СРАМНО – НЕЧУВЕНО: Хрватска упутила невероватан УЛТИМАТУМ Србији!

SRAMNO – NEČUVENO: Hrvatska uputila neverovatan ULTIMATUM Srbiji!

25 avgusta 2019

Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske ocenilo je danas kao „krajnje neprihvatljivu“ jučerašnju izjavu srpskog predsednika Aleksandra Vučića, koji je, povodom napada na Srbe u Kninu, rekao — da je razumljivo što se najveći deo srpskog naroda pre 30 godina pobunio protiv takvog režima.

Hrvatsko Ministarstvo je pozvalo Srbiju da, umesto manipulisanja činjenicama, unapredi položaj hrvatske manjine i napusti retoriku koja šteti odnosima dve države, prenela je „Hina“.„Republika Hrvatska odbacuje ovakav pokušaj relativizacije srpske odgovornosti za izazivanje oružanog sukoba i agresije na hrvatsko državno područje, koji su rezultat velikosrpske politike Slobodana Miloševića“, navodi se u saopštenju Ministarstva i tvrdi da o tome govore brojne relevantne rezolucije Saveta bezbednosti i Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, presude Haškoga tribunala, kao i presuda Međunarodnog suda pravde u Hagu u slučaju hrvatske tužbe za genocid i srpske protivtužbe.

U saopštenju se dodaje da „upravo pretenzije na mešanje u unutrašnje stvari susedne zemlje čine osnovnu razliku između hrvatske i srpske politike, koja nije od juče“.

Hrvatsko Ministarstvo navodi i da je „nasuprot ovakvim srpskim pokušajima, Hrvatska zainteresovana za stabilnost svoga suseda i otvorena za prenos vlastitih iskustva na njegovome putu u Evropsku uniju“.

„Ne dopuštamo nepoštovanje činjenice da je Republika Hrvatska suverena i samostalna država, nastala demokratski izraženom voljom naroda i odbranjena u nametnutom ratu, koja želi razvijati skladne dobrosusedske odnose sa svim susednim državama“, istaklo je Ministarstvo.

Ministarstvo navodi i da Hrvatska jamči najviši stupanj zaštite prava nacionalnih manjina i da izgrađuje tolerantno i inkluzivno društvo, utemeljeno na vladavini prava i poverenju među građanima.

„Umesto manipulisanja činjenicama, Hrvatska poziva Srbiju da, u skladu sa preuzetim obavezama, unapredi položaj hrvatske nacionalne manjine u Republici Srbiji i napusti retoriku koja oživljava poražene projekte i šteti odnosima između dve susedne države“, navodi se u saopštenju, a prenosi „Hina“.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je juče, povodom napada na Srbe u Hrvatskoj, da je neverovatno da u 21. veku ne postoji bolji odgovor na te događaje od priče o velikosrpskoj agresiji, i ocenio je da je razumljivo što se najveći deo srpskog naroda pre 30 godina pobunio protiv takvog režima.Predsednik Srbije je rekao da su napadali na ljude koji su u Kninu i u drugim mestima gledali Crvenu Zvezdu, podsećajući da su Srbi uvek navijali za Zvezdu, da bi se razlikovali tako od Hrvata, Hajdukovih navijača.

„I dan danas ih love, da vide ko sme u Hrvatskoj da navija za Zvezdu“, rekao je Vučić. Istakao je i da će Srbija gledati da učini sve da pomogne svom narodu i konstatovao je da je razumljivo što se najveći deo srpskog naroda pobunio pre 30 godina protiv takvog režima i što i dalje proterani Srbi iz Hrvatske žive u Srbiji, gde su otpočeli novi život.

KOMENTARI11 komentara

 1. milorad2 says:

  Nema veze, kolinda Šalje ćerku na harvard "sokolicu" (i TO kradu bednici sokolski pokret je bio SRPSKO omladinsko društvo) to je apsolutno veličanstveno dostignuće, domoljubnog "odbrambenog" rata u kome svaki hrvat treba da uživa na twiteru.Dobili su oni GORU KOLERU nego što misle , a tu satrapiju od države treba ignorisati maksimalno i pustiti ih da se udave u sopstvenim domoljubnim G. Jer to ih sigurno čeka u dogledno vreme,ti procesi su spori ali su predvidljivi i vidljivi,lijepa će NESTATI za max.50 god.Izjave,pretnje,zahtevi, optužbe i ostale budalaštine koje dolaze iz hrvatske na našu adresu treba arhivirati kao primer LUDILA i totalne BESKRUPULOZNOSTI mafije koja vlada tamo.Znači neke stvari koje su oni JAVNO potezali prevazilaze nivo umobolnosti i mogućnosti medicine.Moraće da se izmisli nova kategorija psihičkog oboljenja, nešto kao croatikus-vulgare-varvaricus:)Realno komentarišem ispade tih bolesnika jedino zato što mi se toliko GADE da ne mogu da oćutim ali najpmatnije je ne reagovati na psihotične napada iz te države kada se dese i držati SNAŽNU armiju STALNO."Govori tiho i nosi psa sa sobom" kako kaže čarli braun:) sve ostalo je gubljenje vremena, i evo obećavam sam sebi da mi je ovo zadnji komentar na bilo šta iz tog rezervata ludaka.Da bre, nadam se da će ova vlada ukinuti HRT u srbiji, kome treba ta psihička zaraza ovde nije mi jasno.Manjine mogu da gledaju to na kablovskoj kao specijalni program za manjine i to tamo GDE žive, što bre da nas SVE teroriše ta propagandna ustaška mašina ovde u srbiji.

 2. Komsija iz daleka says:

  Naci propaganda, zrtva se okrivljuje umesto da se krivac kazni.Genocid nad Srbima je suverenisticko pravo ustaske drzave, ona ima pravo da ih salje u logore smrti, proteruje, pokrstava, zatire i staro i mlado.

 3. Nikola says:

  Ista prava koja imaju Srbi u hrvatskoj treba omogućiti i hrvatskoj manjini ovde. Svakome ko prebaci na htv treba odseći ruku do lakata, zajedno sa daljinskim upravljačem!

 4. Srbin says:

  Ovi Hrvati bi da h ceo svet slavi zzbog genocida nad Srbima, Jevrejima i Ciganima. E, breco Hrvati, vac caca Ante Pavelic je bio sizofrenik koji je svoj pimpek odrezao i pojeo.

 5. Milan says:

  Prokleti bili za sva vremena.

 6. Ivke says:

  „Ne dopuštamo nepoštovanje činjenice da je Republika Hrvatska suverena i samostalna država, nastala krvnickim ubistvima civila srpske nacionalnosti u jednom zlocinackom i fasistickom poduhvatu sponzorisanim od katolicke crkve. U nametnutom pokolju ,sa namerom da se pravoslavni zitelji istrebe i koja želi nadalje razvijati bratoubilacke susedske odnose sa svim susednim državama sto su i radili od 98`na kosovu a rade i dalje“

  • padre says:

   alaljim suverenost i samostalnost!Za sve moraju da pitaju Brisel, a amerika mora to da potvrdi.

 7. Republika Srpska says:

  ustašija iz KROmanjonije je pomahnitala od 29 godina torture od strane kaubojske "demokratije" :-)))

 8. Beli Orao says:

  Pošto su sve Srbe protjerali protjerajte i vi ustaše iz Srbije ! Pa nek onda melju nešto ustaše !!!

 9. Velika Metla says:

  Da je nešto sramno to znamo od momenta kada su počeli da ih pokatoličavaju,nego daj objavite o njima kada bude nešto bilo nesramno i normalno! Znam,načekati ćemo se za tako nešto.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *