СРАМНА УЦЕНА ПАЛМЕРА

SRAMNA UCENA PALMERA

4 marta 2021

Visoki američki diplomata, zadužen za Zapadni Balkan, Metju Palmer, večeras je izjavio da je cilj američkih administracija da se dijalog Kosovo i Srbija okonča sporazumom o uzajamnom priznavanju.

On je u zajedničkom intervju za Desk na KTV sa specijalnim posrednikom EU za dijalog Srbije i Kosova, Miroslavom Lajčakom, rekao da SAD snažno podržavaju taj proces.– Nerado postavljam rok za dijalog. Ali apsolutno delimo cilj naših partnera iz Evropske unije da proces poguraju napred, posebno da brzo napreduje – kazao je Palmer.

Rekao je da bi SAD želele da imaju pravno obavezujući sporazum o punoj normalizaciji odnosa Srbije i Kosova, koji otvara jasan put ka evropskim integracijama.

– Podstaći ćemo Beograd i Prištinu da se ozbiljno angažuju i poguraju stvari napred što je pre moguće – rekao je Palmer.

Lajčak je rekao da će se, kada se Kosovo pridruži EU, „njegov glas čuti i poštovati“ i da se pridruživanje EU ne može dogoditi bez normalizacije odnosa sa Srbijom.

Posrednik EU je rekao i da radi u istom smeru kao i Palmer, na normalizaciji odnosa Kosova i Srbije.

KOMENTARI13 komentara

 1. Velika Metla says:

  Fašisto, nećeš NIKADA doživeti da Srbi priznaju vaše fašističko čedo narko-kartel "kosove". A Srbima niti treba, niti vam traže, da vaše "čedo" prizna Srbiju. Prema tome da se nosiš u 13 slova, žabolika nakazo.

  • Marko st says:

   Degenerik covek.

  • Željko says:

   Znači, Vojvodina i Sandžak su na redu da postanu neovisne države a Preševp. Medveđa i Bujanovac neka se spreme !

 2. Strsljen says:

  Mi priznajemo Teksas i Kaliforniju ....i guramo da se ubrza sveobuhvatno resenje i trostrano medjusobno priznanje. Gledaj svoja posla dzukelo kaubojska....ebobte konte doveo. Ma dok je ovakvih vodja u Srbiji tj papucara zapada, svaki pomocnik pomocnika portira iz DC ce da pisa po nama kako hoce. De je taj srbenda vidja da kaze dosta bre vise...linije su povucene i kraj. Do godune u Prizrenu!

 3. Kosovac says:

  Ovaj buljavi Palmer je programiran da ponavlja kao papagaj, I da preti nasiljem, naravno. Ali, Miroslav Lajčak je mnogo opasniji. On priča tiho, a vodi psa Palmera sa sobom. Zdravo me interesuje kojom metodom je juče Lajčak zastrašivao Aleksandra Vučića. Nadam se da nije pretio bombardovanjem Beograda ili Novog Sada. Mislim da nije, zato što još nije puštena parola među srpske demonstrante „Vučiću – Sada me“.

 4. persida says:

  Oj Palmere, Palmere, da li nosis salvare?

 5. Za Srbiju says:

  Terajte se bre .......!!!

 6. jovan says:

  Sta je sa uzajamnim priznanjem Republike Srpska krajina i Hrvatske ,te uzajamnim priznanjem Republike Srpske Sa federacijom Bosnei hercegovine.

 7. Milutin says:

  Naravno, uzajamno priznanje! Srbija će priznati da je Kosovo Pokrajina u okviru Srbije, a Priština će priznati celovitost Republike Srbije sa autonomnim statusom Kosova i Metohije unutar Srbije.

 8. padre says:

  Od svega toga, što je nalupetao,najmanje mi je jasno to priznanje Srbije sa strane Kosova!Zar je ne priznaju?

 9. vanja says:

  Najveca obmana se krije iza ovih reci: "medjusobno priznanje". Srbija je priznata drzava i subjekt medjunarodnog prava od 19 veka, i ta drzavnost nastavlja srednjevekovnu. Srbiji nije potrebno NICIJE priznanje a kamoli priznanje protektorata zvano Kosovo. Ne shvatam uopste kako "ozbiljne" diplomate mogu da nam nude tako nesto.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *