СРАМНИ ЗАХТЕВИ ПРИШТИНЕ: Спрема се покољ на Косову и Метохији…

SRAMNI ZAHTEVI PRIŠTINE: Sprema se pokolj na Kosovu i Metohiji…

6 jula 2018

Albanci nastavljaju sa zastrašivanjem srpskog stanovništva na Kosovu i Metohiji.

Sada su otišli korak dalje, pa su sačinili spisak sa više od 200 naših ljudi koje su optužili za ratni zločin protiv civila tokom 1998. i 1999. godine na KiM.Ovaj „spisak za odstrel“ novi je atak na viđene Srbe iz tog kraja kako bi im oteli ili u bescenje uzeli imovinu, ocenjuju sagovornici.

Spisak kosovskom specijalnom tužilaštvu prosledila je nevladina organizacija iz Đakovice koja sebe naziva Grupa civilnog društva za prikupljanje dokaza o ratnim zločinima „srpskih kriminalaca“ tokom rata.

Predsednik Udruženja raseljenih Srba iz Đakovice Đokica Stanojević, koji se našao na pomenutom spisku, kaže da ovim smišljenim zastrašivanjem Albanci pokušavaju da obesmisle činjenicu da je u ratu u tom mestu ubijeno oko 1.300 Srba i nekoliko hiljada proterano.

– Taj spisak za odstrel je nastavak sistematskog brisanja svega onoga što je nekad bilo srpsko. Mi smo za ovih 19 godina mogli da odemo u svoj grad jedino na neki veći praznik. Sad hoće i to da nam uskrate. Ne odustaju od ideje etničkog čišćenja. Albanski ekstremisti sistematski su nas proterali, uništili groblja… Takav vandalizam svet ne pamti – kaže Stanojević, koji tvrdi da je ovo samo još jedan lov i atak na Srbe, a da je krajnja namera da se spreči i pomisao na povratak srpskog stanovništva.

U Kancelariji za KiM kažu da su već duže vreme konstruisane optužnice i lažne prijave jedan od metoda kojim se Srbi obeshrabruju i u samoj pomisli da se vrate na svoja imanja sa kojih su proterani.

– Reč je o kriminalno-zločinačkoj sprezi kojom se štite uzurpatori srpske imovine. Hiljade Srba iz Đakovice, nisu, dakle, počinioci zločina, već tragični svedoci zločina koji je nad njima počinjen.

KOMENTARI2 komentara

  1. rajko says:

    Kosovo se brani dokumentom koji je izdejstvovala srpska vojska i policija a zove se rezolucija 1244. Taj papir mora da ima prioritit nad svim drugim akcijama a nesprovodjenje navoda iz te rezolucije je zlocin protiv srpskog naroda, izdaja i krivicno delo. Oni koji su "mnogo jaki" taj papir koji su sami napisali moraju da posuju a ako nece lako ce biti nagovoreni u SB.

  2. milorad says:

    Nervoznis su balisti, osećaju opasnost ko zver u šumi, ali ne mogu da utvrde sa koje strane će da ih zvekne i više ne znaju šta da rade, sem da REŽE.Zna menažerija da im je svilen gajtan na zapadu već spremljen.Šiptari su svoje odsvirali, ali nisu ODRADILI, i sada će videti šta znači razlika izmedju ta dva pojma, bar razlika koju ZAPAD vidi i priznaje:)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *