СРАМНО – МИРАШ ДЕДЕИЋ извређао Иринеја и СПЦ

SRAMNO – MIRAŠ DEDEIĆ izvređao Irineja i SPC

16 juna 2019

Iz Crne Gore stigla je nova provokacija – mitropolit kanonski nepriznate Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo rekao je da su Hram Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, ispred kog je održan Trojičidanski sabor, napravili Srbi, ali, kako tvrdi, crnogorskim novcem.

On je za Radio Sarajevo, povodom reakcija patrijarha Irineja i SPC u vezi sa imovinom SPC u Crnoj Gori, rekao da „iz kontejnera svašta može da izlazi“.„Srpski patrijarh Irinej, siromah, ne zna mnogo. On misli ako se nekome da vlast da može da govori bilo šta. On, recimo, govori da je srpska republika u Bosni, srpska republika Srbije, a Crna Gora da je država Srbije. Nikako da se otresu “velike Srbije“. Srpska pravoslavna crkva, Srbija, njeni izvesni političari čak govore da je Crna Gora najkompletnija “srpska država“ „, rekao je Mihailo.

On je to rekao povodom izjave patrijarha Irineja da ono što sada čini i nagoveštava da čini predsednik Crne Gore Milo Đukanović izaziva čuđenje čitavog sveta i poželeo mu da mu „Bog da uma da razmisli šta čini i da ne zasluži prokletstvo i osudu celog srpskog naroda i Srpske pravoslavne crkve“.

Kaže i da, prema stanovištu SPC i države Srbije, Crnogorci „u osnovi nemaju ništa“.

„Oni smatraju da je ovo srpska zemlja, srpska crkva, srpski jezik, srpska istorija, srpska politika, srpski su svi spomenici… Kao da smo mi neki došljaci…“, rekao je Mihailo.

KOMENTARI11 komentara

 1. Slobodanka says:

  Raspop Miraš po rodjenju je bio Srbin. ... Za vrijeme svog rada u Rimu, Dedeić se često oglašavao u medijima, a kao deklarisani Srbin, svoje sljedbenike bi pozdravljao kao „djecu Svetoga Save i potomke kneza Lazara“. Protivnici mu zamjeraju što bi često u tim oglašavanjima komentarisao i neka politička pitanja. Njegov razvod 1994. godine i optužbe bivše supruge za preljubu bile su razlog da ga mitropolit Vaseljenske patrijaršije za Italiju, Spiridon stavi pod zabranu činodejstva. U pismu mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom Jovanu (SPC) od 16. maja 1995. Dedeić je ovu suspenziju pravdao navodnim grčkim zamjeranjem, jer je organizovao „srpsku crkvenu opštinu u Rimu“, te mitropolita Jovana molio da ga primi nazad u SPC za parohijskog sveštenika.[4] Budući odbijen, Dedeić pronalazi svoje mjesto u Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi, nevladinoj organizaciji osnovanoj 1993. godine.

  • Danica says:

   Sto znaci da je zaista pravi nevernik,njegovi postupci govore ko je on.

 2. Djoka Brica says:

  CG je Srpska zemlja a milogorci su izrod i otpadnistvo. CG to jeste juzni deo Srbije i uvek je bila Srpska drzava. A ti ludaku i samozvani kvazimuda mozes dobiti sa stanglom po glavi ili najbolje da te kerovi lutalice pojedu. Srpska CG je pravi naziv a Djukanovica ce stici kletva otom potom. Jos Otac Tadej je predvidio da ce se Mosti Sv.Vasilije morati premestiti na sigurnom.

  • Velika Metla says:

   Budi milostiv prema kerovima! Nisu kerovi baš toliko loši da bi se "gostili" s ovim ništakom.

 3. persida says:

  Sve popove pohapsiti, oni su lopine i politikanti. Nema nijednog popine koji se u bilo cemu ugledao na Hrista. Dakle, paraziti na grbaci naroda, kao i politicari.

  • Velika Metla says:

   Nisu popovi baš kao političari,iz prostog razloga što političari pljačkaju narod donešenjem raznoraznih zakona(uglavnom njima u korist),koji prisiljavaju narod na ispunjavanje i poštovanje tih istih zakona,dok popovi UGLAVOM,znači ne uvek, žive od dobrovoljnih priloga koje narod dobrovoljno ostavlja,i nijedan crkveni zakon ne primorava narod na to. Naravno u nekim crkvama imamo i cenovnike za raznorazne crkvene,popovske,usluge,venčae,kršćenje,sahrana......,što po mojem shvatanju nije uopšte u redu da postoji bilo kakav cenovnik za takve stvari! Sve treba da se svodi na dobrovoljne priloge,a ne po tarifama.

 4. da da says:

  Uvek je u istoriji bilo ovakvih džukela kao što je milo i miraš..Sve to prođe...

  • Velika Metla says:

   Prođe da,nego ostavlja ogromnu štetu! Ne mogu pomenuta dva nesoja nama odraslima ništa,nego se radi o mladim ljudima,i delovanju na te iste mlade ljude,što je i cilj gazda ove dvojice nesoja. Važno je da se ubaci klica razdora i sumnje u mlade ljude,i zaraze s tom klicom. Ovako su i komunizam širili,pa eto i dan danas dubokih tragova,podela,koje je komunizam ostavio u našem narodu. Neka se pitaju "odakle to da su baš komunisti,i njihovi naslednici,najžešći nešrijatelji Srba"?

 5. Bruka says:

  Ovo što radi Milo i ovaj ishlapeli jarac sa likom ćavola, može da podrži samo raspop, tj ovaj olinjali jarac - đavo.

 6. Karital says:

  Ako ćemo pošteno Srbi su Crnogorcima ukrali državu i crkvu, pobili one koji su bili protiv,protjerali kralja a zemlju okupirali.Oteto prokleto!Saed sve dolazi na naplatu, normalno, okupatorima iz srbije.Zašto bi u Crnoj Gori bila srpska pravoslavna crkva?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *