СРАМНО ЛИЦИТИРАЊЕ ЖРТВАМА: Током НАТО бомбардовања, амерички званичници тврдили су да су Срби убили пола милиона Албанаца

СРАМНО ЛИЦИТИРАЊЕ ЖРТВАМА: Током НАТО бомбардовања, амерички званичници тврдили су да су Срби убили пола милиона Албанаца

15 августа 2020

Током ратних дејстава у Босни и Херцеговини и годинама након њиховог завршетка, медији и званичници једном су тврдили да је погинуло 200.000 муслимана (што је у пропагандне сврхе лансирала америчка ЦИА), други пут 250 хиљада претежно Муслимана, а трећи пут „скоро 300.000“, чега се многи на Западу, као и муслимански званичници, медији и „независни научници“, и дан-данас држе.Педи Ешдаун, високи представник Уједињених нација у Босни и Херцеговини, како преноси Ед Вулијами, професионални сведок у Хашком трибуналу, најпре је тврдио да је у Босни и Херцеговини погинуло 300.000 људи, а десет година након завршетка рата изјављује да је реч о 250.000 људи; тај податак је небројено пута у медијима и од евро-америчких званичника поновљен. Клинтон ће га у време НАТО агресије на Србију, такође, неколико пута поновити.

Хамбуршки „Шпигел“, који пропагира објективност, у више наврата ће своје читатељство известити да је у БиХ погинуло 200.000 претежно Муслимана, који су „жртве клања“, што је Die Zeit, 15 година након завршетка рата, поновио да би оправдао НАТО (и Немачку) агресију на Србију 1999. године. Најдаље је, колико је нама познато, отишла чешка новинарка Јитка Обзинова, која је на ТВ програму (11. јула 1993. у 19.30) излицитирала 500.000 мртвих. Колико је та парадигма, пресликана из медија и изјава званичника, постала доминантна, доказује и податак да се ње држе и, наизглед, озбиљне студије. Она је, пре свега, заснована на предрасудама и раширеном миту о високим моралним квалитетима западних новинара, којима се верује.

Како су се западни новинари, без провере информација, препуштали машти својих хрватских или муслиманских саговорника, сведочи француски извештач Жером Бони када описује свој пут (4. фебруара 1993) за муслиманско упориште Тузлу: „На педесет километара од Тузле рекоше ми да одем до тузланске гимназије, јер је тамо 4.000 силованих жена. На двадесетом километру тај број је опао на 400. На десетом километру остало их је само 40. На лицу места нашао сам само четири жене спремне да сведоче.“

Међу те многобројне лажи спада и изјава „независног“ преговарача Мартија Ахтисарија који, пет година након Дејтона, тврди да је у Босни и Херцеговини погинуло 300.000 људи. Затим, у финалном извештају Комисије, коју је поставио Савет безбедности УН, на чијем је челу био Шериф Басиони, професор на одељењу за међународно право Ди Пол универзитета у Чикагу, који је презентиран Савету Европе 24. маја 1994, стоји да је „у Приједору 56.000 муслимана нестало, а велики број је убијен“. Данас се процењује да је број убијених и несталих око 3.000 људи од укупно 112.000 становника из 1991. године. На основу лажних података у овом извештају, уведен је концепт „локалног геноцида“, који ће касније постати круцијална основа за рад Хашког трибунала. Овај „концепт“ ће Хашком трибуналу послужити за наметање кривице и осуде Срба.

Све ове лажи, које су лансирали водећи западни медији и званичници постају истине, јер у данашњим медијатичким друштвима, „понављање вреди колико и доказивање“. Оне ће касније директно утицати и на судске одлуке.

Затим, током бомбардовања, разни службеници САД тврдили су да су Срби убили 100.000, 250.000, па чак и пола милиона Албанаца. „Постепено, та бројка је спала на 11.000, и остала је на томе упркос чињеници да је нађено само 4.000 тела у једној од најинтензивнијих потрага у историји судске медицине“, а да се не зна колико је од тог броја било нелојалних Албанаца ликвидираних од ОВК, затим цивилних жртава Срба (отетих и ликвидираних) од ОВК и, на крају, војника Срба и цивилних жртава (на обе стране) НАТО бомбардовања.

(Novosti)

KOMENTARI4 коментара

 1. За Србију says:

  Kamo sreće da su brojke tačne.

 2. Zorana says:

  To je zaista bila nevidjna masinerija lazi pod kontrolom globalista. Ocrnili su Srbe kako neke zveri u filmovima. Sad toga nema, jer ih Tramp cupa iz korena. Ako uspe sasvim da ih pocisiti, prodisace ceo svet. Samo ce lokalni balkanski diktatori mini drzavica pasti zajedno sa svojim gospodarima pedofilije i satanizma.

 3. Archelay says:

  Sumnjam da su ova imena tek danas poznata cime se time bavili i koju nesrecu donosili ne samo srpskom nego i drugim narodima bivse Jugoslavije.Ponasali su se tako znajuci da niko nista im ne moze pa sto ne bi uzimale pare koliko sto im dusa hoce.Nazalost tadasnjih pa i sadasnjih politicara tih naroda su saucesnjci te gadoste jer niko od nijih nije procesuirao po medzunarodnim sudovima.Mislili da su ti sudovi svojina tih mesetara?I da jesu.Politicarima je bila duznost(a i danas je)da to urade jer,kamo srece da sudovi to odbiju.Istorija ce to zabelezati kao zlostor kao sto je zabelezala sudskih procesa protiv hitlerovih izvrsitelji cime se utvrdilo ko je zlocinac a ko pravedljiv.U ovom slucaju zna se ko ja zrtva ali ne zna se ko je pocinioc.

 4. Beli Orao says:

  Што су нас непријатељи оцрнили то неможемо или тад нисмо могли промјенити али по завршетку хапсити своје прваке и патриоте , часне официре и генерале и слати за хааг тј . дати потврду душманима да су они у праву !!! Е то нити ћу опростити нити оправдати домаћој жгадији!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u