СРАМНА ПРОВОКАЦИЈА ШИПТАРА: Траже од Бајдена да оптужи Србе за геноцид

SRAMNA PROVOKACIJA ŠIPTARA: Traže od Bajdena da optuži Srbe za genocid

28 aprila 2021

Liga istoričara sa tzv. Kosova „Ali Hadri” traži od predsednika SAD Džoa Bajdena da zvanično prizna da je u periodu između 1998– 1999. Srbija počinila genocid nad Albancima.Ova organizacija, tačnije njen ogranak iz Dečana, poslala je zahtev američkom ambasadoru Filipu Kosnetu da izvrši pritisak na Bajdena i prizna genocid nad Albancima, kao što je u subotu priznao genocid nad Jermenima, postavši tako prvi predsednik SAD koji je to učinio.

– Predsednik SAD, veliki prijatelj Albanaca, Džo Bajden zvanično je priznao genocid koji je Osmansko carstvo počinilo u Jermeniji 1915. Nakon toga, zahtevamo da SAD zvanično priznaju genocid koji je počinila srpska država na (tzv.) Kosovu tokom 1998–1999 – naveli su istoričari sa Kosova u pismu koje je prenela Gazeta ekspres.

Ubeđivanje Vašingtona

Oni ovim pismom ubeđuju američke vlasti da je Srbija počinila genocid na tzv. Kosovu i da je odgovorna za sva ubistva, masakre, silovanja, paljenja kuća i uništavanja kosovske ekonomije. Podvlače i da je 22 godine nakon rata, sudbina mnogih Albanaca koji su nestali ostala nerasvetljena, dok za ubistva, osim Srba i Srbije, optužuju i Srpsku pravoslavnu crkvu. Navode i da postoje hiljade činjenica i dokaza koji svedoče o genocidu.

Jermenski predsednik o Bajdenovoj izjavi: “Smeo korak posle kojeg će svet biti bolji”

Prazne priče

Komentarišući ovakav nastup kosovskih istoričara, srpski istoričar Aleksandar Raković ubeđen je da od Bajdenovog priznanja genocida Srba nad Albancima nema ništa.

– To su samo prazne priče zasnovane na velikom prijateljstvu sa Amerikancima, ali nemaju nikakvog pokrića. Siguran sam da Bajden neće biti spreman na opasnu vratolomiju priznanja navodnog genocida u kojem bi se desio svetski presedan, gde bi žrtva postala vinovnik zločina. Pravi genocid desio se u tom periodu koji i oni pominju, ali nad Srbima, jer je njihova tzv. država skoro očišćena od pripadnika srpskog naroda – smatra srpski istoričar.

(Objektiv.rs)

KOMENTARI4 komentara

  1. Kostakos says:

    Pa neka im dozvoli i pomogne da ucinu to, onda neka ih optuzi za genocid, kad vec hoce siptari da budu zrtve genocida.

  2. šiško says:

    A, da! Bajdenu i celoj njegovoj administraciji tresu se gaće pred šiptarima. Kad im šiptar podvikne, oni se svi od reda prvo na trenutak preneraze, skamene i smrznu, pa briznu u plač, a onda trkom požure da izvrše naredjenje. Veljika aljbanija je to, burazeru! Nije šala! Naredjenje-izvršenje!

  3. Isukrst of evil says:

    Odma muslimanski fasisti-otomanisti traze kompenzaciju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *