virusa demokratije i ljudskih sloboda, pa preko svojih tajnih službi nastoje da potpire haos, raskole i stare mržnje među evropskim državama i narodima.

Srbija im je centralno uporište na Balkanu. Zbog ruske, tobožnje, odbrane nepostojećeg suvereniteta Srbije nad Kosovom, Srbiju drže kao zarobljenika koji ne može i ne sme da raskine svoje okove, da se odveže od krvavog nasleđa režima iz devedesetih, krene ka Zapadu, duhovnom i moralnom ozdravljenju, saradnji i pomirenju u regionu.Da je Staljin bio u pravu, te mračne službe ne poručuju ni Hrvatima, ni Slovencima, ni Bošnjacima, ni Albancima. Staljinov lanac je, danas, samo za Srbe i Srbiju. Sa tog lanca otrgnule su se i Crna Gora i Severna Makedonija, iako ruske službe to još ne priznaju. Lideri crnogorskih Srba, osuđenih za neuspeli puč službe GRU u Crnoj Gori, javno govore da je Vladimir Putin njima predsednik, a Rusija otadžbina. Glavešina jedne političke partije u Srbiji zahteva da srpski narod na Kosovu, crkve i manastire poklonimo Rusiji. Privremeno, dok se ne uruše Amerika i Evropska unija!

Od svršetka Drugog svetskog rata Srbija nema svojih nacionalnih službi bezbednosti. Od Ozne i Udbe, pa do današnjih službi, sve su one sa genima, zavetima i postupanjima svojih roditelja: NKVD-a, KGB-a, GRU-a… Ta hidra, njeni molitvenici i vernici, omča su oko vrata i Rusiji. Gurajući veliku zemlju najvećeg evropskog naroda u sukob sa Evropom, Rusija se odvaja i od Rusije, od svoje istorije, vere, nauke i kulture. Evropa je bila uzor i Petru i Katarini, tvorcima najmoćnije evropske imperije, u Evropu su oni bili zagledani.

Začinje se otpor hrabrih i umnih Rusa, uprkos masovnim hapšenjima i varvarskim pretnjama da će država oduzimati i decu pobunjenika! Rusija, koja se buni, opominje Srbiju da joj Rusija, koja govori da je Staljin bio u pravu, nije ni prijatelj ni zaštitnik, niti je to ikada bila.

Konačno, i u Briselu i u Vašingtonu, detektovana je maligna uloga tajnih ruskih službi i njihovih ispostava u Srbiji. Demaskiranje i demontaža te piramide preduslov je svakog napretka ove države i naroda u njoj.

(Danas)

KOMENTARI32 komentara

 1. Kulak says:

  Budaletina.

  • Vjeko says:

   Zabluda za zabludom i prođe 30 god. Vuk je uvek govorio istinu narodu.

 2. Tak vam je to dečeci mali says:

  Jedan od rijetkih glasova istine u Srbiji. Ohh, kako je teško Srpskim ušima slušati , očima gledati i mislima spoznati (priznati) istinu. Bode ih u oči , para im uši , mozak im uzavreo od muke a radije bi oslijepili , oglušili i izludjeli nego spoznali istinu, koja im se neprestano i nepokolebljivo obznanjuje i govori im : Stani Srbine pred mene kada ti govorim ,a zatim pogledaj iza mene , da spoznaš , visinu , širinu i dubinu zla koja si počinio mnogim narodima , pa češ znati zašto te generacije proklinju i mrze , pa češ znati zašto ti je sveta zemlja otkinuta i dana drugome da je baštini , pa češ znati i zašto te se čak i tvoj " brat" i sudionik u zlodjelima sa gnušanjem odrekao i pružio ruku neprijateljima tvojim...., pogledaj me u oči kada ti govorim i spoznat češ mene, ISTINU.

  • padre says:

   Da nisiti to pomešaosa Hrvatima?

  • Vuk says:

   Nisi popio lekove danas....aaaa?!!!

 3. Goran Swe says:

  Ovaj je potpuno prolupao. Kad je pričao i demonstrirao za mir, prije toga je obilazio svoje ljude po ratištu, dok sad bulazni i propagira za one što su razvalili i Jugoslaviju i još razvaljuju Srbiju. Vrlo prljav i kupljen lik.

  • zdravko says:

   Kratko receno covek nezna sta govori!Sve zivo je izmesao babe i zabe a fil.pojave i sustine.Uglavnom uspeo je da se izbori i obezbedi sve svoje materijalne interese i egzistenciju za sledecih 200 godina.

 4. Portopranco says:

  Glupane Vuče Draškoviću želim ti reći da je Jugoslaviju uništio hrvatski nacionalizam.Da je po Srbima,muslimanima,pa čak i albancima,Jugoslavija bi postojala i dan danas.Ono što su hrvatski nacionalisti htjeli to je hrvatska nacionalna država,etnički očišćena,bez Srba.To im je uz pomoć sinova i unuka njemačkih SS-ovaca i pošlo za rukom.Slobodan Milošević ili bilo koji drugi srpski političar u svemu tome su bili potpuno nebitni.Oni nisu odlučivalu ni o čemu.

 5. Teks says:

  Interesanto... ali kome? Osrednji pisac, a loš političar, pa ko još njega sluša? Kome je on još interesantan? On je svoje rekao tokom devedesetih, znaju oni koji nemaju kratko pamćenje. A Vuk očigledno ima kratko pamćenje. Ili misli da smo toliko retardirani da možemo sve njegove bljuvotine progutati i bez imalo gađenja? Tokom osamdesetih je "vaspitavao" tadašnje mlade (i ne tako mlade) generacije svojim proznim djelima, osjetio je "trenutak". Ili je osjetio mogućnost zarade pisanjem djela koja "idu". Pa se malo prešaltao, to jest, stalno se "šalta". Ali, i to je privid. On je na istom kursu. Kursu čovjeka koga plaćaju strane službe, i koji tačno zna šta radi. I za koliko para. Kad je trebalo, po narudžbi je napisao svoja "djela", pa se šlihtao u politiku, i onda, kad god "gazde"zatraže, on se oglasi. Ništa novo od njega. Vuk dlaku mijenja ali ćud nikada.

  • Zovonko says:

   On je najveci ratni huskac sa svojom literalno tankom knjigom Noz.

 6. Rade says:

  Hvala Bogu sto ti nije podario rod I porod da genetski ne siris skotove po Srbiji izdajnice.A I onaj koji te drzi u koaliciji sa sadasnjom vlascu I nagradjuje tvoju suprugu ulogom poslovnog coveka sa platomod drsetine hiljada evra za nerad nije nista bolji.E zbog takvih I onih izdajnickih spijuna u poslanickim klupama koji su clanovi I predsednici pojedinih skupstinskih odbora nad Srbijom se nadvili crni oblaci propasti I izdaje.

 7. Darko says:

  MA ovaj kao i obicno. Nekad komunista, nekad Cetnik, a sad zapad iamerika. Huskao je narod protiv muslimana više nego iko drugi. Sećate se one ko ponese turski barjak ostat neće ostati samo bez barjaka nego i bez ruke. Sada je ucenjen i plaćen pa mlati praznu slamu

 8. Milan says:

  Rezolucija 1244, Savet bezbednosti, u tačka 6 kaže: "ponovo potvrđujući privrženost svih država članica suverenitetu i teritorijalnom integritetu SR Jugoslavije...". Vuk treba da piše protiv Saveta Bezbednosti Ujedinjenih nacija, protiv Rezolucije 1244 koju je svojevremeno doneo SB UN. Ali on ima zadatak da svoju prevaru kamuflira kojekakvim prilično priglupim pričicama o Rusiji, i naravno da blati Rusiju.

 9. test01 says:

  Sraman tekst olinjalog i ofucanog komuniste koji radi za okupatora koji vec godinama unistava Srbiju i pokusava da je pocepa uz pomoc 5te kolone i kriminalaca koje oni dovode na vlast i menjaju kada im odgovara. Sadasnja Rusija nema veze sa Staljinovom Rusijom kao sto sadasnji zapad nema ni D od demokratije i svtlosti koju je nekada predstavljao. Sve se okrenulo za 180 stepeni i Rusija se bori protiv globalizacije i svetskog policajca koji unistava sve ko mu se nadje na putu. Jos je crnja podrska vucicevih botova ovom clanku na portalu Danas. Maske su odavno pale a sada gamad vise i ne krije za koga radi!

 10. Fotopress says:

  Istina uvek nekome smrta.Kada se suocimo sa istinom bice do dobro za onaj pošten srpsi narod.

 11. Beli Orao says:

  Vjerujte nisam ga ni pročitao jer znam da ovaj izdajnik ništa pametno neće ni reći !!! Pitam se zašto INTERMAGAZIN i donosi nešto o ovom ništavilu ??? Čiji je to interes da to objavljuje , ko želi sa tim i šta postići? Sa mišljenjem različitih strana tj. ljudi je uredu ali ovaj atrap nije ni čovjek nego plaćenik i privjesak sonje biserko!!! S toga njegovo izlaganje nije nikom ni potrebno!!!

  • Rosuljac says:

   Tako je jedan general rekao za njegov roman nož da ga nije pročitao ali da ga kao takvog najoštrije osuđuje. Sudbina Srbije je da ne misli svojom glavom i ne gleda svojim očima. Srbin se rukovodi onim što mu vlast kaže, bila to istina ili ne. Bravo Vuče, ne juri rejting već nauči ovaj narod da malo mućne svoje glave.

 12. Milan says:

  Đubre jedno. Sram da te bude. Izdajniče prokleti. Prodana dušo. Sramota.

 13. Nenad says:

  Ovo mu je napisao Mika Špiljak a ovaj samo potpisao

 14. vuk says:

  dokle cete vi pustati bolesne ljude da lupetaju po vasem kanalu covek koji nema dece a on da brine o mojoj e nece moci

 15. milorad2 says:

  Koje pečurke ovaj jede.Osim toga ON je bio u samom vrhu tih zlih komunističkih službi , čak je i pisac postao i romane objavio po nalogu SLUŽBE(pitanje je ko je to napisao).Lik je direktno radio na rasturanju te jugoslavije čiji je službenik bio.Koja pogana jezičina, koji izrod lažov i izdajnik je ovaj lik tu nema reči da se to opiše.Ako ovako kuka to znači da je konačno UDBA u ovoj zemlji MRTVA i to je dobra vest za sve nas jer ovaj prljavi udbaš je sve najgore što postoji.Namerno kažem udbaš jer mada je on radio u ondašnjoj DB najuži kadar tog tzv.DB su baš bili najzadrtiji UDBAŠI koji ss ovu zemlju u crno zavili i na kraju prodali i izdali za neku sitnu lovu i privatne interese.Dok je lizo brabonjke stanetu dolancu to onda nije bila zla komunistička služba:) U tom društvu je ovaj vajni "četnik" odrastao i tim mlekom je zadojen.Vuk drašković je jedan od najvećih izdajnika srbije i srbskog roda koji se javno i eksponirao kao takav i to više puta.Jedino je nenormalno što nije nastradao zbog toga jer SVAKO drugo pleme bi ga bre živog odralo za sve što je uradio zajedno sa svojom mentalno poremećenom lepšom polovinom.

 16. milorad2 says:

  samo da dodam, vuk draškovič je podemtnutod strane "službe" kao srpski nacionalista sa zadatkom da razbije denucira ili bar ispljuje svakoga ko bi pokšao da organizuje ljude u naraslom patriotskom talasu u srbiji,jer se ovde SHVATILO konačno koje su to jajare i kokošari koji glume komuniste iljudi su se okrenuli srpskoj nacionalnoj ideji i u službi je bilo jasno da će to pući i narasti i da neće moći da se suzbije normalnim meteodama prisile.vuk drašković kje ubačen u ceo taj intelektualni pokret i narodni talas kao jedan od prvih danas bi ga nazbvali TROLOM.To je vuk drašković bio i ostao TROL, BOTINA tajnih službi koje su na kraju uništili jugoslaviju kada su shvatili da im preti nacionalističi ustanak i sud naroda za zločine i pljačku po srbiji a i šire.

 17. Djoka Brica says:

  Vuk Draskovic gori je izdajnik mrzitelj Srba i od Sonje Biserko, Izabela Kisic, Natasa Kandic, Cedo Jovanovic itd. Njegovo drskost i pacovskog izgleda je za ne izdrzati a da ne govorim o njegovoj zeni koja je tezak mentol.

 18. deda mraz says:

  Djukela komunisticka,sef kabineta mike spiljka,komandant srpske garde junacina koja je rezala ruke onome ko digne turski bajrak,profesionalni lopov koji hara po Srbiji sa Peconijem i koji sve radi samo da Srbima naudi.Ako Srbi ikada dodju na vlast treba mu suditi za genocid nad Srbima jer sve sto je radio radio je da sto vise Srba nestane izvan kruga dvojke.

  • Doktor says:

   Nike on komunjara,nego cetnik! Svi njegovi vuku ka zapadu!

 19. Baja says:

  Da li je vuku klinton, olbrajtova, obama, rokfeler, soroš taj demokratski svet? Zašto je šreder otišao u Rusiju? p.s. "Ovi" koje sam spomenuo ne zaslužuju da im se ime piše velikom slovom!

 20. Radovan says:

  Da je znao da piše, a postao bi pisac. Ovako, ima sposobnosti za plaćenog subverzivnog olinjalog izdajničkog pacova. Retko majka rodi ništavilo.

  • . dragana says:

   prototip izdajnika. U svim vremenima koje pominje bio je deo vlasti. sada ucenjen pristaje na svaki prljav zadatku kao i uvek.Bedno

 21. Jugoistok says:

  Rusi ne odlaze iz Rusije.Ovaj pise glosti,

 22. Siniša says:

  Šta sve radi štap i kanap. U Vukovom slučaju, novac i pretnja. On je bio i ostao najveća politička štetočina u Srbiji unazad 30.g. Ali, ljudi su ga glasanjem marginalizovali i sada se samo ovako incidentno pojavljuje. Kad god mu dojave da se oglasi.

  • Rosuljac says:

   Ne odlaze tajkuni i podrepaši Putinovi.Rusi su čak, i oni bogatiji, svoj kapital i boravište premestiti odavno na zapad. Sa komunjara a ne smeju da rizikuju. Bio sam u Rusiji i video istinu a i ti bi mogao malo da prošeta i do Rusije a i na zapad. Na zapadu ćeš često čuti ruski jezik od onih Rusa koji ne napuštaju Rusiju.

 23. Rosuljac says:

  Čovek vam je saopštio istinu a vi maštajte i zamišljate Srbiju do Tokija. Mitovi nas unazadiše bar za pedeset godina. Pogledaj Srbine ne leži više u mraku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *