СРАМНА ПРОВОКАЦИЈА ШИПТАРА: Траже од Бајдена да оптужи Србе за геноцид

СРАМНА ПРОВОКАЦИЈА ШИПТАРА: Траже од Бајдена да оптужи Србе за геноцид

28 априла 2021

Лига историчара са тзв. Косова „Али Хадри” тражи од председника САД Џоа Бајдена да званично призна да је у периоду између 1998– 1999. Србија починила геноцид над Албанцима.Ова организација, тачније њен огранак из Дечана, послала је захтев америчком амбасадору Филипу Коснету да изврши притисак на Бајдена и призна геноцид над Албанцима, као што је у суботу признао геноцид над Јерменима, поставши тако први председник САД који је то учинио.

– Председник САД, велики пријатељ Албанаца, Џо Бајден званично је признао геноцид који је Османско царство починило у Јерменији 1915. Након тога, захтевамо да САД званично признају геноцид који је починила српска држава на (тзв.) Косову током 1998–1999 – навели су историчари са Косова у писму које је пренела Газета експрес.

Убеђивање Вашингтона

Они овим писмом убеђују америчке власти да је Србија починила геноцид на тзв. Косову и да је одговорна за сва убиства, масакре, силовања, паљења кућа и уништавања косовске економије. Подвлаче и да је 22 године након рата, судбина многих Албанаца који су нестали остала нерасветљена, док за убиства, осим Срба и Србије, оптужују и Српску православну цркву. Наводе и да постоје хиљаде чињеница и доказа који сведоче о геноциду.

Јерменски председник о Бајденовој изјави: “Смео корак после којег ће свет бити бољи”

Празне приче

Коментаришући овакав наступ косовских историчара, српски историчар Александар Раковић убеђен је да од Бајденовог признања геноцида Срба над Албанцима нема ништа.

– То су само празне приче засноване на великом пријатељству са Американцима, али немају никаквог покрића. Сигуран сам да Бајден неће бити спреман на опасну вратоломију признања наводног геноцида у којем би се десио светски преседан, где би жртва постала виновник злочина. Прави геноцид десио се у том периоду који и они помињу, али над Србима, јер је њихова тзв. држава скоро очишћена од припадника српског народа – сматра српски историчар.

(Objektiv.rs)

KOMENTARI4 коментара

  1. Kostakos says:

    Pa neka im dozvoli i pomogne da ucinu to, onda neka ih optuzi za genocid, kad vec hoce siptari da budu zrtve genocida.

  2. šiško says:

    A, da! Bajdenu i celoj njegovoj administraciji tresu se gaće pred šiptarima. Kad im šiptar podvikne, oni se svi od reda prvo na trenutak preneraze, skamene i smrznu, pa briznu u plač, a onda trkom požure da izvrše naredjenje. Veljika aljbanija je to, burazeru! Nije šala! Naredjenje-izvršenje!

  3. Isukrst of evil says:

    Odma muslimanski fasisti-otomanisti traze kompenzaciju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u