СРАМНО! ЛИЦЕМЕРНА ИЗЈАВА БИВШЕГ ШЕФА ФРАНЦУСKЕ ДИПЛОМАТИЈЕ: Бомбардовање било НЕИЗБЕЖНО, сви га разумели и одобрили?!

SRAMNO! LICEMERNA IZJAVA BIVŠEG ŠEFA FRANCUSKE DIPLOMATIJE: Bombardovanje bilo NEIZBEŽNO, svi ga razumeli i odobrili?!

14 aprila 2019

Iber Vedrin, bivši šef francuske diplomatije iz vremena kada je ta zemlja učestvovala u bombardovanju Srbije i SRJ, izjavio je da je ta akcija bila neizbežna kako bi se neutralisali srpski vojni ciljevi i sprečilo delovanje srpskih bezbednosnih snaga na Kosovu, a da su konačnu odluku o tome „razumele ili odobrile sve zemlje NATO, sve zemlje EU, svi susedi Srbije“.

– Cilj bombardovanja nije bilo nezavisno Kosovo. Bilo bi bolje da je to moglo da se izbegne… – kaže Vedrin, koji je sa tadašnjim britanskim kolegom Robinom Kukom kopresedavao neuspešnim pregovorima u Rambujeu.Vedrin je kasnije izjavljivao da su mu ti pregovori predstavljali veliku frustraciju, kao i da je njihovom neuspehu doprineo i otvoren proalbanski stav tadašnje američke državne sekretarke Medlin Olbrajt.

Na konstataciju beogradskog dnevnika da bombardovanje nije rešilo problem na Kosovu i da i dalje nije nezavisno za veliki deo međunarodne zajednice, Vedrin je rekao da je Kosovo jednostrano proglasilo nezavisnost 2008. i da ga sada priznaje 110 zemalja članica UN.

– Mislim da morate da priznate tu realnost i da se projektujete u budućnost – izjavio je bivši francuski ministar, koji je sada geopolitički analitičar, savetnik i publicista.

On je izjavio da je način na koji se danas tretiraju Srbi na KiM neprihvatljiv.

– Svestan sam toga. To je jednako za žaljenje kao i ono što je ranije činjeno Albancima na Kosovu…I američki Stejt department je zabrinut zbog toga – kaže Vedrin.

Na podsećanje lista da su Srbi bili veoma razočarani zbog učešća starog saveznika Francuske u napadu NATO i na pitanje da li je možda moglo da bude drugačije, Vedrin je rekao da savezništvo dve zemlje datira još od početka 20. veka, „ali u veoma drugačijem kontekstu“, dodajući da su „konačnu odluku o upotrebi vojne sile razumele ili odobrile sve zemlje NATO, sve zemlje EU, svi susedi Srbije“.

(Srbija Danas)

KOMENTARI6 komentara

 1. Velika Metla says:

  Francuski fašista želi da po svaku cenu opravda neopravdano,a to je da je nato fašistički savez,što je i sam dokazao nebrojeno puta! natovci su "junaci" samo na civile! U Siriji smo videli njihovu "hrabrost"! Ako je tako kako kaže ovo pseto francusko,zašto onda zbog "žaljenja" prema Srbima sada ne bombarduju šlihtare? Kako je moguće da se šlihtara,i pored višedecenijskog "terora" od strane Srba,nakotilo sa 300 ljiljada na skoro 700 hiljada šlihtara u srbskoj južnoj pokrajini Kosovo i Metohija,a zbog terora šlihtara prema Srbima iz pokrajine se iselilo više stotina hiljada Srba? Nešto se matematika ovome skotu nikako ne poklapa! Po zapadnjačkim "vrednostima" ako im je u interesu oni će da sve nas ubeđuju kako je 2 plus 2 8 ! I ako se esi da ne poveruješ i odobriš im vređanje prirodne inteligencije kod ljudi ima da te proglase diktatorom i nacionalistom koji se bori protiv zapadnjačkih "rednosti",a na zapadu ima svega samo ne ljudskih vrednosti od Gospoda Boga datih čoveku!

 2. Cp6a says:

  Eto, da ne bude više nikakvih zabuna i nada, koje mogu da proizvedu štetu po srbski narod - Francuska se savezništva odrekla i javno, smatrajući ga davno zastarelim. Zato neću više da čujem za čuđenje zašto su nas francuzi bombardovali, ubijali, vadili organe, držali u sankcijama, otimali naše teritorije, protokolarno ponižavali. EU nema alternativu - Bravo!

  • Velika Metla says:

   Srba,naša je tragedija što nam "dosovci" šetkaju po Srbiji posle sveg zločina koje su učinili srbskom narodu,kao maltene oslobodioci,umesto da budu likvidirani,s komplet celim familijama! To je naša sramota,a ne francuska,jer francuzčići su fašisti uvek bili i ostali,i svakome iole informisanom čoveku to nije ništa novo! Onaj mali broj koji nisu fašisti ne odlučuje ni o čemu!

 3. Boze Pravde says:

  Staviti eksploziv pod ono ruglo od spomenika na Kalemegdanu i upaliti fitilj, vise nema nikakve sumnje, prijateljstvo je bilo lazno.

 4. dinki says:

  Što očekivati od Petenovih sledbenika,posle De Gola svi ostali su naci pudlice.

 5. milorad2 says:

  Francuska, zemlja koje više NEMA.Oni NE POSTOJE, to je sada GALSKI KALIFAT i ono galski u imenu je samo geografska odrednica.Galija,provansa, bretanja, normandija,burgonja to bre više ne postoji, sve ono što znamo i mislimo o francuzima je istorijska činjenica, ta nacija je potpuno razbijena i samo je pitanje vremena kada će da polude tamo u verskom ratu koji im se sprema.To važi i za britaniju beneluks i skandinaviju, jedini koji imaju neke šanse da se izvuku iz tog pakla i da pobede su nemci, ima bre da ih dočekuju ko oslobodioce u parizu:)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *