СРАМНО! Амерички генерал ударио на СРБИЈУ И РУСИЈУ! НАЈАВИО НОВЕ СУКОБЕ НА БАЛКАНУ

SRAMNO! Američki general udario na SRBIJU I RUSIJU! NAJAVIO NOVE SUKOBE NA BALKANU

2 avgusta 2019

“Isporuka Srbiji ruskih oklopnih vozila pokazatelj je težnji Rusije da stvori nestabilnost na Balkanu”, izjavio je general potpukovnik Frenklin Ben Hodžis, bivši glavnokomandujući američkih kopnenih snaga u Evropi.

“Više je nego jasno da nemaju interesa da pomognu Srbiji i njenim susedima da nađu mirno rešenje za izazove. Rusija će učiniti sve da spreči integrisanje Srbije i zapada – uprkos želji miliona građana Srbije”, rekao je Hodžis.Deset ruskih oklopnih vozila koja su, prema tvrdnjama predsednika Srbije Aleksandra Vučića donirana vojsci Srbije, predstavljena su u ponedeljak u gradu Nišu, na jugu Srbije. Njihovom transport rekom Dunav prvobitno se isprečila Rumunija, članica Evropske unije i NATO-a, zbog sankcija EU uvedenim Rusiji zbog aneksije Krima.

Naposletku, ruska vozila su do Srbije ipak stigla preko Mađarske čije su vlasti odobrenje za to objasnile tvrdnjom da su transportovana civilnim, a ne vojnim avionom.

Administracija Evropske komisije je rekla da ne komentariše pojedinačne slučajeve – istakavši međutim da je primena restriktivnih mera Evropske unije odgovornost njenih članica.

“Nadam se da će Mađarska, značajan član NATO-a i Evropske unije, organizacija zasnovanih na idealima liberalne demokratije od kojih je ostvarila dosta koristi, pomoći da se Rusija privoli u ispunjavanju obaveza koje treba da ispuni svaki odgovorni član mešunarodne zajednice”, kaže Hodžis.“Rusija konstantno krši međunarodno pravo u crnomorskom regionu. Mađarska može biti snažan zagovornik mira ukoliko odbaci napore Ruske federacije da između nas umetne klin”, ukazuje Frenklin Hodžis.

Prethodno je iz NATO stigao odgovor da Alijansa u potpunosti uvažava suvereno pravo svih država, uključujući i Srbiju, da biraju sa kim će sklapati političke i sporazume iz sfere bezbednosti.

Srbija je 2014, pre pet godina, otpočela pregovarački proces o članstvu u Evropskoj uniji. Istovremeno, održava bliske odnose sa Rusom federacijom – država koja rukovodstvu Srbije pruža podršku u vezi sa spoljnopolitičkim pitanjima čije se rešavanje kosi sa sugestijama zapadnoevropskih partneri Srbije. Poput spora Beograda i Prištine, o čemu dve strane vode pregovore uz posredstvo Evropske unije, koji su u zapećku od novembra 2018.

(Glas Amerike)

KOMENTARI11 komentara

 1. Ivke says:

  “Više je nego jasno da nemaju interesa da pomognu Srbiji, da se podcini pa da sa njenim susedima da nađu mirno rešenje za izazove. Rusija će učiniti sve da spreči propadanje i podcinjavanje Srbije zapadu – po želji i nadi miliona građana Srbije”.

 2. Miodrag says:

  Amerika i njena cinicna politicka retorika farisejskog tipa,koja nishta njoj samoj i nikada nikome dobra doneti nece.Ovog puta iz generalovih usta.

 3. Magda25101956@gmail.com says:

  Generale Hodzis, Vi zaboravljate jedno/ jer to jos niste imali u zivotu/da su veliki dio istocnih zemalja za koje Vi mislite da su pod Vasom kontrolom isto slavenske zemlje. One ce se u zlo doba uvijek okrenuti Moskviiako su patile u SSSRu. To Vam je kao kada zena grdi muza pijanicu kako je takav za ubiti ali ako ga VI POGRDITE nedao Vam Bog!!! Zena ce Vas rastrgati jer samo ona smije svoga muza grditi 😂😂😂😂Zato znajte, sve zemlje iz istocnog dijela... NISU VASE NI PRIBLIZNO!!!!

  • dule says:

   To samo srbijanka može napisati. Mađari, Poljaci Česi , Slovaci znaju šta su rusi činili posle 45 i ne zaboravljaju....

 4. Ivana says:

  Ovi zapadnjaci skroz prolupali hebo i papak i njihova katoličko-protestanska osovina zla gde su oni u svetu doneli sreću kojem narodu i državi?

 5. Miraš says:

  " ... Rusija će učiniti sve da spreči integrisanje Srbije i zapada – uprkos želji miliona građana Srbije”, rekao je Hodžis." - Glavna karta sa kojom Amerikanci računaju je MALOUMNO stanovništvo srbijice I TO U MILIONSKIM CIFRAMA.

  • Ivana says:

   I potpuno su u pravu nepismen i glup narod zato uvek nastradamo malo je nama jedan Jasenovac nudimo se mi i dalje.

 6. milorad2 says:

  haha njima vojska vodi spoljnu politiku sada, biće to vrlo veselo, amerika je definitivno postal prava, otvorena vojna hunta.

 7. električar says:

  Kad je neko majmun, on onda misli da su ustvari oni drugi majmuni, pa time bude još smešniji, ali i opasniji, pa ga se trebe beskompromisno čuvati.

 8. teoretičar says:

  Ma ne uzbuđujte se. Američki generali su u politici samo mazivo koje se ponekad namaže na leba. Oni imaju basnoslovne plate ali i jasno pravilo da se ne smeju mešati u državnu politiku. Mogu da prave orgije u sred svoje kuće kad god požele, mogu da rade šta im volja u slobodno vreme ali sa politikom ni jedan američki oficir nema nikakve veze. Američki oficiri i politika neidu zajedno. Zabranjeno. Generale na položaje postavlja civilno rukovodstvo iz vašingtona i to je pravilo na koje svi oni moraju da se potpišu svaki put pre nego dobiju novu zvezdicu. Tako i svaka nova Merkelova isto mora da se potpiše na američki papir.

 9. Branicevac says:

  Od kad se generali bave diplomatijom?Ovo u Americi ne mirise na dobro jer ovo Amerka dobija novog PINOCEA?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *