СРАМНА ПРОВОКАЦИЈА АМЕРИЧКЕ АМБАСАДЕ: „Кад се америчка војска у Србију врати“ (ФОТО)

SRAMNA PROVOKACIJA AMERIČKE AMBASADE: „Kad se američka vojska u Srbiju vrati“ (FOTO)

7 septembra 2023

Da Amerika neće i ne planira da se izvini Srbiji za to što je kao okupator uz NATO trupe bombardovala našu zemlju 1999. i učestvovala u proterivanju Srba sa Kosova i Metohije, pokazala je danas ambasada u Beogradu.

Sramnom provokacijom na društvenoj mreži Iks, ambasada je objavila fotografije dolaska delegacije Nacionalne garde Ohaja u Srbiju.Uz fotografije sa aerodroma, na kojima su pripadnici vazdušnih snaga Amerike i srpski ambasador u Vašingtonu Marko Đurić, objavljena je poruka.

„Kad se Nacionalna garda Ohaja u Srbiju vrati – doček je topao, kao i uvek“, napisala je američka ambasada.

Poruka je jasna asocijacija na natpise „Kad se vojska na Kosovo vrati“ koji su osvanuli širom Srbije, ali i Balkana i Rusije.

To su poruke koje su ispisane kao podsećanje na povratak srpske vojske na Kosovo, što je pravo Srbije i po Rezoluciji 1244 Ujedinjenih nacija.

Pitanje je da li je ovo pokušaj ambasade da bude duhovita ili još jedna u nizu provokacija.

Srbija godinama sarađuje sa američkom vojskom, iako državno rukovodstvo ističe da se zalaže za vojnu neutralnost i odlučno odbija da naša zemlja postane članica NATO-a.

Srbija i Nacionalne garde saveznih država SAD još od 2006. imaju saradnju, na osnovu Sporazuma o statusu snaga koji su potpisali tadašnji predsednik Srbije Boris Tadić i američka državna sekretarka Kondoliza Rajs.

U tom smislu bi dolazak delegacije iz Ohaja prošao sasvim protokolarno, jer je već najavljen sastanak delegacije sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u četvrtak, 7. septembra, ali je američka ambasada odlučila da napravi provokaciju.

Nije tajna da Vašington decenijama na ovom prostoru pokušava da širi svoju propagandu, te da često u tome prevazilazi sve granice ukusa.

Podsetimo da su u Srbiji organizovali kampanju „Vi ste svet“ u kojoj su pojedine slavne ličnosti iz srpske istorije promovisali u video spotovima, a pritom dodavali tu parolu. Kao da bez potvrde Vašingtona neko nije i ne može da bude svet, jer su valjda oni jedini merodavni da o tome donesu odluku.

Aktuelni američki ambasador u Srbiji Kristofer Hil i sam je bio učesnik delovanja američke administracije na ovim prostorima devedesetih godina prošlog veka.

Da je otvoreno podržavao terorističku Oslobodilačku vojsku Kosova ostalo je zabeleženo i na fotografiji Hila na kojoj je za istim stolom sa uniformisanim albanskim separatistima.

Kako je nedavno rekao, svestan je da u Srbiji ne vlada prozapadno raspoloženje, ali je njegov zadatak da to promeni. Hil je kazao da u Srbiji vlada antiamerikanizam iz 1999. godine, ali poručuje da „još nije kraj filma“.

Nejasno je da li je ova današnja poruka jedna u nizu pokušaja Hila da se približi Srbima. Svako to približavanje u prošlosti, pokazalo se kao kobno, naravno po Srbiju.

Izgleda da će u Srbiji osim natpisa „Kad se vojska na Kosovo vrati“ biti potrebno ispisivati i poruke: „Kad se američka vojska isprati“, po mogućstvu, što dalje od Srbije.

(RT Balkan)

KOMENTARI14 komentara

 1. Milos says:

  Moracete opet da saljete dzesija dzeksona svestenika da moli za onu saku jada koji pokusali da udju na kosovo

  • Dejan says:

   Nikada Vi niste Dobro dosli, to sto Vas zvanicnici Rep Srbije docekuju, nije relevantno da Vas mi ,ja I obican narod docekuju Tako srdacnu. Da Bog Dragi da , pa se u povratku avio srusi u Atlantic I potone kao Titanik,bagro belosvetska.

 2. Žarko says:

  Profesionalni debil. Svakom svojom akcijom je sve dalje od onoga što očekuje! Dokaži idiotu da je idiot, ako možeš! Za njega nije ni vredno da bude "Persona non-grata". žalosno je tako nešto uraditi idiotu!

 3. Beli Orao says:

  Đubre fašističko doći će dan kad ćemo mu vidjeti leđa , sotona američka !

 4. michael pan says:

  Da Srbija ima srbsku vlast ovu dzukelu bi proterala iz zemlje.

 5. milorad5 says:

  pa ne reba reagovati na svaku ludoriju iz te ambasade....patrijah nam je pokazao svima,vrlo lepo,kako se civilizovane osobe diplomatski i kulturno ophode sa poludivljim urodjenicima sa strane...amerika može mnogo toga da kupi verovatno, ali se plemenitost,dostojanstvo i moralnost ne mogu kupiti...to se stiče ili NE STIČE u životu a očigldeno je da tamo odakle ovaj njihov ambasador toga nikada nije bilo u dovoljnim količinama.. sa pravom se postavlja pitanje..ako im je ambasador ovakav kakvi su ostali urodjenici tamo?...to nije lep prizor sigurno....očigledno je da sa tim ljudima ne može da se bude ni prijatelj ni neprijatelj jer kako god okreneš to je varka i laž sa njihov strane...to dosta govori o njima i njihovim samozavaravanjima iluzijama i može se reći potpuno nesvesnoj otvorenoj masovnoj šizofreniji tog društva i promociji takodje sad već nesvesne patološke psihopatije koja se predstavlja kao VRHUNSKA vrednost za pojedinca..američko društvo je nažalost društvo ustrojeno od grupe psihopata koji su se domogli vrhova vlasti i koji sad i druge pokušavaju da ubede da je to normalno i poželjno stanje ljudskog bića...oko 25% stanovništva na svetu pati od tog urodjenog FIZIČKOG nedostatka i možda smo mi srbi zanimljivi onima koji NEMAJU fizički nedostatak nego su vaspitani i UČENI da se ponašaju kao pravi urodjeno defektni psihopata...jer prvi korak ka izlečenju pacijenta je da on shvati da je bolestan,da nešto nije uredu sa njim i ako ovaj sadašnji ambasador amerike NIJE urodjeno bolestan od te mentalne bolesti on je sad na dobrom putu da se izleč....jer ova dečija smicalica je znak ponovne aktivnosti amigdala žlezde, koja je odogvorna za humor ,empatiju simaptiju i osećanja uopšte i koja kod psihopata NE RADI od RODJENJA...njihova dijagnoza je neizlečivo odsustvo bilo kakvih emocija i socijalna i menetalna devijantnost raznih vrsta i stepena koje tokom života prozilaze iz te uskraćenosti za osećaj života UOPŠTE:)..izgleda da kristofer nije stvarno bolestan nego su ga tako ukalupili oni koji su od amerike napravili ovu mračnu jazbinu kakva je danas...šala nije neka,ali ajde,de, uvežbaće se da OSEĆA KONAČNO nešto,i da ponovo bude čovek,ako dovoljno dugo ostane s nama ovde:)Želim mu sve najbolje na putu izlečenja iz ove za njega srećne epizode slobode,medju slobodnim ljudima na putu i shvatanja samog sebe kao čoveka,prvi put možda u njegovom životu,van sistema koji su ustrojili psihopate koje vladaju njegovom domovinom, i koji su izgleda i njega mentalno i emocionalno osakatili kroz dobro i pažljivo rafinisan sistem uništavanja ljudskosti,koji oni zovu američka vlada...

  • TA says:

   milorad5... Milorade, puno puta si pisao smislene komentare da ih je bilo milina citati. Sada si se toliko botovski nasrao da si mentalno pevazisao sve moguce granice realnog rasudjivanja. Ima Milorade i postoji neka granica dokle jedan narod i drzava mogu da se ponizavaju. Ocigledno je, ti podrzavas jednu kolonizatorsku vladajucu kastu u nasem narodu, kojima nista nije strano i nemoguce da bi nastavili sa svojim lagodnim zivotom. Jesi li i ti jedan od njih?

 6. Mila says:

  Pre toga ce odgovarati za genocid zbog agresije i zlocin protiv mira, ubistva civila, voz u grdelici, RTS, pijacu u nisu..a onda dobiti po glavi

 7. Beli Orao says:

  Letiće đubre naglavačke kad Tramp bude presjednik , dogodine ćemo to da gledamo! Živi i zdravi bili pa vidjeli!

  • Milos says:

   Slazem se da ce dzukac leteti kad dodje tramp. Nije ga trebalo ni pustiti da on dodje ovde. To jecovek sile bez morala. Mogu oni i da udju u srbiju jedini je problem kako ce da izadju okaceni za helikoptere kao u vijetnamu ili za avione kao u afganistanu?

 8. RASPUCHIN says:

  Kada se Bik Koji Sjedi u Ameriku vrati i ponovi svoj govor kao pred bitku kod “Litl Big Horna” : “Gle, braćo moja, stiglo je proleće. Zemlja je primila zagrljaje Sunca i uskoro ćemo videti plodove te ljubavi! Probudilo se svako seme i sav životinjski svet. Zahvaljujući ovoj mističnoj snazi i mi živimo, i zato svojim susedima, čak i životinjama u našoj blizini, dajemo ista prava na život na ovoj zemlji kao i sebi. Ipak, poslušaj moj narode, sad se trebamo suočiti s jednom drugom rasom – malom i slabom kad su ih naši očevi prvi put susreli, ali sada velikom i oholom. Začudo, oni hoće obrađivati zemlju, a ljubav za posedovanjem je bolest u njima… Tvrde da je zemlja, ova naša majka, njihova, i ograđuju se od svojih suseda… Nagrđuju je svojim zgradama i svojim smećem… Prete da će nam je uzeti. Braćo moja, hoćemo li se predati ili ćemo im reći: “Pre nego što mi uzmete zemlju, morate prvo ubiti mene.”

 9. Nenad says:

  Americka vojska je vec 24godine na teritoriji Srbije i poprilicno dobro se ukopala u Bonstilu.

  • Kole says:

   Tu će se i pokopa !

 10. Boban za Pravoslavnog Cara i Carevinu Srbiju i Rusiju says:

  Znaju i oni to dobro, mislim šta će da bude. Zato nisu ni pokušavali da oni uđu 1999 nego su slali žćipetarsku ološ i nazovi dobrovoljce. Znaju oni koj se neprijatelj u Srbiju (s)vrati, tu će da se osakati. Ako se posle uopšte kući vrati. Bolje vi da što pre kupite prnje i pravac tamo odakle ste došli u tu vašu sodomu i gomoru.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *